Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Randers - CFR Cluj 2-1! Campioana României este eliminată din Conference League

Cristian Mihală

Actualizat 25/11/2021 la 23:57 GMT+2

CFR Cluj a pierdut în această seară pe terenul celor de la Randers și a fost eliminată din a treia competiție europeană, UEFA Conference League. Echipa lui Dan Petrescu a strâns un singur punct în primele 5 partide ale grupei, făcând ca ultimul meci al grupei să conteze doar pentru palmares.

CFR Cluj (România)

Credit imagine: facebook

CFR Cluj a pierdut orice șansă de calificare în primăvara europeană, după înfrângerea din această seară din Danemarca. CFR a început bine partida, cu o șansă mare de a marca. Centrarea lui Camora a fost respinsă de un fundaș advers și a lovit bara porții lui Carlgren. Fără alte ocazii mari în prima repriză, danezii au fost superiori, care chiar dacă nu au marcat, au controlat jocul în prima parte.
Repriza a doua a început tot cu CFR în atac, care a ratat o șansă foarte bună prin Păun, care a ratat complet execuția, după o lansare foarte bună a lui Deac. Tot Deac a executat foarte bine o lovitură liberă în minutul 56, dar Graovac nu a putut ajunge la balonul care i-a pus probleme portarului danezilor.
Primul gol a venit în minutul 67, atunci când Kamara a înscris, după o neînțelegere în apărarea CFR-ului. Camora nu a putut respinge o centrare, iar balonul a ajuns la atacantul lui Randers, care a deschis scorul. Răspunsul clujenilor a venit imediat, atunci când Deac a înscris cu o lovitură de cap din centrarea lui Susic. Egalitatea nu a durat decât 4 minute, atunci când Piesinger a executat foarte bine o lovitură liberă de la peste 25 de metri și a dus scorul la 2-1 pentru danezi.
CFR Cluj a mai avut o șansă mare de a egala în minutul 89, dar Costache a trimis balonul în plasa laterală.
Cu această înfrângere, CFR Cluj rămâne pe ultimul loc al grupei D, cu un singur punct, pierzând orice șansă de calificare în primăvara europeană. În cealaltă partidă a grupei, Jablonec și AZ Alkmaar au încheiat la egalitate, scor 1-1. În luna decembrie, CFR Cluj va disputa ultima partidă din acest sezon european, pe teren propriu, împotriva cehilor de la Jablonec.
Clasamentul Grupei D
1. AZ Alkmaar 11p
2. Randers 7p
3. Jablonec 6p
4. CFR Cluj 1p

LIVESCORE

Min. 89: Costache are o șansă uriașă de a egala, dar trimite mingea în plasa laterală.
Min. 76: Gol Randers! Piesinger o readuce pe Randers în avantaj, în urma unei lovituri libere executate perfect, de la peste 25 de metri. Cu un sfert de oră înainte de final, Randers o conduce pe CFR Cluj cu 2-1.
Min. 72: GOL CFR CLUJ! Ciprian Deac înscrie cu o lovitură de cap, în urma centrării lui Susic, jucător abia introdus pe teren de Dan Petrescu.
Min. 67: Gol Randers! Neînțelegere în apărarea CFR-ului. O centrare a lui Randers este respinsă de Camora exact la Kamara, care deschide scorul pentru gazde.
Min. 61: Păun pleacă foarte bine pe contraatac, ajunge cu balonul până la marginea careului advers, reușește să păstreze balonul în primă fază, dar nu pasează, iar CFR Cluj ratează o oportunitate importantă de a deschide scorul.
Min. 56: CFR răspunde și are o ocazie mare de a marca! Deac execută foarte bine o lovitură liberă la care Graovac nu ajunge. Cu toate acestea, portarul Carlgren are o intervenție foarte bună, trimițând centrarea lui Deac în corner.
Min. 52: Cea mai mare ocazie a partidei aparține celor de la Randers. Egho îl servește excelent pe Tibbling, care trimite balonul în plasa laterală a porții lui Bălgrădean.
Min 46: Păun are o șansă bună, după ce a primit o pasă de la Deac, dar șutul său de la marginea careului este dezamăgitor.
A început repriza a doua a partidei dintre Randers și CFR Cluj.
Pauză în Danemarca! Randers și CFR Cluj se află la egalitate după primele 45 de minute. Echipa lui Dan Petrescu are nevoie de o schimbare la pauză, după ce Randers a fost echipa mai bună în prima repriză. În cealaltă partidă a grupei, Jablonec și AZ Alkmaar se află la egalitate, scor 1-1, după primele 45 de minute.
Min. 43: Ankersen îl pune din nou la încercare pe Bălgrădean, cu un șut de pe partea stângă al danezului, respins de portarul campioanei României.
Min. 41: Debeljuh centrează, dar Deac nu ajunge la balon. Pe finalul primei reprize, CFR Cluj începe să se apropie din nou de poarta danezilor.
Min. 36: Kopplin reia cu capul lovitura de colț, iar mingea este respinsă de Burcă de pe linia porții. Scorul rămâne 0-0, dar CFR începe să aibă emoții pe terenul danezilor.
Min. 35: Același Ankersen îi pune probleme lui Bălgrădean, care a respins în corner cu dificulatate șutul lui jucătorului lui Randers.
Min. 33: O nouă acțiune a celor de la Randers. Ankersen i-a pus probleme lui Graovac, iar după o centrare respinsă, mingea a revenit la acesta și faza s-a încheiat cu un șut pe lângă poarta lui Bălgrădean.
Min. 22: Randers are un nou șut din afara careului, prin Ankersen, dar Bălgărdean nu are probleme în reținerea balonului.
Min. 16: Jocul este întrerupt, după ce Graovac a fost lovit în față de un șut al danezilor. Bălgrădean a avut emoții în care a încercat să respingă mingea, în urma unui corner al lui Randers, iar mingea a ajuns la un adversar, dar șutul acestuia a fost blocat de Graovac și scorul rămâne 0-0.
Min. 11: Bălgrădean nu are emoții la lovitura liberă executată de Piesinger, dintr-o poziție foarte bună pentru Randers.
Min. 8: CFR Cluj are o nouă ocazie, de data aceasta prin Omrani. După o combinație între Păun și Debeljuh, care au dus mingea până la marginea careului advers, Omrani a șutat de la aproximativ 17 metri pe lângă poarta danezilor.
Min. 3: Bară CFR Cluj! Campioana României a avut o șansă mare în debutul partidei, atunci când centrarea lui Camora a fost deviată de un apărător danez și a căzut pe stâlpul porții apărate de Carlgren.
A început partida din Danemarca, dintre Randers și CFR Cluj!
Primul 11 al lui Randers
Primul 11 al lui CFR Cluj
Știre inițială
CFR are un singur punct după 4 meciuri, în grupa D a Conference League și mai păstrează doar șanse matematice să ocupe unul dintre primele două locuri. Clujenii nu au nevoie doar de două victorii, ci și ca Alkmaar să o învingă pe Jablonec, în deplasare.
Teoretic, Randers, adversara de diseară, e cel mai abordabil adversar, dovadă că împotriva danezilor CFR a obținut și singurul punct de până acum, din actuala ediție a ECL. Totuși, gazdele de diseară sunt neînvinse în Europa, adunând 4 remize în cele 4 confruntări. Dacă vor învinge azi, nordicii vor avea șanse reale să se califice, astfel că miza pare mai mare pentru ei decât pentru formația lui Dan Petrescu, mult mai interesată de campionat.
CFR visează la victorie, dar istoria recentă nu o îndreptățește să își facă prea multe planuri pentru duelul de diseară. În precedentele 7 deplasări europene, formația din Gruia a câștigat o singură partidă (cu modesta Lincoln Red Imps).
CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu a prefațat duelul Randers - CFR, din Conferece League

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, că formaţiei sale nu îi va fi uşor să câştige partida din deplasare cu Randers, dar a precizat că formația sa are totuşi o șansă.
"Nu va fi uşor să câştigăm la Randers. În afară de Midtjylland nu a făcut-o nimeni în ultimii ani, în ultimul timp. Randers este puternică, este solidă, are jucători buni la fazele fixe, iar în atac are cel puţin şase jucători foarte rapizi. Din ce am observat, marchează multe goluri, dar şi primesc. Noi suntem într-o perioadă mai bună decât eram înainte... Cred că avem şansa noastră. Mâine este un meci şi de a fi sau a nu fi pentru noi şi până la urmă chiar nu mai avem ce pierde. Dar ar fi important şi pentru bugetul clubului să câştigăm aceste ultime meciuri din Conference League", a spus el.
"Randers în momentul de faţă este pe locul patru în Danemarca, dacă nu mă înşel. Aşadar este o formaţie solidă şi echilibrată care nu are nevoie de un egal mâine. Ei trebuie să joace la victorie, egalul nu le ajunge, pentru că ultimul meci îl dispută în deplasare la Alkmaar şi şansele lor sunt mici. Deci ei trebuie să câştige mâine pentru a avea şanse mari la locul doi. Noi, în cazul unui egal mâine, trebuie să avem şansa ca Alkmaar să bată pe Jablonec. Iar noi apoi să câştigăm ultimul meci. Eu am luat din mers unele lucruri şi părerea mea sinceră este că am avut ghinion în Conference League, nu meritam să pierdem niciun meci. Cred că 4 egaluri, aşa cum are Randers, meritam şi noi", a adăugat tehnicianul.
Petrescu are "mici probleme de lot", marele absent fiind Claudiu Petrila (autorul golului din tur), care nu a făcut deplasarea în Danemarca din cauza unei accidentări.
"Sunt doi-trei jucători importanţi cu probleme medicale, să vedem dacă pot să treacă peste antrenamentul de azi cu bine. Cel mai mare absent este însă Petrila, care este accidentat şi nu e cu noi aici", a explicat Dan Petrescu.

Camora, înainte de Randers - CFR: "Ne gândim doar la victorie"

Căpitanul formaţiei clujene, Mario Camora, a declarat la rândul său că nu se gândeşte decât la o victorie în partida de mâine seară.
"În afară de AZ Alkmaar, care mi s-a părut de departe echipa cea mai bună din grupă, toate celelalte sunt echilibrate. Însă Randers este o echipă foarte bună, am văzut în meciul de la noi de acasă. Au jucători înalţi, periculoşi la fazele fixe şi au şi jucători de viteză în atac. Nu ne gândim la celelalte meciuri, vrem doar să ne facem noi treaba şi să câştigăm acest meci. Vrem să obţinem cele trei puncte, numai la asta ne gândim", a spus Camora.
Clasamentul grupei CFR-ului
1. Alkmaar - 10 puncte
2. Jablonec - 5
3. Randers - 4
4. CFR - 1
CFR Cluj întâlneşte, joi, de la ora 22:00, în deplasare, formaţia daneză Randers FC, într-o partidă din Grupa D a Conference League.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo