Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antonio Conte, discurs manifest după prima înfrângere pe banca lui Tottenham: "Nu sunt magician"

Nicu Savin

Publicat 26/11/2021 la 00:53 GMT+2

Antonio Conte a suferit prima înfrângere de când a devenit antrenorul lui Tottenham și nu una oricare, ci împotriva modestei echipe slovene NS Mura, în grupele Conference League. La finalul partidei, italianul a părut foarte afectat, mărturisind că abia acum înțelege unde a ajuns și că nu este magician, insistând că are nevoie de timp pentru a redresa situația.

Conte

Credit imagine: Eurosport

Tottenham a suferit una dintre cele mai surprinzătoare înfrângeri din istorie, londonezii pierzând cu 2-1 contra slovenilor de la Mura, în etapa a 5-a a fazei grupelor din Conference League. Aceasta a fost prima înfrângere a lui Antonio Conte pe banca lui Spurs.
Italianul a trimis în teren o echipă formată din mai mulți jucători care au jucat mai puțin, dar rezultatul nu poate fi scuzat din acest motiv. Conference League nu este o prioritate pentru Tottenham, iar Conte a vrut să vadă la lucru și jucători care nu au jucat prea mult în ultima vreme, dar a fost dezamăgit de ceea ce a văzut.
Citește și:

Antonio Conte: "După trei săptămâni și jumătate, încep să înțeleg situația"

La finalul partidei de la Maribor, Conte a avut un discurs acid, recunoscând că abia acum înțelege problemele de la echipa la care a ajuns. Italianul a insistat că nu este un magician și că e nevoie de timp și de multă muncă pentru ca Tottenham să ajungă la nivelul celorlalte forțe din Premier Leagu.
"Trebuie să fiu sincer și să vă spun că, după trei săptămâni și jumătate, încep să înțeleg situația. Pot să vă spun că situația nu este simplă.Nu este simplu pentru că în acest moment nivelul lui Tottenham nu este atât de mare.
Există un decalaj important pentru echipele de top din Anglia. Dar nu trebuie să ne fie frică de asta. Sunt aici pentru a lucra, pentru a îmbunătăți situația.Știu că în acest moment trebuie să avem răbdare și sunt aici pentru că știu că sunt probleme de rezolvat.
Dacă cineva a crezut că a venit Conte și totul s-a rezolvat, atunci s-a înșelat. Nu sunt un magician. Dar singura magie pe care o pot face este să lucrez. Să aduc acel spirit de muncă pentru a ne îmbunătăți, să-mi impun metodele, ideile mele de fotbal. Dar trebuie să înțelegem că avem nevoie de timp.
Avem multă dorință de a munci, dar uenori poți să lucrezi în continuu și totuși să nu fie suficient pentru a fi competitiv. Avem un drum de parcurs. Acest drum ar putea avea un metru sau 100 de metri, nu mi-e frică, sunt gata să merg și să fac acest drum. Dar în același timp vreau să fiu foarte sincer, trebuie să muncim mult și să ne îmbunătățim în multe, multe aspecte.", a spus Conte, citat de Daily Mail.
Pe lângă prestigiul serios afectat, eșecul din Slovenia o poate costa pe Tottenham și calificarea în primăvara europeană. În celălalt meci din grupă, Rennes și Vitesse au remizat spectaculos, 3-3, cu olandezii egalând în minutul 90. Astfel, Rennes este sigură de câștigarea grupei (11 puncte), iar Tottenham sunt la egalitate de puncte pe locul 2, cu câte 7 puncte fiecare.
În ultima rundă, Tottenham va juca acasă cu Rennes, iar Vitesse va primi vizita celor de la Mura. Dacă Spurs și Vitesse își vor câștiga meciurile, ocupanta poziției secunde se va decide la golaveraj, deoarece în meciurile directe cele două echipe și-au împărțit victoriile. Londonezii au avantaj de două goluri în acest moment, dar o victorie la scor a olandezilor cu Mura nu ar fi exclusă, astfel că Spurs va tremura pentru prezența în 16-imile Conference League.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo