Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adversarele CFR-ului din grupele Conference League nu sunt de speriat! Alkmaar, cea mai puternică

Nicu Savin

Actualizat 27/08/2021 la 15:54 GMT+3

CFR Cluj și-a aflat astăzi adverasarele din grupele Conference League. Sorții nu au fost foarte duri cu ardelenii, care au toate motivele să spere la o calificare în primăvara europeană.

AZ Alkmaar

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj a fost repartizată în Grupa D în Conference League, alături de AZ Alkmaar, FK Jablonec și Randers. La prima vedere, ardelenii au șanse bune de a se califica în primăvara europeană, olandezii de la Alkmaar părând a fi principala contracadidată la primul loc.
Olandezii au terminat pe locul 3 edișia trecută din Eredivisie, la doar un singur punct de PSV Eindhoven. În sezonul 2019-2020, Alkmaar era pe primul loc în campionat, la egalitate cu Ajax, în momentul în care campionatul a fost suspendat din cauza pandemiei de Covid-19.
În acest sezon al cupelor europene, Alkmaar a jucat direct în play-off-ul Europa League, unde au fost eliminați de Celtic (0-2 la Glasgow și 2-1 la returul din Olanda). În prima etapă de campionat din actuala stagiune, Alkmaar a pierdut cu 1-0 pe terenul lui Waalwijk.
Valoarea totală a lotului olandezilor este de 89 de milioane de €, de aproape 3 ori mai mult decât cea a CFR-ului (30,4 milioane de €). AZ Alkmaar este antrenată de Pascal Jansen, care a preluat echipa în decembrie 2020 și care este la prima experiență de antrenor principal. Cel mai valoros jucător al echipei este fundașul stânga Owen Wijndal (21 de ani), cotat la 17,5 milioane de €, care a participat alături de naționala Olandei la EURO 2020 (a jucat în primele 2 meciuri).

Jablonec și Randers, echipe abordabile pentru CFR Cluj

Celelalte 2 adversare ale CFR-ului nu sunt deloc de speriat. FK Jablonec a terminat pe locul 3 în campionatul Cehiei, în spatele celor de la Slavia Praga și Sparta Praga, dar diferența între forțele din capitală și această echipă este semnificativă.
Jablonec și-a început aventura europeană din acest sezon în Europa League, dar a fost eliminată în turul preliminar de Celtic. În play-off-ul Conference League, cehii au trecut fără probleme de Zilina (8-1 la general). Jablonec are o valoare totală a lotului de numai 10 milioane de € și este antrenată de experimentatul Petr Rada, fost selecționer al Cehiei, care a trecut și pe Sparta Praga și Slavia Praga.
În fine, Randers este echipa care a aterizat în grupa CFR-ului din urna a 4-a valorică. Clubul danez a luat ființă abia în 2003 și este pentru prima dată în grupele unei competiții europene. În ediția trecută de campionat, Randers a terminat pe locul 5, dar a ajuns în Europa League după ce a câștigat Cupa Danemarcei. În play-off-ul Europa League, danezii au pierdut greu contra celor de la Galatasaray (1-1 în Danemarca și 1-2 la Istanbul). Valoarea lotului echipei daneze este de 9,9 milioane de €.
Așadar, CFR Cluj poate spera la o calificare în primăvara europeană, dar ardelenii trebuie să-și rezolve probleme interne până la primul meci din Conference League, care va fi pe 16 septembrie. De notat că doar primul loc are asigurată calificarea în optimi, locul secund urmând a juca un baraj cu una dintre ocupantele locurilor 3 din grupele Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo