Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jablonec - CFR Cluj, LIVE de la ora 22:00 în grupele Conference League | Echipele de start

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/09/2021 la 20:47 GMT+3

Prima etapă a grupelor Conference League a avut startul marți cu meciurile din Israel ale celor două Maccabi, Haifa, care a remizat cu Feyenoord, scor 0-0, și Tel Aviv, care a trecut de Alashkert cu scorul de 4-1.

CFR Cluj (România)

Credit imagine: Getty Images

UPDATE Echipele de start în Jablonec - CFR:
Jablonec
  • Hanus - Holik, Kubista, Zeleny, Krob - Plestil, Houska, Povazanec, Kratochvili, Pilar - Dolezal
CFR
  • Bălgrădean - Manea, Burcă, Cestor, Camora - Deac, Bordeianu, Culio - Omrani, Debeljuh, Petrila

Știrea inițială: Previe Jablonec - CFR, în Conference League

Articol scris de David Căileanu
În cadrul acestei competiții, va lua startul și ultima reprezentantă a României în acest sezon european, CFR Cluj. Formația din Gruia va juca prima partidă în cadrul acestei competiții pe terenul echipei FK Jablonec, în această seară, de la ora 22:00.
FK Jablonec este în momentul de față pe locul 11 în campionatul intern al Cehiei, iar campioana României pare pe hârtie favorită în această deplasare. Pentru a ajunge în grupele Conference League, formația din Cehia a trecut de Zilina, cu victorii în ambele manșe (5-1 și 0-3).
Duelul din această seară este prima partidă europeană pentru CFR Cluj de la revenirea lui Dan Petrescu pe banca formației ardelene.

10 DETALII DESPRE FK JABLONEC

  • FK Jablonec are al patrulea cel mai scump lot ca și valoare din campionatul Cehiei. Conform site-ului transfermarkt.com, formația din Cehia are un lot cotat la 9.90 milioane de euro. Această cotă este mult sub cea pe care o are formația lui Dan Petrescu, lotul lui CFR Cluj însumând aproximativ 32 de milioane de euro.
  • Dacă Jablonec ar participa în Liga 1, lotul acestei formații s-ar clasa pe locul 6 într-un clasament al cotei de piață a jucătorilor. Aceștia ar fi după CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova, Farul Constanța și Sepsi Sf. Gheorghe.
  • FK Jablonec a fost fondată în anul 1945 după căderea Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.
  • FK Jablonec a avut doar două sezoane jucate în prima ligă de fotbal din Cehia până în anul 1994.
  • Jablonec nu a câștigat niciodată campionatul din Cehia, cea mai mare performanță din istoria clubului a fost locul 2 obținut în sezonul 2009/10.
  • FK Jablonec a câștigat de două ori în istorie Cupa Cehiei. Prima oară au reușit acest lucru în anul 1998, iar apoi în 2013.
  • În istoria de 76 de ani, FK Jablonec și-a schimbat de 10 ori denumirea clubului. Actualul nume datează din 2015.
  • Capacitatea sălii polivalente din Cluj depășește numărul de locuri pe care îl poate găzdui stadionul pe care își dispută Jablonec meciurile de acasă. Sala polivalentă din Cluj are o capacitate de 7.227 de locuri, în timp ce Stadion Strelnice are 6.108 locuri în incinta arenei.
  • CFR Cluj va fi primul adversar din România pe care Jablonec îl va înfrunta în cadrul competițiilor europene.
  • În cei 76 de ani de existență, Jablonec nu a avut în echipă niciun fotbalist român.
Partida dintre Jablonec și CFR Cluj, din prima etapă a grupelor Conference League, este programată în această seară, de la ora 22:00, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo