Claudiu Petrila a adus primul punct al CFR-ului din acest sezon european. Introdus de Dan Petrescu în minutul 63 la scorul de 0-1, jucătorul în vârstă de 20 de ani a avut un impact imediat. În minutul 68, în urma unei combinații cu Ciprian Deac, Claudiu Petrila a marcat golul egalizator pentru campioana României. Acesta a fost primul gol al clujenilor în Conference League, după ce în prima etapă au pierdut cu 0-1 partida de pe terenul celor de la Jablonec.
"Sunt fericit că am înscris, dar nu pot să mă bucur la maximum, am făcut doar egal și ne trebuia victoria. Nu prea ne ajută rezultatul, dar mai avem patru meciuri și trebuie să le câștigăm. Mi-am spus când am intrat că trebuie să fac ceva pentru a schimba scorul și am reușit.
Nu cred că ne-au impresionat cu nimic, știam că sunt agresivi și masivi, dar atâta tot. Am lucrat fazele fixe și știam că sunt buni, din păcate, ne-au dat gol așa, dar trebuie să corectăm asta pe viitor", a declarat Claudiu Petrila la PRO TV.
UEFA Europa Conference League
Dan Petrescu, înainte de meciul cu Slavia Praga: "Au cea mai bună echipă din grupă"
ACUM 6 ORE

Andrei Burca a ratat singura ocazie a clujenilor din prima repriză

CFR Cluj a avut mari probleme în prima repriză, campioana României reușind cu greu să se apropie de poarta adversarilor din Danemarca. Cea mai mare ocazie a clujenilor a venit în minutul 37, atunci când Andrei Burcă a reluat din fața porții cu capul, mingea ducându-se peste poartă. Câteva minute mai târziu, Randers a reușit să deschidă scorul, iar Andrei Burcă, fundașul celor de la CFR Cluj, a recunoscut după partidă că regretă faptul că nu a marcat la faza din prima repriză.
"E important că am acumulat un punct, au fost multe schimbări în echipă, s-a văzut. Consider că am făcut o partidă bună, am avut ocazii, situații de poarta. Au jucat și bine, a fost un meci deschis, pe contre. Plecăm cu regretul că putem obține cele trei puncte, în schimb asta ne motivează pentru următoarele meciuri.
Încă nu suntem omogeni, au venit și jucători noi, s-a întors și ”Mister”. Cred că începem să ne intrăm în ritm, trebuie să mai lucrăm la toate capitolele. Suntem pe ultimul loc în grupă, mai avem de muncit. Vine AZ Alkmaar, ne luptăm pentru fiecare puncte.
Îmi e ciudă mie că nu am reușit să marchez. Nu știu dacă a fost sau nu penalty. Cred că am controlat jocul, am avut situații bune", a declarat Burcă după partidă la PRO TV.
Pentru CFR Cluj, următoarea partidă din Conference League va avea loc pe 21 septembrie, atunci când va primi vizita celor de la AZ Alkmaar. După primele două partide, CFR Cluj se află pe locul 4 în Grupa D, cu un singur punct.
Clasamentul Grupei D
  • 1. AZ Alkmaar 4p
  • 2. Jablonec 3p
  • 3. Randers 2p
  • 4. CFR Cluj 1p
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Romanian Liga I
CFR Cluj a câștigat chinuit duelul cu Petrolul! Manea a adus victoria în prelungiri
01/10/2022 LA 20:28
Romanian Liga I
Dan Petrescu vrea o federație după modelul unguresc! Strategia care ar ridica naționala României
30/09/2022 LA 18:17