Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj își rotunjește bugetul după victoriile din Conference League. Ce sume încasează campioana

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/10/2022 la 13:15 GMT+3

Președintele campioanei en-titre a vorbit deschis despre sumele pe care urmează să le încaseze CFR Cluj datorită rezultatelor foarte bune din grupa de UEFA Europa Conference League. Victoriile cu Slavia Praga rotunjesc bugetul clubului.

Emmanuel Yeboah, sărbătorind un gol alături de coechipierii de la CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Președintele campioanei României a anunțat care este suma pe care clujenii o vor primi datorită victoriilor pe care le-au obținut în dubla cu Slavia Praga, cel mai greu adversar din grupa G a UEFA Europa Conference League. Ardelenii s-au impus cu 1-0 în Cehia și cu 2-0 aseară în Gruia, iar grație acestor 6 puncte, băieții lui Dan Petrescu sunt principalii favoriți la accederea în primăvara celei de-a treia competiție europeană.

CFR Cluj atrage sume importante din Europa

Într-o intervenție la PRO Arena, Cristi Balaj a vorbit despre sumele importante de bani pe care CFR Cluj le va primi datorită parcursului foarte bun din grupele Conference League. Concret, ardelenii au găsit o rețetă financiară foarte bună în acest an, precum în sezoanele precedente, profitând la maximum de participările în grupele competițiilor europene. Totodată, fostul arbitru s-a plâns de cheltuielile ridicate pe care clubul a fost nevoit să le suporte în vederea deplasărilor pe care le-a efectuat în ultimul timp, fie în țările unde a jucat contra echipelor din grupă, fie tot pentru a micșora timpii de deplasare în campionat, tot pentru a avea o echipă mai bine odihnită pentru a lupta pe ambele fronturi.
"Sumele au fost aproximativ trei milioane la calificarea în grupe, 500.000 de euro este victoria, 166.000 este suma pe care o primim la un rezultat de egalitate. O calificare înseamnă încă 600.000 de euro în plus. De aici se scad cheltuielile pe care le avem de deplasare, care nu sunt foarte mici.
Și după meciul de la Arad, ne-am dus și am venit cu avionul. Nu a fost un moft, dar am încercat să facem tot ceea ce depinde din punct de vedere al conducerii, al finanțatorilor. Noi am vrut să câștigăm și la UTA, unde am întâlnit un adversar foarte bun.
Am știut să și ratăm sau să pierdem acele două puncte, pentru că am obținut doar unul. Cam acestea sunt sumele pe care le-am încasat, dar nu numărăm banii în fiecare zi. Legat de o posibilă calificare, să mai faci trei puncte, nu este la îndemâna oricui. De Ballkani, dacă țineți minte, vă spuneam că este o echipă foarte bună, a pierdut la limită împotriva celor de la Sivasspor", a declarat președintele campioanei en-titre.
Citește și:

Situația clujenilor din grupa de Conference League

Cu un egal, o înfrângere și două victorii, campioana României este pe locul secund în grupa G a UEFA Europa Conference League, la egalitate de puncte cu turcii de la Sivasspor, singura formație care a reușit să-i învingă pe băieții antrenați de Dan Petrescu.
Sivasspor conduce grupa cu 7 puncte, datorită victoriilor din deplasare cu CFR Cluj și FC Ballkani și egalului de pe teren propriu cu Slavia Praga și le ia fața clujenilor doar datorită faptului că au învins în manșa tur. Turcii au 7 goluri marcate și 6 primite în primele 4 etape, spre deosebire de CFR care are golaveraj 4 cu 2.
Următoarele clasate sunt Slavia Praga și FC Ballkani, fiecare cu câte 4 puncte, cehii având avantajul meciului direct cu formația din Kosovo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo