EURO 2024 va avea loc în Germania, iar gazda ediției din 2028 încă nu a fost anunțată oficial. Data limită pe care UEFA a precizat-o pentru marele anunț este septembrie 2023, dar presa engleză scrie că zarurile au fost deja aruncate.
Conform Daily Mail, Marea Britanie și Irlanda vor găzdui competiția continentală de peste 6 ani. Cele două federații și-au depus o candidatură comună în urmă în urmă cu ceva vreme și se pare că nu vor avea niciun adversar de luat în seamă.
România visa să se înscrie în această luptă, alături de Serbia, Grecia și Bulgaria, dar șansele acestei candidaturi ar fi aproape nule. Mai era luată în calcul și varianta Rusia, dar e clar că nu se mai poate vorbi de așa ceva în urma războiului din Ucraina. De asemenea, Turcia nu mai este interesată, după ce ultimele două candidaturi nu au fost luate în seamă.
Liga Campionilor UEFA
Ancelotti a intrat în istoria Champions League! Ce a realizat italianul după finala de la Paris
ACUM 5 ORE
Citește și:

EURO 2028, aproape sigur în Marea Britanie și Irlanda

În aceste condiții, Marea Britanie și Irlanda vor fi aproape sigur gazdele EURO 2028. Sursa citată notează că pentru acea ediție UEFA pregătește o mărire la numărului de echipe, de la 24 la 32, iar meciurile se vor juca pe 12 stadioane. Din lista avansată de jurnaliștii englezi nu lipsesc arenele forțelor din Premier League, dar nici legendarele stadioane Wembley, Murrayfield (Edinburgh), Hampden Park (Glasgow), Windson Park (Dublin) sau Principality Stadium (Cardiff).
În cazul în care UEFA nu își va schimba poziția, va fi pentru a 4-a oară când un turneu final este disputat pe tărâm britanic, după Mondiallul din 1966 (Anglia), EURO 1996 (Anglia) și EURO 2020 (disputat în mai multe state europene).
Data limită pentru depunerea candidaturilor este 23 martie 2022, deci este puțin probabil ca vreun alt dosar să pună în pericol candidatura Marii Britanii și Irlandei. De notat că cele două federații au intenționat să organizeze Campionatul Mondial din 2030, dar și-au reorinetat poziția, fiind conștiente că șansele ar fi fost mici, deoarece englezii au suferit enorm la capitolul imagine după evenimentele de la finala EURO 2020, când mai mulți fani care nu au avut bilete au luat cu asalt stadionul Wembley.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League
ACUM 5 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reacții în lanț în lumea fotbalului, după anularea golului marcat de Benzema în finala UCL
ACUM 6 ORE