Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este KF Vllaznia, adversara Universității Craiova din turul 2 preliminar al Conference League

Nicu Savin

Actualizat 15/06/2022 la 15:10 GMT+3

Universitatea Craiova își va începe aventura europeană din acest sezon împotriva albanezilior de la KF Vllaznia Shkoder. Judecând după valoarea loturilor celor două echipe, oltenii sunt mari favoriți la calificare, însă eșecurile surprinzătoare din anii trecuți trebuie să-i pună în gardă pe jucătorii lui Laszlo Balint.

CS U Craiova

Credit imagine: facebook

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a partidelor din turul doi preliminar din Conference League. FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi vor reprezenta Liga 1 în a 3-a competiție europeană intercluburi, iar startul pare unul facil pentru fiecare dintre ele.
Universitatea Craiova își va începe aventura europeană în fața albanezilor de la KF Vllaznia Shkoder. Primul meci va fi în Albania, pe 21 iunie, în timp ce returul va avea loc pe Oblemenco, pe 28 iulie. Pe lângă avantajul terenului propriu la retur, oltenii au suficiente argumente pentru a spera la calificare.
Citește și:

Universitatea Craiova, de 4 ori mai valoroasă decât KF Vllaznia Shkoder

Judecând după valoarea celor două formații, Craiova pleacă mare favorită în această dublă manșă. Oltenii au un lot evaluat la aproape 20 de milioane de €, în timp ce albanezii valorează ceva mai mult de 4 milioane de €.
KF Vllaznia este cea mai veche echipă din Albania, înființată în 1919. Sediul formației este în orașul Shkoder, al 5-lea ca populație de pe teritoriul Albaniei. KF Vllaznia este și una dintre cele mai titrate echipe albaneze, având în palmares 9 titluri de campioană (ultimul în 2001), 8 Cupe ale Albaniei (ultima în 2022) și două Supercupe (ultima în 2001).
De altfel, Vllaznia s-a calificat în cupele europene pentru că a câștigat Cupa Albaniei în stagiunea trecută (2-1 în finala cu Laci, după prelungiri). În campionat, Vllaznia a terminat pe locul 5.
Adversara Craiovei a retrogradat de numai 3 ori din prima ligă albaneză, ultima dată în 2018. În anul următor a revenit pe prima scenă și acum este una dintre cele mai stabile echipe din campionatul Albaniei. KF Vllaznia joacă meciurile de acasă pe Stadionul Loro Borici, construit în 1952 și renovat în 2016 (s-au investit 17 milioane de €). Arena are 16.022 de locuri, fiind a 2-a ca mărime din Albania, după National Arena din Tirana.
KF Vllaznia a participat de 14 ori până acum în cupele europene, dar niciodată nu a obținut rezultate deosebite. De altfel, albanezii nu au ajuns niciodată mai departe de turul doi, indiferent că vorbim de vechiele formate ale competițiilor europene sau de cele mai mai noi, care presupun mai multe tururi preliminare. La ultima aventură europeană, în sezonul trecut, Vllaznia a pierdut în turul doi preliminar din Conference League în fața ciprioților de la AEL Limasol (0-1, 0-1).
Așadar, Universitatea Craiova nu are de ce să se teamă de KF Vllaznia, dar tecutul recent poate ridica semne de întrebare. Nu mai departe de sezonul trecut, oltenii au fost eliminați de o altă formație albaneză, FK Laci (0-1 la general), deci trebuie să trateze cu maximă seriozitate dubla manșă pentru a nu bifa din nou o contraperformanță.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo