UEFA are în vedere să invite Brazilia și Argentina să joace Liga Națiunilor, în ediția 2022/23, potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport. Iar această măsură este văzută ca o lovitură pentru FIFA, care insistă să aibă o Cupă Mondială bienală începând din 2028.
Războiul dintre UEFA și FIFA pentru controlul fotbalului mondial ar putea avea un nou capitol dacă planurile lui Ceferin, de a contracara Cupa Mondială bienală proiectată de FIFA, sunt confirmate. Potrivit sursei citate, ideea președintelui UEFA este să invite Brazilia și Argentina în Liga Națiunilor și să dea și mai multă putere competiției de pe continentul european, inaugurată după Cupa Mondială din 2018.
Cupa Mondială FIFA
CM 2022 | CONCLUZIILE, REZULTATELE ȘI CLASAMENTELE DUPĂ ETAPA A DOUA. CE ECHIPE S-AU CALIFICAT
ACUM 4 ORE

UEFA contraatacă! Ceferin vrea o "Mini Cupă Mondială"

Momentul grozav prin care trece fotbalul UEFA, însoțit de cei doi coloși sud-americani, ar transforma Liga Națiunilor într-un fel de "Mini Cupă Mondială" mai închisă și mai atractivă decât ideea propusă de FIFA. O opțiune pentru formatul său este extinderea Final Four obișnuit la opt echipe, dintre care două ar fi Brazilia și Argentina, precizează cotidianul spaniol AS.
Proiectul lui Infantino de a schimba calendarul și de a trece la organizarea unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani a întâlnit opoziția UEFA și CONMEBOL. Confederațiile europene și sud-americane au semnat recent un acord de colaborare și au deschis un birou comun la Londra. Ca urmare a acestui acord, au creat deja Cupa Euro-Americană care va fi disputată de campioanele din Europa și America de Sud. Prima ediție va avea loc în iunie 2022, între Italia și Argentina.
https://i.eurosport.com/2021/09/03/3212242.jpg
Reprezentativele sud-americane au întâmpinat în ultimii ani un obstacol serios prin înființarea Ligii Națiunilor. Brazilia, Argentina și celelalte națiuni din zona CONMEBOL nu prea mai au șansa de a înfrunta adversare din Europa în jocuri de pregătire. În tot acest timp, selecționatele europene se întăresc prin faptul că își pot măsura forțele la un nivel foarte ridicat, în regim de jocuri oficiale.
Cu câteva luni înaintea Cupa Mondiale din 2022, toate reprezentativele mari din Europa se vor înfrunta în Liga Națiunilor, în timp ce sud-americanii vor trebui să-și caute adversare din Africa, Asia sau să joace din nou între ele.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Serie A
Șoc în Italia! Conducerea lui Juventus a demisionat! Andrea Agnelli și Pavel Nedved, OUT de la club
ACUM 4 ORE
Cupa Mondială FIFA
Un fan a intrat pe teren la Portugalia - Uruguay! A transmis 3 mesaje politice în același timp
ACUM 4 ORE