Echipele românești au aflat în această după-amiază cu cine ar putea juca în turul 3 preliminar al Conference League. Pentru CFR Cluj sorții au decis ca după Inter Club d'Escaldes (Andorra) să urmeze cei de la Shakhtyor Soligorsk (Belarus).
Shakhtyor Soligorsk este campioana din 2021 a Belarusului, în actualul sezon fiind abia pe locul 8 în clasament, cu 21 de puncte acumulate după 12 meciuri.
La prima vedere, belarușii nu ar trebui să le pună mari probleme jucătorilor lui Dan Petrescu. Aceștia au un lot cotat la 12,88 de milioane de euro, de peste două ori mai mic decât al campioanei României, care are o valoare de piață de 29,56 de milioane de euro.
UEFA Europa Conference League
Dan Petrescu, devastat după victoria din Conference League! Și-a pierdut unul dintre atacanți
ACUM 6 ORE
Cel mai bine cotat fotbalist de la Shakhtyor Soligorsk este atacantul Dembo Darboe, care are o cotă de 2,5 milioane de euro, dar fără să fi trecut pe la vreo echipă importantă.
De cealaltă parte, cel mai valoros jucător de la CFR Cluj este Andrei Burcă, a cărui cotă de piață este de 4 milioane de euro.
Citește și:
Dan Petrescu are un lot cu o medie de vârstă de 26,5 ani, în timp ce echipa din Belarus are în medie 25,9 ani.
În ceea ce privește numărul de jucători de la cele două echipe, CFR Cluj are în lot 37 de fotbaliști, dintre care 17 străini, iar lotul lui Shakhtyor Soligorsk este format din 27 de jucători, dintre care 10 sunt străini.
Duelurile din turul 3 preliminar al Conference League vor avea loc pe 4 și 11 august. Până atunci, CFR Cluj va juca pe 21 iulie, pe teren propriu, contra celor de la Inter Club d'Escaldes, iar returul va avea loc pe 27 iulie.
UEFA Europa Conference League
"Dan Petrescu pleacă dacă pierde cu Soligorsk!" Anunțul bombă dinaintea meciului de la Cluj
ACUM 11 ORE
UEFA Europa Conference League
Dan Petrescu, iritat înaintea returului cu Soligorsk: "Avem cele mai multe meciuri din Europa"
IERI LA 19:27