Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj - Randers 1-1! Echipa lui Dan Petrescu obține primul punct în Conference League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 30/09/2021 la 21:45 GMT+3

CFR Cluj și Randers termină la egalitate, scor 1-1, partida din etapa a doua a grupelor Conference League. Pentru echipa lui Dan Petrescu, acesta este primul punct obșinut în actualul sezon european.

CFR Cluj (România)

Credit imagine: facebook

CFR Cluj obține primul punct al actualului sezon european. Campioana României a început modest partida, danezii având o primă ocazie în minutul 4, atunci când Bungaard i-a pus probleme lui Cristiano. Clujenii nu au reușit să facă prea multe lucruri în primele 45 de minute, inițiativa fiind a oaspeților. Cea mai importantă fază din prima repriză a echipei lui Dan Petrescu a venit în minutul 37, atunci când Burcă a trimis cu capul peste poartă, în urma unui corner executat de Păun. Golul lui Randers a venit în minutul 41, în urma unui corner. Fără marcaj, Kamara a trimis balonul în plasă, iar danezii au intrat în avantaj la cabine.
CFR nu a început extraordinar nici repriza a doua, Randers părând că încearcă să preia inițiativa și în actul secund, lovind bara în minutul 65. Dan Petrescu a făcut o mutare inspirată în minutul 63, când i-a trimis în teren pe Petrila și Alibec. Câteva minute mai târziu, Petrila a înscris în urma unei combinații cu Ciprian Deac, restabilind egalitatea pe tabelă.
Jocul s-a mai animat în ultimele minute, dar niciuna dintre cele două echipe nu a reușit să obțină victoria.
În cealaltă partidă a grupei, AZ Alkmaar s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Jablonec. După două partide, CFR Cluj se află pe ultimul loc, cu un punct. Următoarea partidă a echipei lui Dan Petrescu va avea loc pe 21 octombrie, atunci când vor primi vizita celor de la AZ Alkmaar.

LIVE TEXT

Fluier final la Cluj! CFR și Randers termină la egalitate, 1-1
Min. 90: S-au arătat 5 minute de prelungire de la margine!
Min. 83: Ocazie de gol pentru CFR Cluj! Florin Ștefan are o execuție neașteptată, mingea fiind ștearsă de portarul danezilor, căzând apoi pe bară. La faza imediat următoare, Bordeianu a avut un șut puternic de la distanță, care s-a dus mult pe lângă poartă.
Min. 82: Boateng este înlocuit de Culio
Min. 77: Boateng primește îngrijiri medicale, meciul fiind întrerupt câteva minute bune.
Min. 72: Piseinger execută o lovitură liberă care îl lovește direct în cap pe Boateng, jucătorul CFR-ului resimțindu-se după lovitura încasată.
Min. 68: GOOOL CFR Cluj! Claudiu Petrila reușește să aducă egalarea pentru echipa clujeană. Cel mai tânăr jucător al celor de la CFR a avut o combinație superbă cu Ciprian Deac, care i-a pasat decisiv lui Petrila. Fotbalistul în vârstă de 20 de ani a rămas singur cu portarul danez și a trimis balonul în poartă.
Min. 65: Bară Randers! Apărarea CFR-ului a fost prinsă pe picior greșit, Odey a deviat foarte bine în careu pentru Kehinde, care l-a lobat pe Cristiano, mingea lovind bara transversală.
Min. 63: Dan Petrescu îi trimite în teren pe Denis Alibec și Claudiu Petrila, cei care i-au înlocuit pe Debeljuh și Costache.
Min. 62: Este rândul clujenilor să pună presiune pe danezi, dar nimic nu se concretizează după lovitura liberă de care a beneficiat CFR.
Min. 61: Bordeianu trimite un șut din afara careului, respins în corner de portarul Carlgren. Clujenii reușesc să aibă două cornere la rând, iar faza se încheie cu o lovitură liberă scoasă de Păun la marginea terenului.
Min. 59: CFR Cluj este pusă sub presiune de Randers, care are mai multe cornere la rând. Echipa lui Dan Petrescu are probleme la fazele fixe și îi este greu să îndepărteze pericolul din apropierea propriului careu.
Min. 55: O fază asemănătoare are loc la poarta lui Cristiano, dar Kamara reușește să lovească mingea cu capul și să o trimită peste poartă.
Min. 54: CFR caută în continuare egalarea. Costache îl caută cu o centrare pe Debeljuh, dar calitatea acesteia este slabă, iar portarul Carlgren prinde fără probleme.
Min. 53: Boateng încearcă să îl surprindă pe portarul danezilor cu un șut de la distanță, dar mingea trece mult pe lângă poartă.
Min. 46: A început repriza a doua! Dan Petrescu a efectuat prima schimbare a partidei. Mihai Bordeianu l-a înlocuit pe Jonathan Rodriguez.
Pauză la Cluj! Randers conduce după primele 45 campioana României, grație golului marcat de Kamara în minutul 41. Cea mai mare ocazie a clujenilor rămâne cea a lui Burcă din minutul 37, atunci când Burcă a trimis cu capul peste poartă.
Min. 41: Randers deschide scorul la Cluj! Kamara, fără marcaj din partea apărătorilor clujeni, înscrie cu capul din șase metri, în urma unui corner foarte bine executat de Mistrati. CFR Cluj este condusă pe teren propriu de Randers după 41 de minute.
Min. 40: Costache recuperează balonul la mijlocul terenului și îi pasează foarte bine lui Păun, care șutează bine de la marginea careului. Mingea este respinsă de portarul advers, iar Debeljuh cere penalty la duelul cu Bungaard, dar arbitrul îi face semn să se ridice.
Min. 37: Prima mare ocazie a CFR-ului! Păun execută foarte bine un corner pentru Burcă, fundașul central al clujenilor trimițând mingea peste poartă. Scorul rămâne în continuare 0-0.
Min. 34: Ocazie mare de gol pentru Randers! Danezii combină frumos și ajung în careul lui Cristiano, acolo de unde șutul lui Odey a trecut puțin pe lângă poartă, grație și intervenției lui Burcă.
Min. 23: Ankersen se desprinde ușor de Manea pe partea stângă de atac a celor de la Randers, trimite în careu pentru Kamara, dar acesta ratează complet execuția. Rămâne 0-0 după 23 de minute în Gruia.
Min. 20: După 20 de minute trecute din această partidă, Randers este echipa care are inițiativa. Campioana României încă nu a reușit să își creeze situații importante.
Min. 10: Bungaard are o nouă acțiune către poarta CFR-ului, dar șutul tânărului de 20 de ani s-a dus pe lângă poartă.
Min. 4: Un prim șut periculos al partidei este trimis de Bungaard de la Randers, dar Cristiano Figueiredo respinge, faza fiind încheiată cu semnalizarea de la margine a asistentului pentru poziția de offside în care se afla Kamara.
Update / Min. 1: A început partida din Gruia dintre CFR Cluj și Randers din etapa a doua a grupelor UEFA Conference League.

CFR Cluj - Randers

Echipele de start:
CFR Cluj: Cristiano - Manea, Burcă, Cestor, Ștefan - Boateng, Rodriguez, Deac - Păun, Debeljuh, Costache
Rezerve: Bălgrădean, Hindrich, Graovac, Ciobotariu, Culio, Petrila, Bouhenna, Bordeianu, Gîdea, Alibec, Fica, Haiduc
Antrenor: Dan Petrescu
Randers: Carlgren - Kopplin, Piseinger, Jensen, O. Bungaard - Ankersen, Johnsen, Mistrati, Kehinde - Odey, Kamara
Rezerve: Sondergaard, Dakir, Marxen, Tibbling, Lauenborg, Lauridsen, Klysner, Onovo, F. Bundgaard, Brock-Madsen, Egho
Antrenor: Thomas Thomasberg

Articol inițial scris de David Căileanu
După un joc spectaculos în prima etapă, 2-2 pe teren propriu cu AZ Alkmaar, Randers vine în România pentru partida cu CFR Cluj. Danezii sunt la prima experiență europeană în țara noastră, de altfel micuța echipă din Danemarca, nici nu are o istorie bogată, deoarece clubul a fost fondat în anul 2003.
Echipa daneză nici nu deține un palmares bogat, clubul fiind unul de pluton în prima ligă din Danemarca, cele mai mari performanțe fiind un loc 3 în sezonul 2012-2013, plus 2 cupe câștigate în sezoanele 2005-2006 și cel încheiat anterior, fapt care le-a și permis celor de la Randers în acest sezon calificarea în competițiile europene. Sezonul trecut gruparea daneză a încheiat pe locul 6 în campionat.
În prezent, Randers se află în campionat pe locul 4 după 10 etape scurse din acest sezon. Etapa trecută Randers a pierdut pe terenul lui Mydtjylland cu scorul de 1-0. În ultimele 5 meciuri din campionat, caii din estul Iutlandei au încasat 3 înfrângeri.
CFR vine după 2 victorii consecutive în Liga 1, între care s-a intercalat însă eliminarea din Cupa României (0-1 în fața Universității Craiova). Jocul ardelenilor a suferit serios sub conducerea lui Dan Petrescu, care s-a confruntat și cu serioase probleme de lot în ultima vreme, în special în zona ofensivă. Partida cu Randers ar putea fi un nou început, iar un rezultat bun în Gruia i-ar reda campioanei încrederea necesară pentru o abordare optimistă la ceea ce urmează în această toamnă.
Citește și:

CFR Cluj - Randers | Ardelenii sunt superiori la valoarea lotului

În acest sezon valoarea lotulului celor de la Randers se ridică la 11.7 milioane de euro. Iar cel mai valoros jucător din echipa danezilor este nigerianul Stephen Odey, care a venit împrumut de la Genk. Cota lui de piață se ridică la 1.6 milioane de euro, conform Transfermarkt.com. CFR este net superioară la acest capitol, lotul clujenilor are o cotă de piață totală de 32,15 milioane de euro. Cel mai valoros jucător din echipa ardelenilor este Andrei Burcă cotat la 3.30 milioane de euro.
Datorită faptului că Randers a câștigat sezonul trecut Cupa Danemarcei, trupa lui Thomas Thomasberg a jucat în acest sezon în play-off-ul Europa League. În această fază a competiției, sorții le-au scos în cale danezilor pe Galatasaray. Turcii au trecut în dublă manșă de Randers cu scorul de 3-2 la general. Ca urmare a acestei eliminări din Europa League, Randers a ajuns în grupele Conference League.
Partida dintre CFR Cluj și Randers, din a doua etapă a grupelor Conference League, este programată în această seară de la ora 19:45 și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo