CFR Cluj a debutat cu stângul în Conference League, fiind învinsă de echipa cehă FK Jablonec, cu scorul de 1-0, în prima etapă a grupelor. La finalul partidei, Dan Petrescu, care este la al doilea eșec consecutiv după revenirea la Cluj, a vorbit despre prestația jucătorilor săi și a spus că rezultatele slabe ar avea la bază gafe enorme care s-ar fi comis la echipă înainte de venirea lui, aruncând astfel săgeți spre Marius Șumudică.
Acesta din urmă nu a rămas fără replică. Fostul tehnician al campioanei României a replicat dur, cerându-i lui Petrescu să-și vadă de treaba lui și să nu-i mai critice pe jucători sau pe el, arătând că echipa obținuse rezultate bune în perioada petrecută de el în Gruia.
Marius Șumudică a vorbit și despre schimbările făcute de noul antrenor în echipă, spunând că lotul format la începutul sezonului alături de Marian Copilu, fostul președinte al clubului, era unul competitiv, care a reușit să se impună în fața celor de la FCSB.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit după victoria cu Hermannstadt! "CFR Cluj nu are cum să câștige așa"
30/11/2022 LA 21:29
"Înainte de jocul cu FCSB, Ilie Dumitrescu a spus că Dan Petrescu nu a luat legătura cu echipa. După meci, Ilie Dumitrescu arată mesajele de la Petrescu că a pregătit el meciul. Vreți să spuneți că Ilie Dumitrescu e mai prieten cu Petrescu decât cu Șumudică?!
El spune că echipa e nepregătită. A avut două săptămâni la dispoziție. Această echipă cum a putut să-i calce în picioare pe cei de la FCSB?
Șumudică i-a pregătit până la meciul cu FCSB, după care apare un antrenor de trei săptămâni, schimbă vreo 7-8 jucători. Păi, eu sunt vinovat că sunt jucătorii nepregătiți?
De ce jucătorii nu mai spun nimic acum? La un antrenor e urât când vorbește de jucători și la altul nu este? Preşedintele a luat campionatele. Marian Copilu a luat campionatele, vă spun eu. Nu Petrescu.
Echipa aceasta, cu Șumudică antrenor, inclusiv meciul cu FCSB, a făcut 8 victorii la rând. Să ne invitați pe amândoi, și pe mine și pe Petrescu, dacă are sânge în instalație, să vedem ce s-a făcut greșit înainte și ce trebuie să repare.
Nu sunt vinovat că Petrila nu la fel acum ca atunci cu mine, și Omrani la fel. Eu sunt un tip loial și îi respect. Nu veni acum să spui că toți sunt proști. Ce s-a făcut greșit, domnule Petrescu? Eu n-am venit să spun că X mi-a mâncat meciul. Asta nu face parte din fișa postului unui antrenor. Nu pot să vorbesc mai mult.
Rămâneți muți dacă vă spun eu ce s-a întâmplat la CFR. Să nu uite că Marian Copilu și cu Marius Șumudică au clădit un lot care era pe primul loc.
Clubul a încasat 4 milioane de euro din Conference League. Noi am pierdut cu Steaua Roșie Belgrad și Young Boys. Cine sunt Jablonec?
Rondon joacă ca la box, îmi plânge mie de Rondon. Plânge după Vinicius? Eu aveam tăria de caracter să nu spun că nu mi-a adus nu știu cine nu știu ce. Ce jucător de națională are Jablonec? Petrila mai e jucătorul de înainte? Eu jucam deschis chiar și la un gol diferență. Aveam ocazii de gol. Hagi nici nu a ajuns la poartă la noi la CFR Cluj. Vezi-ți, mă, de treaba ta, Petrescule", a replicat Marius Șumudică la DigiSport.

Ce a spus Dan Petrescu după înfrângerea de la Jablonec

Tehnicianul din Gruia a fost mulțumit, per total, de cum a arătat echipa, chiar dacă un observator neutru nu are cum să nu fi observat că trupa din Ardeal a suferit. În opinia lui Dan Petrescu, explicațiile eșecului țin și de fostul antrenor, Marius Șumudică. Chiar dacă nu l-a numit, "Super Dan" a explicat ce gafe enorme s-ar fi comis la echipă înainte de venirea lui.
"Sunt foarte mulțumit, echipa a jucat foarte bine, a intrat excelent în teren. Trebuie să revăd acea fază, nu știu ce a fost, ne-a eliminat jucătorul după ce a dat și penalty. Dar am reacționat bine, nu îmi aduc aminte să fi ajuns după la poarta noastră. Au stat mai bine fizic, dar am încredere, după cum a arătat repriza a doua. Din păcate, lotul nu a fost făcut de mine, e nevoie de întăriri în pauza competițională.
Nu am făcut eu pregătirea, nu am făcut eu transferurile. Nu pot să mă transform dintr-un antrneor de succes într-unul care nu știe ce face. Nu pot să câștig 10 meciuri la rând. Antrenorul a fost schimbat pentru un motiv, iar eu trebuie să salvez ce a fost făcut înainte", a spus Dan Petrescu după meci, la Pro X.
Pentru CFR Cluj urmează luni, de la ora 21:00, meciul cu Universitatea Craiova, din a noua etapă a Ligii 1.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Romanian Liga I
Petrescu a răbufnit după duelul cu Mioveni: "Dacă aș spune ce gândesc, aș lua 2 ani de suspendare"
13/11/2022 LA 19:11