Articol scrie de Romeo Ene
Pe site-ul UEFA este prezentat formatul competiţiei, totul despre calificări şi fazele finale. Precum în cazul Europa League, acolo unde câştigătoarea competiţiei va evolua în una superioară, Champions League, câştigătoarea Conference League va avea un loc în Europa League din sezonul următor.
Romanian Liga I
Reacția lui Dan Nistor după remiza cu Chindia, după 2 săptămâni de pauză: "Trebuie să ne odihnim"
ACUM CÂTEVA SECUNDE

Conference League debutează în toamnă

Conference League va fi, din toamnă, a 3-a competiție europeană intercluburi. Deși premiile pentru echipele participante sunt mai mici decât în Champions League sau Europa League, sumele pe care echipele implicate le vor primi nu sunt deloc de neglijat, mai ales pentru formațiile care provin din campionate mai slabe. ”Vrem să dăm cluburilor și fanilor șansa de a visa și de a concura în competițiile europene.
"De asta am creat UEFA Europa Conference League. Avem 55 de asociații naționale care alcătuiesc UEFA și este important să dăm cluburilor din toate federațiile șansa de a-și prelungi campaniile europene cât mai mult posibil", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru site-ul oficial al forului european.
Simpla calificare în grupele Conference League ar aduce aproape 3 milioane de € fiecărui club, bani importanți pentru formații cum sunt cele din Liga 1 de exemplu. O victorie în grupe va fi premiată cu 500.000 de €, iar un egal ar aduce 166.000 € în contul cluburilor. Echipele care vor reuși să termine pe primul loc în grupe vor primi câte 650.000 de euro, iar cele clasate pe locul doi, 325.000 de euro. Calificarea în șaisprezecimi garantează 300.000 de €, iar avansarea în optimi ar aduce alți 600.000 de €.
La prima ediție, 3 echipe din Liga 1 vor juca în preliminariile Conference League. FCSB și Craiova sunt sigure de prezența în noua competiție, în timp ce ultima formație românească participantă se va cunoaște după disputarea barajelor.
Fotbal
Un fan american, scos din stadion la meciul cu Iran! Motivul pentru care a fost "săltat" imediat
ACUM 17 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Anglia și SUA își continuă aventura în Qatar! Se cunosc deja primele două optimi de la Mondial
ACUM O ORĂ