În general, FCSB este considerată o echipă norocoasă la tragerile la sorți din cupele europene. Cu câteva excepții, "roș-albaștri" au dat mai mereu peste adversari modești în tururile preliminare, beneficiind și de statutul de cap de serie pe care și l-au câștigat în urma performanțelor foarte bune de acum câțiva ani.
La prima ediție din Conference League, lucrurile par să meargă în același sens pentru gruparea bucureșteană. În turul doi preliminar, echipa lui Dinu Todoran va da piept cu Șahtior Karagandy, formație clasată pe locul 11 (din 14 echipe) în campionatul Kazakhstan.
În mod normal, vicecampioana României nu ar trebui să aibă emoții pentru a se califica în turul 3 preliminar al celei de-a 3-a competiții europene, acolo unde ar urma să o întâlnească pe Kolos Kovalivka, o formație ucraineană cu o poveste aparte.
UEFA Europa Conference League
Noul sistem al lui Chelsea și cum ar putea să facă diferența în partida cu Manchester City
14/01/2022 LA 19:06

FCSB ar putea întâlni Kolos Kovalivka în turul 3 preliminari al Conference League

Kolos Kovalivka este o echipă care nu spune prea multe în fotbalul internațional și nici nu ar avea cum să o facă ținând cont de faptul că a luat ființă în urmă cu numai 9 ani. Clubul care are sediul în Kovalivka, o localitate cu numai aproximativ 1500 de locuitori, a devenit profesionist abia în 2015.
În primul an cu acest statut a reușit promovarea în liga a 2-a din Ucraina, dar accederea în prima ligă s-a produs abia în 2019. În chiar primul sezon pe prima scenă, Kolos s-a clasat pe locul 6, calificându-se în preliminariile Europa League după ce a câștigat un play-off intern. În Europa, Kolos s-a oprit în turul 3, fiind învinsă de croații de la Rijeka (0-2 după prelungiri - meci jucat într-o singură manșă).
În stagiunea precedentă, Kolos și-a îmbunătățit performanțele, terminând campionatul pe locul 4 în campionat, obținând astfel direct biletele pentru turul 3 preliminari al Conference League, beneficiind și de coeficientul bun pe care îl are Ucraina.
Diferențele dintre FCSB și Kolos sunt uriașe din mai multe puncte de vedere. Ucrainienii sunt antrenați de Ruslav Kostyshyn (44 de ani), care stă pe banca echipei din 2014, an în care Kolos era încă o formație de amatori. Din 2014 până în prezent, la FCSB s-au perindat 8 antrenori, fără a fi puși la socoteală cei care au condus echipa pentru câteva meciuri, ca interimari.
Din punct de vedere al valorii loturilor, FCSB este net superioară. Conform transfermarkt.com, valoarea totală a jucătorilor lui Dinu Todoran este de 31.150.000 de €, în timp ce lotul ucrainienilor valorează 9.750.000 de €.
Așadar, FCSB va porni favorită în această dublă manșă (evident, dacă va trece de turul doi preliminar) și datorită experienței la nivel european, dar și a valorii superioare a jucătorilor. Partidele vor avea loc pe 5, respectiv 12 august, FCSB urmând a juca primul meci pe teren propriu.
UEFA Europa Conference League
Tottenham, out din Europa! UEFA a decis ca londonezii să piardă la masa verde meciul cu Rennes
20/12/2021 LA 10:31
UEFA Europa Conference League
#BREAKINGNEWS | Tottenham - Rennes nu se va mai juca! Decizia luată de UEFA
11/12/2021 LA 10:04