Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, jignită de un fost internațional olandez, din cauza lui Alibec: "O echipă îngrozitoare"

Nicu Savin

Publicat 05/11/2021 la 20:20 GMT+2

CFR Cluj a pierdut cu 2-0 în deplasarea de la Alkmaar, din grupele Conference League, iar prestația campioanei României a atras critici dure nu numai în România, ci și în Olanda. Pierre van Hooijdonk, fostul mare internațional olandez, a folosit cuvinte insultătoare la adresa echipei lui Dan Petrescu, pe care a asemănat-o cu o formație de amatori.

Denis Alibec, în timpul partidei dintre AZ Alkmaar și CFR Cluj (2-0)

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj și-a compromis în mare măsură șansele de a se califica în primăvara europeană, după ce a pierdut cu 2-0 contra olandezilor de la AZ Alkmaar, în etapa a 4-a a fazei grupelor Conference League.
Ardelenii au avut în general o prestație modestă, singura ocazie notabilă fiind bara lui Deac din minutul 85, când scorul era încă 1-0. Neputința jucătorilor lui Dan Petrescu a fost evidentă în multe momente, iar acest lucru s-a transformat în frustrare pentru unii jucătorii, Denis Alibec având câteva gesturi care îi puteau aduce eliminarea.
Referindu-se la una dintre intrările atacantului român, Pierre van Hooijdonk, actualmente analist la o televiziune olandeză, a taxat dur echipa CFR-ului, folosind chiar cuvinte jignitoare la adresa jucătorilor.
"Este o echipă îngrozitoare, cu câțiva idioți pe teren! Tocmai am remarcat cum a fost lovit un jucător, nu a fost un tackle, ci un un șut pe la spate. Normal, ar fi trebuit să vedem cartonașul roșu", a declarat Van Hoojdonk, citat de digisport.ro.
Un alt fost jucător al lui Ajax aflat în studio-ul respectiv, Kenneth Perez, a mers și mai departe și a comparat campioana României cu o echipă de amatori: "Nu crezi că pare o echipă din liga a 4-a de amatori? Care a ajuns în fotbalul profesionist. Nu văd ceva mai aproape de nivelul amatorilor. Mă mir că au jucat în Champions League!".
Citește și:

Dan Petrescu, elogios la adresa celor de la Alkmaar

La finalul partidei din Olanda, Dan Petrescu a avut un discurs elogios la adresa adversarilor și s-a arătat în mare mulțumit de evoluția echipei sale. Singurul jucător căruia i-a reproșat ceva în mod direct a fost Denis Alibec, pe care l-a și înlocuit de altfel la pauză.
"Am jucat cu cea mai bună echipă din grupă, cu o echipă care poate câștiga acest trofeu. De când sunt eu la CFR, echipa asta mi s-a părut cea mai bună, chiar dacă am jucat cu Sevilla, cu Rennes, cu Celtic. Mi se pare la fel ca Slavia Praga, poate chiar mai bună.
Cred că băieții nu s-au făcut de râs, au început rău, am luat un gol. Dacă era VAR sigur ar fi fost anulat. Am echilbirat jocul, nu au mai avut decât o ocazie. Ne-am grăbit la finalizare. Repriza a doua, pe final, dacă Păun e atent și nu dă pasă acolo, singur cu portarul, iar Ciprian are noroc, în loc de bară să fie gol... De acolo au făcut 2-0. E greu când pierzi două meciuri la rând cu Alkmaar. Eu cred că meritam un egal în aceste două meciuri. O echipă incredibilă, cu jucători tineri, dar eu zic că nu ne-am făcut de râs. În continuare suntem încă în viață pentru locul doi. Trebuie să câștigăm ambele meciuri. Eu așa ceva nu am văzut, cum se lipea mingea de ei. Fizic am arătat bine, îmi dă speranțe pentru viitor, pentru campionat și meciurile următoare.
Jucătorii care au galben și sunt nervoși, nu îmi place să îi țin în teren. Alibec a avut un gest la care arbitrul putea să îi dea și roșu. Nu se face așa ceva în Europa, mai ales când e convocat și la echipa națională. Nici la echipa națională nu are voie să facă așa ceva. Din păcate, el mai are de învățat multe. Sper să înțeleagă, el este vârful echipei naționale, este vârful lui CFR.", a spus Dan Petrescu, potrivit
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo