Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce sumă de bani va încasa CFR Cluj după calificarea în turul 3 preliminar al Conference League

Bianca Dumitru

Actualizat 28/07/2022 la 07:12 GMT+3

CFR Cluj a remizat în returul cu Inter Escaldes, scor 1-1, și s-a calificat astfel în turul 3 preliminar din Conference League. Campioana României a făcut un joc modest, fiind condusă la pauză cu 1-0. Golul egalizator a fost marcat de DEac în debutul părții secunde.

CFR Cluj

Credit imagine: facebook

CFR Cluj este prima echipă din România care a obținut biletele pentru turul 3 preliminar din Conference League. După victoria cu 3-0 din tur, elevii lui Dan Petrescu nu au mai forțat în deplasarea din Andorra cu Inter Club d'Escaldes, făcând un meci modest, în care au obținut doar o remiză, scor 1-1.
Rezultatul a fost suficient pentru a le permite calificarea în următoarea fază a competiției, acolo unde vor da peste Shakhtyor Soligorsk, campioana din Belarus.
Pentru că i-au eliminat pe andorrezi în turul 2 preliminar al Conference League, CFR Cluj va încasa 550.000 de euro. Deși este mai mică decât ceea ce ar fi încasat în Champions League, această sumă ar putea crește dacă echipa lui Dan Petrescu va ajunge până în grupele competiției.
Dacă vor trece de play-off, clujenii vor mai primi încă 3 milioane de euro, fiecare victorie din faza grupelor fiind recompensată cu 500.000 de euro, în timp ce pentru rezultatele de egalitate, CFR ar urma să fie răsplătită cu 166.000 de euro.
Până la grupe, dacă se vor califica în play-off-ul competiției, cei de la CFR vor mai primi încă 200.000 de euro, iar apoi, în cazul în care nu vor obține calificarea în grupele Conference League, campionii României vor încasa un bonus de consolare în valoare de 250.000 de euro.
Această sumă le va fi acordată doar echipelor care se află pe ruta campioanelor, respectiv cele care au debutat în sezonul 2022/23 al cupelor europene în Champions League.
Citește și:

Cine e Shakhtyor Soligorsk, următoarea adversară a CFR-ului

Pentru un loc în play-off-ul Conference League, CFR Cluj se va duela cu Shakhtyor Soligorsk, campioana din 2021 a Belarusului. În ciuda faptului că a cucerit titlul, adversara ardelenilor este o echipă modestă ca valoare.
În actualul sezon, Shakhtyor Soligorsk a avut un start ratat, dar și-a revenit între timp, având 4 victorii în ultimele 5 meciuri din campionat. În acest moment, formația antrenată de rusul Sergey Tashuev, fost la Krasnodar sau Anzhi, ocupă poziția a 4-a în clasament, la două puncte de liderul Bate Borisov, dar cu un meci mai puțin disputat.
La fel ca CFR Cluj, Shakhtyor Soligorsk și-a început aventura europeană în Champions League, dar a fost eliminată în primul tur preliminar de Maribor (0-0 în deplasare și 0-2 acasă).
La prima vedere, belarușii nu ar trebui să le pună mari probleme jucătorilor lui Dan Petrescu. Aceștia au un lot cotat la 12,88 de milioane de euro, de peste două ori mai mic decât al campioanei României, care are o valoare de piață de 29,56 de milioane de euro.
Cel mai bine cotat fotbalist de la Shakhtyor Soligorsk este atacantul Dembo Darboe, care are o cotă de 2,5 milioane de euro, dar fără să fi trecut pe la vreo echipă importantă. De cealaltă parte, cel mai valoros jucător de la CFR Cluj este Andrei Burcă, a cărui cotă de piață este de 4 milioane de euro.
Dan Petrescu are un lot cu o medie de vârstă de 26,5 ani, în timp ce echipa din Belarus are în medie 25,9 ani. În ceea ce privește numărul de jucători de la cele două echipe, CFR Cluj are în lot 37 de fotbaliști, dintre care 17 străini, iar lotul lui Shakhtyor Soligorsk este format din 27 de jucători, dintre care 10 sunt străini.
Duelurile din turul 3 preliminar al Conference League vor avea loc pe 4 și 11 august, CFR Cluj urmând a juca prima manșă în deplasare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol