Legătura fotbalului din România cu fazele superioare ale Conference League este făcută de doi reprezentanți de la PAOK Salonic, antrenorul Răzvan Lucescu și fotbalistul Alexandru Mitriță. Cei doi au pus urmărul la calificarea reprezentantei Greciei în sferturile de finală ale competiției.
După un succes la limită în tur cu 1-0, PAOK a câștigat și returul din Belgia cu 2-1. Formația lui Răzvan Lucescu a avut controlul în economia califcării aproape tot timpul. Joi seara, grecii au făcut 1-0 încă din minutul 20, după un gol al lui Jose Angel Crespo. Gent a egalat până la pauză prin Depoitre, dar lucrurile au devenit clare în minutul 77, când brazilianul Douglas Augusto a făcut 2-1.
UEFA Europa Conference League
Reacția lui Răzvan Lucescu după ce a părăsit Conference League cu PAOK Salonic
15/04/2022 LA 06:22

Răzvan Lucescu, la al doilea sfert de finală într-o cupă europeană

Alexandru Mitriță a început acest joc pe banca de rezerve și a intrat în teren în minutul 85. După joc, Răzvan Lucescu a evidențiat faptul că echipa lui a avut un meci foarte greu, în special în prima repriză, dar elevii lui au reușit să obțină această calificare cu spirit de sacrficiu, cu disciplină în joc.
Lucescu jr. este la al doilea sfert de finală din carieră într-o cupă europeană, după acel Rapid – Steaua din 2006. Un jurnalist grec i-a amintit de acel episod, iar antrenorul român a evidențiat faptul că PAOK de azi este peste Rapid din 2006 ca valoare.
În sferturile de finală s-au mai calificat AS Roma (Italia), Feyenoord (Olanda), Slavia Praga (Cehia), Bodo Glimt (Norvegia), Olympique Marseille (Franța), Leicester (Anglia) și PSV Eindhoven (Olanda). Tragerea la sorți are loc vineri.
UEFA Europa Conference League
Lucescu și PAOK, out din Conference League! Roma-Leicester și OM-Feyenoord, cele două semifinale
14/04/2022 LA 18:51
UEFA Europa Conference League
Răzvan Lucescu, luat la țintă de președintele lui Marseille! Reacția dură a oficialului francezilor
08/04/2022 LA 16:54