Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine este Viking, adversara celor de la FCSB din play-off-ul Conference League! Are în palmares 8 titluri de campioană

Bianca Dumitru

Actualizat 11/08/2022 la 23:01 GMT+3

FCSB a obținut calificarea în play-off-ul Conference League, eliminând-o pe Dunajska Streda, în turul 3 preliminar, scor general 2-0. Pentru un loc în grupele competiției, roș-albaștrii vor da peste norvegienii de la Viking Stavanger.

FCSB - FC U Craiova

Credit imagine: Eurosport

FCSB s-a calificat în această seară în play-off-ul Conference League. După victoria cu 0-1 din tur, roș-albaștrii s-au impus și pe teren propriu în fața celor de la Dunajska Streda, scor 1-0, în fața a peste 40.000 de fani, care au creat o atmosferă superbă pe Arena Națională.
Pentru un loc în grupele Conference League, roș-albaștrii îi vor înfrunta pe norvegienii de la Viking Stavanger, care i-au eliminat în turul 3 preliminar al competiției pe cei de la Sligo Rovers, scor general 5-2.
Echipa antrenată de Lunde Aarsheim este pe locul 5 în clasamentul din campionatul Norvegiei, după 18 etape disputate. Sezonul trecut, Viking a obținut calificarea în preliminariile Conference League după ce a încheiat pe locul trei, în spatele celor de la Bodo/Glimt și Molde.
Cu 8 titluri de campioană în palmares, următoarea adversară a FCSB-ului a câștigat ultimul titlu în anul 1991. Echipa, care mai are și 6 Cupe ale Norvegiei în vitrină, nu a avut parte de prea mult succes pe plan european, ajungând o singură dată în faza grupelor, în Cupa UEFA, în 2005.
Citește și:

FCSB - Viking, în play-off-ul Conference League

Viking, care a mai eliminat-o în această vară în preliminariile Conference League pe Sparta Praga (scor general 2-1), are un lot cotat la 9 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com.
Cei mai valoroși jucători din lotul norvegienilor sunt Zlatko Tripic și Harald Tangen, care sunt cotați la 800.000 de euro.
De cealaltă parte, FCSB are o valoare de piață de 32,3 milioane de euro, iar cel mai bine cotat fotbalist din echipa lui Nicolae Dică este Darius Olaru, care valorează 5,5 milioane de euro.
În ceea ce privește media de vârstă a lotului, cele două echipe se situează la 24 de ani. Cei de la Viking au 26 de jucători în echipă, dintre care 7 străini, iar FCSB se bazează pe un lot de 32 de fotbaliști, dintre care doar 5 nu sunt români.
Dubla din play-off-ul Conference League dintre FCSB și Viking se va disputa pe 18 și 25 august. Prima manșă va avea loc la București, iar returul se va juca pe arena norvegienilor, SR-Bank Arena, care are 16.600 de locuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo