Oltenii au început în forță partida de pe teren propriu și au pus probleme la poarta albanezilor încă din primul minut. Koljic a trimis un șut din afara careului, însă Zogovic a fost la post. Gustavo l-a testat și el pe goalkeeper-ul muntenegrean de la distanță, iar acesta a respins din nou în corner.
Bairam a irosit la rândul său o ocazie mare pentru olteni, după ce nu a pus latul bine din pasa lui Koljic. Zogovic a fost din nou decisiv pentru Vllaznia, când a reușit să respingă la aceeași fază șuturile trimise de Koljic, iar apoi de Gustavo.
Meciul s-a încheiat la pauza cu scorul de 0-0, însă albanezii și-au arătat neputința de a se opune ofensivei lui Balint. Ocaziile oltenilor din prima parte a jocului s-au concretizat în minutul 58, când Alexandru Mateiu a marcat cu un șut incredibil expediat de la distanță.
UEFA Europa Conference League
Bergodi, realist înaintea returului cu Djugardens: "Ar fi o minune să întoarcem scorul"
07/08/2022 LA 16:43
Echipa din Bănie a atacat și după ce a deblocat tabela, iar la patru minute distanță oltenii și-au dublat avantajul grație unei lovituri de cap a lui Raul Silva, din centrarea lui Gustavo. Albanezii nu au contat în atac nici după cele două goluri ale alb-albaștrilor, iar Craiova a continuat să atace.
Căpățână a expediat la rândul său un șut de la distanță, iar Roguljic a încercat să marcheze cu o execuție plasată, însă Zogovic s-a opus din nou. Oltenii au dat lovitura a treia în minutul 79, când Găman l-a învins pe portarul albanezilor cu capul din careu.
Partida nu a mai propus alte ocazii până la final, iar scorul final în duelul Universitatea Craiova - Vllaznia a rămas 3-0.

Zorya Luhansk, următoarea adversară a Universității Craiova

Echipa lui Laszlo Balint o va întâlni pe Zorya Luhansk în turul al treilea Conference League, după calificarea din această seară.
Partidele din turul 3 preliminar Conference League vor fi primele partide oficiale pentru Zorya din acest an. Ultimul meci oficial al celor de la Zorya Luhansk a avut loc pe 12 decembrie 2021, atunci când încheiau la egalitate, scor 1-1, pe terenul campioanei Dinamo Kiev.
Din cauza războiului, campionatul din Ucraina a fost suspendat, iar Zorya a disputat primele meciuri amicale în luna iulie. Echipa se află în acest moment în Polonia, acolo unde a jucat contra celor de la Legia Varșovia, meci pierdut, scor 1-2, după care au câștigat partidele cu Legionowo și Korona cu același scor, 4-1.
Partidele din turul 3 preliminar Conference League vor avea loc pe 4 și 11 august, iar partida considerată pe terenul celor de la Zorya se va disputa în orașul polonez Lublin.
UEFA Europa Conference League
Laszlo Balint, discurs tranșant după eșescul din tur cu Zorya: "Am fost temători"
04/08/2022 LA 20:11
UEFA Europa Conference League
Universitatea Craiova, eșec în turul cu Zorya Luhansk. Oltenii, prestație dezamăgitoare
04/08/2022 LA 19:23