Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, victorie uriașă cu Slavia Praga! Ardelenii au fost dominați, dar s-au impus cu 2-0

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 13/10/2022 la 21:54 GMT+3

CFR Cluj a câștigat cu 2-0 în fața Slaviei Praga, în etapa a 4-a a grupelor Conference League. Ardelenii au fost dominați pe tot parcursul partidei, dar au rezistat eroic și s-au impus. Ciprian Deac a marcat în prima repriză dintr-un penalty, iar Yuri Matias a majorat avantajul pe final.

Emmanuel Yeboah, sărbătorind un gol alături de coechipierii de la CFR Cluj

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
CFR Cluj câștigat și returul cu Slavia Praga, de pe teren propriu, după ce acum o săptămână se impunea și în Cehia. Ardelenii s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de Deac, din penalty, și Yuri Matias. Astfel, formația din Gruia a acumulat 7 puncte și e pe prima poziție în grupa G, cel puțin până la ora meciului dintre Sivasspor și Ballkani.
CFR Cluj a început meciul sub dominația celor de la Slavia Praga, însă a reacționat excelent după 10 minute. Olayinka a intervenit dur asupra lui Muhar, iar arbitrul a dictat penalty în favoarea campioanei României. Ciprian Deac a transformat lovitura de la 11 metri, cu un șut în partea stângă a porții adverse.
Slavia a fost echipa mai periculoasă în prima repriză, iar Traore a trimis un șut de la 16 metri în minutul 19, reținut de Scuffet. Un minut mai târziu, Jurasek a trimis spre poartă, în urma unei faze frumoase a cehilor, dar portarul ardelenilor a intervenit din nou.
Meciul a fost întrerupt în minutul 27, după ce un suporter al CFR-ului a făcut un infarct în tribune, fiind nevoie de intervenția ambulanței. 15 minute a durat procedura de resuscitare, timp în care mulți dintre cei prezenți pe stadion s-au rugat ca totul să fie bine. Fanul a fost stabilizat și a plecat cu ambulanța spre spital, în aplauzele tribunelor.
"În timpul primei reprize, meciul cu Slavia Praga a fost întererupt câteva minute deoarece unuia dintre suporterii noștri din Tribuna 2 i s-a făcut rău. Personalul medical prezent la stadion a intervenit rapid, iar fanul nostru a plecat la spital cu ambulanța stabil și conștient! Îi dorim multă, multă sănătate!", a fost mesajul transmis pe pagina de facebook a campioanei.
Christ Tiehi a trimis un șut din interiorul careului în minutul 45+7, dar același Scuffet și-a mai salvat o dată echipa. Kacharaba, fundașul cehilor a fost și el periculos în cel de-al 12-lea minut de prelungiri al primei părți, dar șutul său a trecut puțin pe lângă vinclul porții echipei antrenate de Dan Petrescu.
Citește și:

CFR Cluj a făcut un pas uriaș spre primăvara europeană

CFR Cluj a fost periculoasă în debutul reprizei secunde. Ardelenii au avut o lovitură liberă din partea stângă, iar Roger a centrat foarte periculos. Boateng a finalizat din foarfecă, dar nu a prins mingea așa cum își dorea și a ratat de puțin cadrul porții. Slavia Praga a reacționat imediat după această ocazie, iar Ibrahim Traore a șutat peste poartă din câțiva metri, ardelenii scăpând din nou cu fața curată.
Slavia Praga a dominat meciul, dar nu și-a creat mari ocazii. În minutele 74 și 75, cehii au fost periculoși, dar recentrarea lui Lingr a trecut puțin pe lângă bara porții CFR-ului. Jucătorii de la CFR și-au păstrat calmul și au reușit să mai dea o lovituă în minutul 85. Roger a executat perfect un corner, iar Yuri Matias a înscris cu capul.
CFR Cluj mai are de jucat două meciuri în grupa de Conference League. Etapa viitoare, Dan Petrescu și compania se vor deplasa în Turcia pentru meciul cu Sivasspor, iar în ultimă rundă vor primi vizita celor de la Ballkani. Calculele pentru primăvara europeană vor putea fi făcute după meciul rămas de disputat în această grupă, dar ardelenii ar putea să-și asigure această performanță cu încă 3 puncte din următoarele partide.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo