Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Focar de Covid-19 la Tottenham înainte de meciul decisiv din Conference League

Bianca Dumitru

Publicat 07/12/2021 la 12:41 GMT+2

Tottenham se pregătește în aceste zile pentru meciul cu Rennes, din ultima etapă a grupelor Conference League. Echipa se confruntă, însă, cu unele probleme cauzate de Covid-19, mai mulți jucători și membri ai staff-ului fiind depistați pozitiv.

Tottenham

Credit imagine: Getty Images

Tottenham o va înfrunta joi, de la ora 22:00, pe teren propriu, pe Rennes, într-un meci din ultima etapă a grupelor Conference League. Partida este foarte importantă pentru echipa lui Antonio Conte, care riscă să fie eliminată din Europa în cazul în care obține un rezultat mai slab decât cel pe care îl va înregistra Vitesse, în duelul cu Mura.
Spurs se confruntă, însă, cu un focar de Covid-19, potrivit presei din Anglia, 6 jucători și doi membri ai staff-ului tehnic fiind depistați pozitiv la cea mai recentă testare.
Cei care au fost infectați cu noul coronavirus au fost trimiși în izolare, urmând a fi retestați pentru a se vedea dacă nu cumva primele teste au fost fals pozitive, așa cum s-a întâmplat în luna octombrie cu doi dintre jucătorii de la Tottenham.
Indiferent de rezultatelor celor 6 jucători depistați pozitiv până acum, meciul cu Rennes nu este în pericol, regulamentul UEFA stipulând că o echipă trebuie să aibă mai puțin de 13 jucători disponibili sau niciun portar înregistrat pentru ca o partidă să nu poată avea loc.
Potrivit jurnaliștilor de la Telegraph, Spurs poate cere, însă, amânarea meciului cu Brighton din weekend, din a 16-a etapă a Premier League.
Citește și:

Tottenham, cea mai mare provocare din cariera lui Conte

Antonio Conte a vorbit la începutul lunii decembrie despre misiunea sa dificilă de a repeta succesele pe care le-a avut la Chelsea, Juventus sau Inter și pe banca tehnică a celor de la Tottenham:
"Este cea mai mare provocare, da. Dar cum am spus și în Mura, nu îmi este frică de acest lucru. Am foarte mult entuziasm. Când ajung aici, mă bucur de situație. Mă bucur să lucrez cu jucătorii, mă bucur să vorbesc cu cei din club, să creez un grup unit. Acesta este cel mai important lucru, să creăm o bază bună și să construim ceva important.
Avem nevoie de puțin mai mult timp pentru a îmbunătăți lucrurile și de a oferi satisfacție fanilor noștri. Dar este o provocare pentru mine. Este o provocare pentru club. Este o provocare foarte mare pentru jucători, pentru toată lumea", a declarat Conte, care a mai spus că crede că situația dificilă prin care trece echipa sa în acest moment se datorează faptului că lotul nu a fost împrospătat atunci când trebuia.
"Clubul, în ultimii ani, a avut probleme. Dacă o compar pe Tottenham de pe vremea când eram la Chelsea, Tottenham era o echipă foarte competitivă, foarte puternică. Să pierzi jucători importanți sau unii dintre ei să îmbătrânească, iar apoi să trebuiască să faci o faci o schimbare de generație, este dificil. Cred că Tottenham plătește puțin din cauza acestui lucru.
Acum trebuie să creăm, să o luăm de la capăt. Dar dacă nu avem o bază solidă, atunci este imposibil să construim ceva. Cred că acum este momentul potrivit să creăm o bază solidă și să începem construcția. Să revenim, să ne luptăm pentru ceva important, la fel ca în trecut", a punctat tehnicianul italian.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo