Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, ce victorie la Praga! Scuffet și Rangelo Janga aduc toate punctele în Gruia

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 07/10/2022 la 00:08 GMT+3

CFR Cluj a obținut o victorie entuziasmantă în această seară, în deplasare, pe terenul Slaviei Praga, scor 1-0, în etapa a treia din Conference League.

Rangelo Janga (Slavia Praga - CFR Cluj)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Maria Olteanu
CFR a abordat deplasarea de la Praga de pe ultimul loc în Grupa G a Conference League, având un egal și un eșec după primele două etape. Dan Petrescu i-a ridicat în slăvi pe adversari, despre care a avut numai cuvinte de laudă, declarând că Slavia este cea mai bună echipă din grupă.
Ardelenii au început cu entuziasm jocul de la Praga, Janga a fost aproape să intercepteze o pasă greșită de la un adversar, iar de partea cealaltă a terenului Manea s-a opus șutului expediat de Jursaek.
Gazdele au fost aproape să deschidă scorul după 11 minute de la startul întâlnirii, însă feroviarii au scăpat cu fața curată. Yuri nu a făcut suficient marcaj la Olayinka, în cadrul unei faze fixe, acesta a preluat balonul cu capul și l-a trimis spre buturile păzite de Scuffet, însă italianul a intervenit, având un reflex salvator.
CITEȘTE ȘI:

Scuffet a făcut minuni în poartă în partida Slavia - CFR

Trupa lui Dan Petrescu a fost din nou salvată de un reflex magistral al lui Scuffet, care s-a opus și șutului la colțul scurt trimis de Doudera. Slavia și-a continuat insistența ofensivă și a luat la țintă bara. Kolinger a produs o eroare în apropierea careului, iar Olayinka nu a profitat de ea și a găsit doar stâlpul din stânga porții lui Scuffet.
Tot gazdele au fost mai periculoase și în următoarele secvențe de joc, în timp ce elevii lui Petrescu au stat la cutie, de frică să nu producă o eroare decisivă în defensivă. Slavia a mai bifat o bară, în minutul 41, Provod fiind cel care a ratat șansa de a-și pune numele pe lista marcatorilor, șutul său, de la 25 de metri, fiind trimis în bară. În cadrul aceleiași faze, Deac a greșit și Olayinka a irosit oportunitatea uriașă de a înscrie din apropierea porții.
Contrar cursului jocului și dominării categorice a cehilor, CFR a dat lovitura înainte de intrarea la vestiare. Roger l-a găsit perfect pe Rangelo Janga, iar acesta a reușit să scape de Kacharaba și să bage mingea în ațe, pentru 1-0, chiar în minutul 45.

CFR Cluj, demonstrație de forță la Praga

Scuffet a fost omul începutului reprizei secunde, refuzând golul egalizator al gazdelor în minutul 49. Tot Olayinka a fost cel care a vrut să îl surprindă pe portarul campioanei României, însă acesta a plonjat și a îndepărtat pericolul.
Același Scuffet a mai securizat o dată buturile vișiniilor, în minutul 62, atunci când nou-intratul Ewerton, din lovitură liberă, nu a fost lăsat să puncteze. Ulterior și Usor și-a încercat șutul, însă și acesta a ajuns în brațele goalkeeper-ului ardelenilor.
Chiar dacă CFR a făcut pasul înapoi și i-a permis adversarului aflat în disperare să se apropie de careul advers, Scuffet a fost la post de fiecare dată și a gestionat cu luciditate fazele în care adversarii s-au năpustit spre poartă. În minutul 86 a mai parat o dată decisiv, intervenind la șutul pe jos trimis de Ewerton.
S-a terminat 1-0 pentru campioana României, care bifează cel mai important succes din ultima perioadă și care păstrează șanse reale de a termina această grupă chiar pe prima poziție. După runda a treia, toate cele patru formații sunt pe picior de egalitate, la borna 4, diferența fiind făcută de golaveraj.
Celălalt rezultat al zilei din Grupa G: Sivasspor - Ballkani 3-4
Clasament Grupa G - Conference League
  • 1. Ballkani- 4 puncte (7-7)
  • 2. Sivasspor - 4 puncte (5-5)
  • 3. Slavia Praga - 4 puncte (4-4)
  • 4. CFR Cluj - 4 puncte (2-2)

CE PROGRAM VA AVEA CFR CLUJ ÎN URMĂTOAREA LUNĂ

  • UTA Arad – CFR Cluj, 10 octombrie, ora 20:30, SuperLiga
  • CFR Cluj – Slavia Praga, 13 octombrie, ora 19:45, Conference League
  • CFR Cluj – Sepsi, 17 octombrie, ora 21:00, SuperLiga
  • „U” Cluj – CFR Cluj, 20 octombrie, ora 21:00, Cupa României
  • „U” Cluj – CFR Cluj, 23 octombrie, ora 21:00, SuperLiga
  • Sivasspor – CFR Cluj, 27 octombrie, ora 22:00, Conference League
  • Rapid – CFR Cluj, de stabilit, SuperLiga
  • CFR Cluj – Ballkani, 3 noiembrie, ora 19:45, Conference League
  • CFR Cluj – U Craiova 1948, de stabilit, SuperLiga
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo