Tottenham nu a putut juca meciul cu Rennes de pe 9 decembrie, din ultima etapă a fazei grupelor Conference League, din cauza unui focar de Covid izbucnit în cadrul lotului. UEFA a decis ulterior că meciul nu poate fi reprogramat, dar londonezii au protestat, considerând că sunt dezavantajați în mod evident.
Forul european nu s-a dezis însă de la prima decizie și astăzi a anunțat oficial că Tottenham a pierdut cu 3-0, la masa verde, duelul cu Rennes, ceea ce este echivalent cu eliminarea englezilor din competiție. Spurs avea nevoie de o victorie contra lui Rennes, echipă care deja câștigase grupa, pentru a încheia în fața olandezilor de la Vitesse Arnhem și a se califica astfel în 16-imile Conference League.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Conform regulamentelor UEFA, partida ar fi trebui să se dispute până la finalul anului curent, însă nu s-a găsit nicio dată disponibilă agreată de ambele echipe, astfel că s-a ajuns la acest deznodământ crunt pentru echipa lui Antonio Conte.
Citește și:

Antonio Conte voia ca meciul cu Rennes să poată fi jucat

Cu câteva zile în urmă, Antonio Conte a avut un discurs furibund cu privire la situația în care a fost pusă echipa sa, considerând că nici el și nici jucătorii nu sunt vinovați de contextul creat și tocmai de aceea meciul cu Rennes ar fi trebuit reprogramat.
"Vrem să jucăm acest meci. Tottenham merită să joace ultimul joc din această grupă.Este o situație cu adevărat ciudată pentru că nu din vina noastră nu am jucat, ci din cauza unei mari probleme și pentru că Guvernul a decis să ne închidă baza de antrenament, să ne oprească antrenamentele pentru trei zile.
Din acest motiv nu am jucat. Nu din alt motiv. Cred că nu avem nicio vină pentru ceea ce s-a întâmplat.Meritam să jucăm acest joc și să ne apărăm șansa de a merge în runda următoare.
Dacă UEFA și Premier League nu pot să găsească o soluție, de ce trebuie să plătească Tottenham pentru asta?Nu este corect să plătim pentru o situație care nu a apărut din vina noastră. Înțelegeam dacă greșeam cu ceva, dar în acest caz pentru club, jucători și staffeste foarte greu de înțeles ce se întâmplă", spunea Conte la conferința de presă de dinaintea meciului cu Liverpool.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
The Emirates FA Cup
Arsenal, eliminare surpriză din FA Cup! Cum arată duelurile din 16-imile competiției
09/01/2022 LA 16:08