Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conference League | Leicester și Marseille, calificări la pas în optimi! Toate rezultatele serii

Nicu Savin

Publicat 24/02/2022 la 21:43 GMT+2

Conference League | În această seară se vor stabili cele 8 echipe calificate în optimile de finală. S-au disputat deja 5 partide retur din 16-imi și nu a fost loc de surprize. Leicester, Marseille sau PSV au avansat în runda următoare, iar Bodo/Glimt a demonstrat că victoria cu Celtic din prima manșă nu a fost o întâmplare, norvegienii mergând mai departe

James Maddison a reușit o dublă pentru Leicester în victoria cu Randers din Conference League (3-0)

Credit imagine: Eurosport

În primele meciuri ale serii din Conference League nu a fost loc de mari surprize. Bodo/Glimt au câștigat surprinzător pe terenul lui Celtic săptămâna trecută, scor 3-1, dar meciul retur a demonstrat că acel succes nu a fost o întâmplare.
Norvegienii au deschis repede scorul și la retur, prin Ola Solbakken, care a marcat al 7-lea său gol în această campanie europeană. În minutul 70, Hugo Vetlesen a făcut 2-0, stabilind scorul final, iar campioana Norvegiei s-a calificat în optimile Conference League după un neverosimil 5-1 la general cu mult mai consacrata Celtic Glasgow.
Leicester a avansat și ea fără probleme în optimi. Echipa lui Brendan Rodgers câștigase clar manșa tur cu Randers, scor 4-1, iar partida din Danemarca a fost o simplă formalitate. "Vulpile" s-au impus cu 3-1, golurile oaspeților fiind marcate de Harvey Barnes (min. 2) și James Maddison (min. 70 și 74). Aceasta a fost prima dublă a lui Maddison din decembrie 2020 încoace, când reușea două goluri într-un meci cu Brighton.
Astfel, Leicester continuă să spere că va putea salva sezonul foarte slab din Premier League cu o campanie reușită în Europa.

Conference League | Qarabag, gest de fair-play mai rar întâlnit

Olympique Marseille nu s-a poticnit de azerii de la Qarabag. După 3-1 pe Velodrome, echipa lui Jorge Sampaoli s-a impus și în deplasare, scor 3-0, prin golurile marcate de Pape Gueye în minutul 12, Matteo Guendouzi în minutul 75 și Konrad de La Fuente în minutul 90+3
Meciul a fost marcat de un gest absolut superb al gazdelor. În prima repriză, azerii au reușit să marcheze golul de 1-1, dar reluările au arătat că a fost un henț evident la faza repsectivă. Arbitrii nu au observat însă și au validat reușita, dar antrenorul Gurban Gurbanov le-a cerut jucătorilorsă-i transmită arbitrului că a fost henț, astfel că golul a fost anulat.
Cu Florin Niță rezervă, Sparta Praga nu a reușit să răstoarne eșecul de pe teren propriu contra celor de la Partizan. Sârbii au început tare și au condus cu 2-0 la pauză grației dublei semnate de Ricardo Gomes în minutele 7 și 24. Chiar dacă Partizan a rămas în 10 din minutul 66, după eliminarea aceluiași Gomes, Sparta nu a reușit să revină repede în joc. Golul de 1-2 marcat de Adam Hlozek în minutul 88 a venit prea târziu, iar cehii părăsesc această ediție a cupelor europene după 1-3 la general.
Cel mai palpitant duel al serii a avut loc la Tel Aviv, între Maccabi și PSV. Olandezii câștigaseră la limită pe teren propriu, scor 1-0 și au fost ținuți în șah la meciul retur până spre final. Belgianul Yorbe Vertessen a adus liniștea pentru formația lui Roger Schmidt în minutul 85, marcând pentru 1-0. Israelienii nu au renunțat însă și au egalat în minutul 90 prin Enric Saborit, dar nu au mai putut înscrie încă o dată pentru a trimite meciul în prelungiri.
De la ora 22:00 se vor disputa ultimele 3 partide din faza 16-imilor:
  • PAOK - Midtjylland (0-1 în tur)
  • Slavia Praga - Fenerbahce (3-2 în tur)
  • Vitesee Arnhem - Rapid Viena (1-2 în tur)
Tragerea la sorți a optimilor Conference League va avea loc vineri. Cele 8 echipe calificate în urma meciurilor din această seară se vor împerechea cu formațiile care au terminat pe primele poziții în faza grupelor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol