Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj - AZ Alkmaar 0-2 | Ardelenii mai au doar șanse teoretice de a ajunge în primăvara europeană

Alex Masgras

Actualizat 04/11/2021 la 21:58 GMT+2

CFR Cluj a pierdut pe terenul lui AZ Alkmaar, scor 2-0, și a ratat aproape orice șansă de a mai termina grupa pe locul doi, care i-ar fi conferit campioanei României o șansă la optimile de finală din Conference League.

AZ Alkmaar - CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

CFR avea nevoie de un rezultat pozitiv în Olanda pentru a mai spera la primăvara europeană, dar ardelenii au început dezastruos partida. Gudmundsoon a deschis scorul în minutul 5, cu un șut perfect din interiorul careului, după o fază excelent lucrată de olandezi. Pasa decisivă i-a aparținut lui Karlsson, cel care a marcat singurul gol al meciului tur.
Jocul a curs în continaure în favoarea gazdelor și abia pe finalul primei reprize CFR a reușit să se apropie cât de cât periculos de poarta adversă. Cea mai mare șansă de egalare i-a aprținut lui Camora, care în minutul 39 a fost lansat excelent de Bordeianu, dar a preferat o centrare spre Alibec în locului unui șut direct la poartă, iar mingea a fost respinsă în corner de un fundaș al olandezilor.
Repriza secundă a început cu o ocazie mare a celor de la Alkmaar, dar Bălgrădean și-a ținut echipa în joc cu o intervenție excelentă la șutul lui Sugawara din minutul 47. CFR a riscat mai mult, dar asta le-a conferit spații mai mari olandezilor, care au avut câteva șarje periculoase pe contra-atac și numai neinspirația atacanților a făcut ca tabela să rămână neschimbată.
Ardelenii puteau totuși pleca cu un punct din Olanda, dar șutul lui Deac din minutul 85 a lovit transversala. La fza imediat următoare, olandezii au închis meciul prin Pavlidis, care a marcat în poarta goală după o acțiune excelentă pe contra-atac.
În celălalt meci al grupei Randers și Jablonec au terminat la egalitate, scpr 2-2. În urma acestor rezultate, șansele CFR-ului de a ajunge în primăvara europeană sunt aproape nule.
Teoretic, echipa lui Dan Petrescu mai poate prinde locul doi, care ar duce-o la un baraj pentru calificarea în optimi, contra unei echipe care vine din Europa League. Pentru asta, ardelenii ar trebui să câștige ultimele 2 meciuri din grupă, cu Randers (în deplasare) și Jablonec (acasă), dar și să spere că AZ Alkmaar își va respecta blazonul și nu va ceda puncte împotriva acestor formații.
Clasamentul după 4 etape
  • 1.AZ Alkmaar - 10 puncte (6-2)
  • 2.Jablonec - 5 puncte (5-5)
  • 3.Randers - 4 puncte (7-7)
  • 4.CFR Cluj - 1 punct (1-4)

AZ Alkmaar - CFR Cluj, LIVE TEXT

min.86: Gol Alkmaar! Pavlidis închide meciul la capătul unei faze perfect lucrate de echipa olandeză.
min.85: Cea mai mare ocazie a CFR-ului. Ciprian Deac a expediat o torpilă de la 25 de metri, dar mingea a lovit tranversala.
min.69: Sugawara primește un cartonaș galben în urma unei intrări dure asupra lui Camora.
min.60: Mario Camora trimite un șut periculos de la aproximativ 25 de metri, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.
min.54: Păun ajunge în careul advers într-o poziție avantajoasă, dar pasează fără adresă și faza de atac a CFR-ului se stinge.
min.52: Bălgrădean este din nou la post, la un șut de la marginea careului trimis de Reijnders. CFR e dispusă să riște mai mult în această repriză secundă, dar acest lucru le oferă spații mai mari olandezilor.
În celălalt meci al grupei, Randers a deschis scorul pe teren propriu contra celor de la Jablonec.
min.47: Sugawara are o șansă foarte bună de a face 2-0, dar Bălgrădean aa avut o intervenție excelentă la șutul din apropiere al japonezului.
min.46: A început repriza a 2-a a partidei din Olanda.
Pauză în Olanda! Golul marcat de Alkmaar în minutul 5 face diferența până în acest moment, dar CFR a jucat mai bine în a 2-a jumătate a primei reprize, ceea ce conferă speranțe pentru un rezultat pozitiv.
min.39: Camora este lansat excelent de Bordeianu, dar preferă o centrare în locul unui șut și mingea este respinsă în corner de un fundaș al gazdelor.
min.35: CFR ține mai mult de minge în ultimele minute, dar nu reușește încă să se apropie periculos de poarta adversă.
min.30: Bordeianu șutează de la mare distanță, dar mingea trece mult peste poartă.
min.24: Denis Alibec vede primul cartonaș galben al partidei.
min.23: Olandezii ratează o șansă rarisimă! Bălgrădean a respins în față un șut de pe partea dreaptă, iar minga a ajuns la Gudmundsoon, care a trimis însă alături din poziție ideală.
min.15: Jocul se desfășoară după aceleași coordonate, cu CFR încercând în zadar să pună stăpânire pe mijlocul terenului, dar cu posesia mult mai bună a gazdelor.
min.10: CFR nu reușește să controleze partida nici după golul primit. Olandezii fac un pressing susținut și elevii lui Dan Petrescu nu au ajuns încă în preajma careului advers.
min.5: Gol Alkmaar! Gudmundsoon deschide scorul cu un șut perfect din interiorul careului, după o fază excelent lucrată de olandezi. Pasa decisivă i-a aparținut lui Karlsson, cel care a marcat singurul gol al meciului tur.
min.1: A început partida din Olanda.

AZ Alkmaar - CFR Cluj | Echipele de start

Forá de atac a olandezilor l-a determinat pe Dan Petrescu să alcătuiască un prim 11 defensiv. Chiar dacă sistemul utilizat de antrenorul campioanei pare să fie 4-3-3, la mijlocul terenului apare Graovac, fundaș central de meserie. În atac sunt Deac, Păun și Alibec, primii doi fiind recunoscuți pentru faptul că fac și faza defensivă foarte bine.
AZ Alkmaar: Jensen - Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjo, De Wit, Clasie - Gudmundsoon, Pavlidis, Karlsson
  • Rezerve: Verhulst, Reus - Aboukhlal, Koopmeiners, Witry, Evjen, Duin, Letschert, Taabouni, Reijnders, Beukema
CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Bouhenna, Burcă, Camora - Bordeianu, Graovac, Culio - C. Deac, Alibec, A. Păun
  • Rezerve: Cristiano, Hindrich - Manea, Rodriguez, Ciobotariu, Costache, Boatent, Debeljuh, Petrila, Gîdea, Fl. Ștefan
Știrea inițială
CFR Cluj se pregătește de etapa a patra din grupele UEFA Conference League. Echipa lui Dan Petrescu s-a deplasat în Olanda, acolo unde o va întâlni pe AZ Alkmaar. În urmă cu două săptămânii, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj, cei de la AZ Alkmaar s-au impus, scor 1-0, grație golului marcat de Jesper Karlsson.
Situația campioanei României este una dificilă în grupa D noii competiții organizate de UEFA. După primele trei etape, echipa lui Dan Petrescu se află pe ultimul loc al grupei, cu un singur punct. Adversara sa din această seară, AZ Alkmaar, se află pe prima poziție, cu 7 puncte. În cazul unei noi înfrângeri, speranțele la ieșirea din grupe vor fi și mai mici, mai ales în cazul în care Jablonec se va impune pe terenul celor de la Randers.
Dan Petrescu
Potrivit lui Dan Petrescu, Omrani nu a făcut deplasarea alături de echipă, din cauza unei accidentări, în timp ce Debeljuh a revenit în lot, după ce acesta a fost trimis la echipa a doua de către tehnician.
"Din păcate cel mai în formă jucător al echipei, Omrani, nu a putut să facă deplasarea din cauza unei accidentări și asta e o problemă pentru mine, la cum gândisem eu acest meci. Debeljuh a făcut deplasarea, e în lot și reprimit la antrenamente, mâine va fi în lot. Trebuie să demonstreze că merită să joace la CFR ca orice alt jucător", a declarat Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare partidei cu AZ Alkmaar.

Dan Petrescu: "Trebuie să fim de patru ori mai buni decât la Cluj"

După partida din urmă cu două săptămâni din Gruia, atunci când CFR Cluj a fost învinsă de adversara sa, Dan Petrescu este de părere că jucătorii lui trebuie să joace de patru ori mai bine decât au făcut-o la meciul tur, pentru a spera la un rezultat pozitiv.
"Trebuie să fim de patru ori mai buni decât la Cluj ca să obținem un rezultat pozitiv. Sunt conștient că mâine vor fi foarte multe faze de poartă, mai ales din partea lor. Pentru că așa este campionatul olandez, cu un stil ofensiv, de aia au și cinci echipe în grupele competițiilor europene. Fotbalul din Olanda este mult peste fotbalul din România, din păcate asta este realitatea.
Noi vom încerca să scoatem maximum din acest meci. Suporterii îi ajută foarte mult pe cei de la Alkmaar. Acasă sunt foarte, foarte buni și datorită fanilor, care sunt foarte, foarte aproape. Au şi ei problemele lor, dar e clar că au mai multe chestii pozitive decât negative", a mai spus Dan Petrescu la conferința de presă.
Partida dintre AZ Alkmaar și CFR Cluj va începe la ora 19:45 și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo