Răzvan Lucescu este ținta numărul unu a presei franceze după evenimentele petrecute la partida dintre Olympique Marseille și PAOK, din manșa tur a sferturilor Conference League. Pe teren a fost 2-1 pentru francezi, rezultat care le oferă în continuare elenilor șanse la calificare.
Ceea ce s-a întâmplat în tribune a fost regretabil, între suporterii celor două echipe existând un adevărat război, ținut cu greu în frâu de forțele de ordine. La finalul partidei, Răzvan Lucescu a avut un discurs dur la adresa publicului francez și a făcut o serie de declarații considerate instigatoare.
Românul a spus că ar fi mai bine dacă suporterii lui Marseille nu vor călători în Grecia peste o săptămână, ceea ce i-a atras critici severe din partea presei din Hexagon, care a insinuat că UEFA ar trebui să intervină și să-l sancționeze pe român.
Ligue 1
Mbappe și Benzema, în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist din Franța! Cine sunt candidații
04/05/2022 LA 10:05
Citește și:

Răzvan Lucescu, criticat de președintele lui Marseille

Dar nu doar presa l-a luat în colimator pe antrenorul lui PAOK, ci și oficialii lui PAOK. Președintele Pablo Longoria l-a urmărit pe român după încheierea conferinței de presă și i-a cerut socoteală penru vorbele spuse.
"Ești iresponsabil, declarațiile tale sunt inacceptabile!", i-ar fi spus Pablo Longoria lui Răzvan Lucescu, conform grecilor de la Gazzetta.gr.
Marseille a postat ulterior un mesaj pe contul oficial de Twitter, în care a numit "halucinant" discursul românului. Reprezentanții clubului francez consideră că Lucescu a încins spiritele prin afirmațiile sale, în condițiile în care el ar trebuie să fie un exemplu și să contribuie la aplanarea tensiunii în vederea meciului retur.
Vioențele în lanț dintre suporterii lui Marseille și PAOK au o explicație. Fanii francezilor sunt înfrățiți cu cei de la AEK Atena, una dintre marile rivale ale lui PAOK. Mai mulți suporteri din capitala Greciei s-au deplasat și ei în Franța pentru a o susține pe OM, astfel că scânteia era deja aprinsă.
E greu de crezut că fanii lui Marseille vor asculta sfatul lui Lucescu Jr. și nu vor merge săptămâna viitoare în Grecia, astfel că sunt șanse mari ca "războiul" să continue.
Ligue 1
PSG s-a impus categoric la Angers, dar sărbătoarea cuceririi titlului în Ligue 1 a fost amânată
20/04/2022 LA 12:44
Ligue 1
PSG - Marseille 2-1 | Neymar și Mbappe au adus echipa pariziană la un pas de titlu
17/04/2022 LA 20:56