Un jurnalist de la ESPN a dezvăluit că forul european va suspenda cluburile doi ani din Champions League și Europa League.

UEFA, sancțiuni pentru cluburile fondatoare ale Super Ligii

În ultimele 10 zile, UEFA ar fi purtat negocieri cu cele 12 cluburi implicare în proiectul Super Liga Europeană pentru a conveni la o sancțiune minimă sau doar un avertisment și pentru a se angaja definitiv că nu vor mai continua demersul pentru noua competiție nici în viitor.
Premier League
Eveniment rar pe un stadion de fotbal. Meci din Premier League, întrerupt din cauza unei drone!
ACUM O ORĂ
ESPN anunță că UEFA a ajuns la o înțelegere cu 7 dintre cele 12 cluburi, acestea fiind Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspur, în timp ce Inter a fost aproape de un acord, dar nefinalizat încă.

Real Madrid, Barcelona, United și Juventus nu renunță

În schimb, 4 dintre cluburi nu au cedat la discuțiile cu UEFA. Real Madrid, Barcelona, United și Juventus și-au menținut pozițiile până în acest moment, fapt ce le poate aduce interdicții în cupele europene, prin încălcarea articolului 51 din statut care prevede că „Nu există combinații sau alianțe între cluburi afiliate, direct sau indirect, la diferite asociații membre UEFA, formate fără permisiunea UEFA."
Totuși, potrivit surselor ESPN apropiate grupului, UEFA ar încălca o hotărâre judecătorească acordată de o instanță din Madrid dacă ar începe o procedură disciplinară.
În schimb, dacă 9 dintre cele 12 cluburi care au pornit proiectul Super Ligii se vor retrage în mod oficial și definitiv și pentru viitor, proiectul ar fi finalizat formal, au declarat surse pentru ESPN.
Acesta este motivul pentru care UEFA speră să-i convingă alte două cluburi să renunțe în mod oficial la proiect.

Pedepse pentru toate cluburile

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a sugerat că va adopta o abordare de la caz la caz în căutarea dialogului cu cele 12 cluburi, dar că fiecare va fi pedepsit.
"Pentru mine este o diferență clară între cluburile engleze și celelalte șase. Au ieșit primele și au recunoscut că au făcut o greșeală. Pentru mine sunt trei grupuri din aceste 12 - cele șase engleze, care au ieșit primele, apoi celelalte trei (Atletico Madrid, Milano și Inter) și apoi cele care simt că Pământul este plat și cred că Super Liga încă mai există (Barcelona, ​​Real Madrid și Juventus). Și există o mare diferență între acestea. Dar toată lumea va fi considerată responsabilă. În ce fel, vom vedea. ", a declarat Ceferin.
Fotbal
Golul marcat de Rashford în ultimul minut al duelului cu West Ham! Reușita, extrem de controversată
ACUM O ORĂ
Fotbal
Jamie Carragher a dezvăluit mesajul inedit pe care i l-a trimis Messi: "M-a făcut măgar"
ACUM 2 ORE