Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Istvan Kovacs, impresionant la pregătirea fizică! Ce distanță a alergat în finala Conference League

Nicu Savin

Publicat 28/05/2022 la 17:17 GMT+3

Istvan Kovacs a avut un sezon impresionant, încununat cu delegarea la finala Conference League, câștigată de AS Roma în fața lui Feyenoord. Centralul român a fost lăudat la scară largă pentru prestația sa, iar unul dintre motivele arbitrajului său de clasă se datorează pregătirii fizice perfecte, el alergând aproape 13 kilometri în timpul meciului de la Tirana.

Istvan Kovacs a primit o înștiințare cu privire la testul pozitiv de COVID-19 cu 10 minute înaintea meciului Botoșani - Craiova 0-0 și s-a recuzat

Credit imagine: Eurosport

Istvan Kovacs a dovedit în ultima vreme că este unul dintre cei mai buni arbitri din Europa. Prestațiile sale din acest sezon, în special cea din partida Manchester City - Real Madrid, i-au adus delegarea la finala Conference League, iar românul nu a dezamăgit.
Chiar dacă meciul dintre AS Roma și Feyenoord nu a fost unul foarte greu, Kovacs a avut câteva faze delicate, pe care le-a gestionat excelent. Poate principalul motiv al arbitrajului său excelent a fost pregătirea fizică. Prezent mereu aproape de minge, arbitrul nu a fost surprins de nicio fază și nu a ajuns astfel în încurcătură.
Mari arbitri internaționali au remarcat pregătirea sa excelentă, iar cifrele vorbesc de la sine. Conform digisport.ro, Kovacs a alergat aproape 13 kilometri în timpul meciului de la Tirana, ceea ce demonstrează o dată în plus profesionalismul arbitrului român.
Istvan Kovacs nu este la prima izbândă de acest gen. După meciul City - Real Madrid, Bogdan Stelea afirma că are informații sigură că arbitrul a alergat 13,4 kilometri la dueului de pe Etihad.
Citește și:

Istvan Kovacs va arbitra la Campionatul Mondial

Încă de dinainte de finala Conference League, Istvan Kovacs a fost înștiințat că va arbitra la Campionatul Mondial din Qatar. Românul a fost selectat de FIFA între cei 36 de centrali care vor conduce partide la turneul final.
Chiar dacă delegarea la ultimul act al unei competiții europene reprezintă o mare onoare, a arbitra la un Campionat Mondial va cfi cu siguranță apogeul carierei lui Kovacs. Indiferent câte sau ce partide va primi, prezența la competiția supremă din fotbalul mondial este ceva aparte.
Kovacs nu va fi singurul reprezentant al arbitrajului românesc în Qatar. Asistenții Ovidiu Artene şi Vasile Marinescu au fost incluși și ei pe listă și cel mai probabil cei 3 oficiali vor conduce împreună anumite partide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo