Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conference League LIVE BLOG | FCSB a fost surclasată la Silkeborg! CFR Cluj, victorie mare la Praga

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/10/2022 la 23:59 GMT+3

Reprezentantele fotbalului românesc în Europa au obținut rezultate diametral opuse în această seară. FCSB a pierdut categoric în deplsarea de la Silkeborg, scor 0-5, în timp ce campioana CFR Cluj a obținut un succes imens pe terenul Slaviei Praga., scor 1-0.

Slavia Praga - CFR Cluj (Conference League)

Credit imagine: Eurosport

Slavia Praga - CFR Cluj 0-1 LIVE TEXT
  • min.45: Gooool CFR! Rangelo Janga deschide scorul pentru ardeleni din pasa lui Roger. Echipa lui Dan Petrescut intră astfel în avantaj la vestiare, după o primă repriză în care cehii au avut inițiativa, ratând câteva ocazii bune de a marca, având inclusiv două bare.
  • min.1: A început meciul de la Praga!
Silkeborg - FCSB 5-0 LIVE TEXT
  • Fluier final la Silkeborg! Danezii s-au impus cu 5-0, un rezultat dezastruos pentru FCSB, dar unul în concordanță cu ceea ce s-a întâmplat pe teren.
  • În celălalt meci al grupei, West Ham A deschis scorul la Bruxelles, contra lui Anderlecht. Autorul golului a fost Gianluca Scamacca, în minutul 79.
  • min.71: Gol Silkeborg! Seara de coșmar a celor de la FCSB continuă! Nou intratul Tonni Adamsen a făcut 5-0 cu un șut puternic din interiorul careului, după o nouă fază la care apărarea "roș-albaștrilor" a fost lamentabilă.
  • min.58: Gol Silkeborg! Stefan Thordarson face 4-0, la capătul unei acțiuni la care apărarea FCSB-ului a fost făcută șah mat.
  • min.30. Gol Silkeborg! Scorul ia proporții în Danemarca, după ce Helenius a transformat fără emoții un penalty acordat pentru un fault al lui Miculescu.
  • min.8: Gol Silkeborg! Kuks majorează avantajul gazdelor cu un șut de la marginea careului. O deviere ușoară l-a incomodat pe Târnovanu și mingea a ajuns în poartă.
  • min.3: Gol Silkeborg! Anders Ferslev Klynge a deschis scorul după o centrare perfectă a lui Jorgensen, la o fază la care Octavian Popescu a pierdut nepermis un balon în propria jumătate.
Fanii celor de la FCSB, alături de echipă în Danemarca, pentru meciul cu Silkeborg
min.1: A început partida din Danemarca. FCSB are alături un număr semnificativ de fani.
Fanii FCSB, în deplasarea de la Silkeborg
UPDATE | FCSB a mers în Danemarca fără 7 titulari, astfel că Dică a ales un prim 11 neobișnuit pentru partida cu Silkeborg. Doar doi oameni care au fost titulari în meciul cu FC Argeș vor începe din primul minut în Danemarca: Târnovanu și Haruț.
Echipele de start
  • FCSB: Târnovanu - Boboc, Dawa, Haruț, Pantea - Dulca, Oaidă - Miculescu, Dumiter, Oct. Popescu (C) - Rusu. Rezerve: Vlad, Crețu, Stoica, Bouhenna, Musi, Șerban, Radaslavescu.
  • Silkeborg: Larsen - Sonne, Salquist, Felix, Engel - Thondarson, Brink, Klynge - Jorgensen, Helenius (C), Kuks. Rezerve: Hedvall, Andresen, Ostrom, Tengstedt, Kaalund, Dahl, Gojani, Adamsen, Oggesen, Klitten, Calisir, Busch.
Articol inițial scris de Tibi Munteanu
Fotbalul românesc are o nouă șansă de afirmare în această seară, în cadrul etapei a 3-a a grupelor UEFA Europa Conference League. Campioana CFR Cluj va juca pe terenul celei mai bine cotate echipe din grupă, Slavia Praga, în timp ce FCSB va juca în cea de-a doua deplasare europeană din faza grupelor, în Danemarca, contra celor de la Silkeborg.
Șansele celor două cluburi din Superligă diferă, pentru că, teoretic, vicecampioana ar trebui să obțină un rezultat pozitiv pentru a mai spera la accederea în primăvara europeană, însă pentru clujeni, fiind o misiune dificilă să scoată punct sau puncte în Cehia, situația nu ar fi la fel de dramatică dacă ar pierde, pentru că șansele să termine grupa pe poziția a 2-a nu ar fi compromise.

FCSB atacă prima victorie fără mai mulți titulari

Cu o abordare diferită asupra competiției față de primele două etape, vicecampioana României și-a lăsat acasă mare parte din titularii de drept înainte de duelul cu Silkeborg, a 4-a cea mai slab cotată echipă din grupa B, însă Nicolae Dică speră că se poate apropia de Anderlecht în clasament chiar și cu jucătorii care au prins mai puține minute în acest start de sezon.
Bucureștenii nu se vor putea baza pe accidentații Iulian Cristea, Ionuț Panțîru, Ovidiu Popescu și Adrian Șut, dar nici pe o mare parte din jucătorii care au dat cel mai bun randament în acest sezon, precum Compagno, Olaru, Cordea, Tamm, Edjouma, Coman și Radunovic. De asemenea, proaspăt transferații Billel Omrani și Boban Nikolov nu se află pe lista UEFA și nu au făcut deplasarea în Danemarca, astfel că FCSB va avea un prim 11 experimental.
Totuși, deși strategia clubului vizează mai mult redresarea din campionat decât meciurile din Europa, danezii nu sunt de neglijat, ba chiar sunt văzuți drept favoriți în confruntarea din această seară, tocmai pentru faptul că românilor le lipsesc mulți jucători, dar și pentru că formația gazdă e în topul competiției din punct de vedere al acurateții paselor, a doua după Fiorentina.
Silkeborg a pierdut primele două dueluri din grupă, la Anderlecht cu 1-0 și acasă cu West Ham cu 3-2, dovedind că poate fi o nucă tare chiar și pentru formațiile mai bine cotate, cum este și cazul vicecampioanei României. Ca valoare, bucureștenii au un lot estimat la 35,8 milioane de euro, de peste 3 ori mai mult decât clubul din Danemarca, care este evaluat la 11,35 milioane de euro conform Transfermarkt.
Chiar și din punct de vedere al formei danezii stau ceva mai bine, fiind pe locul 4 în campionat cu 19 puncte după 11 etape și golaveraj 18 cu 13, spre deosebire de FCSB, care e pe 13 din 16 în Superligă, cu 11 puncte în 10 etape și golaveraj negativ, 14 cu 17.
Vor trece echipele românești de grupele Conference League?
Citește și:

Campioana speră să scape de ultimul loc

Cu un singur punct obținut în primele două etape ale grupei de Conference League, CFR Cluj speră să obțină un rezultat pozitiv în această seară chiar pe terenul celui mai greu adversar, Slavia Praga. Cehii vin cu un moral bun după ce au învins Slovan Liberec la scor de neprezentare în campionat, dar se bazează și pe un istoric pozitiv al confruntărilor directe cu clubul ardelean. De 3 ori s-au mai întâlnit cele două, prima dată în 2010 într-o partidă de pregătire pierdută de clujeni cu 4-2, iar apoi în 2019, în play-off-ul de calificare în grupele UEFA Champions League, când praghezii s-au impus cu același scor în ambele manșe, 1-0.
Dan Petrescu nu se va putea baza pe Debeljuh și Bordeianu, fiind accidentați, însă Slavia Praga se confruntă cu o situație mult mai sensibilă din punct de vedere al fotbaliștilor accidentați, având 8 jucători care vor lipsi diseară, printre care și cel mai bine cotat, Tomas Holes. Chiar și așa, diferența de valoare între cele două loturi este una semnificativă, 58,78 de milioane de euro valorează echipa cehilor, față de 29,18 milioane de euro, valoarea estimată a campioanei României.
Tehnicianul clujenilor se teme de acest meci poate cel mai mult dintre toate cele 6 din grupă, având în vedere că Slavia este o echipă cu o experiență foarte mare în competițiile europene în ultimii ani, dar și faptul că pe teren propriu practică un fotbal foarte ofensiv. Slavia e pe 2 în primă ligă din Cehia, cu 22 de puncte în 10 etape, cu 34 de goluri marcate, adică o medie excelentă de 3,4 goluri per meci și doar 9 primite. Pe teren propriu a disputat 5 partide în care a marcat 26 de goluri, astfel că "bursucul" are cu adevărat motive de îngrijorare.

Rivalele la primăvara europeană

Anderlecht va primi vizita celor de la West Ham pe Lotto Park, iar la cum stau lucrurile în momentul de față în clasamentul grupei, românii speră la o victorie a londonezilor, care s-ar desprinde în fruntea grupei și ar fi favoriți cerți la accederea în optimi, însă FCSB ar rămâne în luptă cu Anderlecht pentru a ocupa locul secund, cel care duce în șaisprezecimile competiției.
Anderlecht - West Ham va fi prima înfruntare directă între cele două cluburi și este cu atât mai mult o confruntare interesantă, pentru că cele două ocupă după două etape primele locuri, cu 4, respectiv 6 puncte. Ca diferență de valoare, clubul din capitala Angliei este clar avantajată, însumând 471,9 milioane de euro, față de "doar" 99,35 milioane de euro, valoarea lotului pe care se bazează belgienii.
În grupa G, din care face parte campioana României, Sivasspor va primi vizita kosovarilor de la FC Ballkani, iar turcii ar trebui să aibă o misiune facilă în a obține cele 3 puncte. Bookmakerii o văd clar favorită pe formația lui Calimbay, chiar dacă în Turcia este pe loc retrogradabil, 17 din 19, cu doar 4 puncte obținute în primele 8 etape. De asemenea, golaverajul este unul dezastruos pentru echipa din Sivas, 6 cu 13, spre deosebire de forma celor de la Ballkani în campionatul din Kosovo, unde sunt pe locul secund cu 18 puncte în 7 etape, la 3 puncte sub lider, dar cu 2 meciuri mai puțin disputate.
Turcii vin după o victorie în Conference League chiar în Gruia, însă a suferit mai apoi două înfrângeri în campionat, astfel că moralul lor nu este deloc unul bun, iar kosovarii ar putea produce surpriza și să arate că un egal scos împotriva campioanei României, dar și cele două goluri marcate în Cehia nu sunt chiar de neglijat.

Programul serii în Conference League

În cadrul etapei cu numărul 3 din faza grupelor a celei de-a treia competiții europene se vor disputa 16 partide, jumătate de la 19:45 și jumătate de la 22:00, după cum urmează:
19:45
  • Anderlecht - West Ham United
  • Dnipro-1 - Vaduz
  • Lech Poznan - Hapoel Be'er Sheva
  • Molde - Shamrock Rovers
  • Pyunik - Zalgiris
  • Silkeborg - FCSB
  • Sivasspor - FC Ballkani
  • Slovacko - Nice
22:00
  • AZ Alkmaar - Apollon Limassol
  • FC Basel - Slovan Bratislava
  • Gent - Djurgarden
  • Hearts - Fiorentina
  • FC Koln - Partizan Belgrad
  • RFS - Istanbul Basaksehir
  • Slavia Praga - CFR Cluj
  • Villarreal - Austria Viena
Partidele celor două echipe românești vor fi transmise în format LIVE TEXT pe site-ul nostru Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo