Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conflictul dintre Dan Petrescu și Neluțu Varga s-a încheiat. Balaj confirmă discuția dintre cei doi

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/10/2022 la 18:03 GMT+3

După o perioadă încărcată în cadrul campioanei României, cu o situație tensionată între patron și antrenor, victoria CFR-ului din Cehia pare să fi stins orice conflict. Președintele clubului, Cristi Balaj, confirmă că patronul Varga l-a felicitat pe Dan Petrescu și-l susține în continuare.

Dan Petrescu (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
După o perioadă tensionată la CFR Cluj, se pare că patronul Neluțu Varga a închis definitiv conflictul cu antrenorul Dan Petrescu, mai ales după ultimul meci al ardelenilor din UEFA Europa Conference League. Campioana României s-a impus la limită pe terenul celui mai greu adversar din grupă, Slavia Praga, cu un Simone Scuffet într-o zi mare, pentru că a scos tot.

Cristi Balaj confirmă împăcarea dintre Varga și Petrescu

Președintele formației cu 5 titluri consecutive în România a vorbit despre importanța meciului pe care echipa sa l-a câștigat la Praga, fiind un moment care repară orice conflict între patronaj și antrenorul echipei. Totodată, Cristi Balaj și-a asumat partea de vină pentru faptul că subiectul conflictului dintre Neluțu Varga și Dan Petrescu a fost foarte mediatizat, considerând că orice discuție ar fi trebuit să aibă loc în spatele ușilor închise și nu public, așa cum s-a întâmplat.
"Patronul i-a trimis mesaj lui Dan Petrescu după meci. L-a încurajat și înaintea meciului. Acel conflict a apărut și din cauza noastră, nu am știut să rezolvăm în familie, dar s-a tranșat, antrenorul va rămâne în continuare.
1-0 e scorul preferat al lui Petrescu. Felicitări băieților, ei sunt cei care merită, și bineînțeles, și staff-ul tehnic. Această victorie a adus liniștea oarecum, doar că cerințele la CFR Cluj sunt foarte ridicate. În momentul în care apare un insucces, automat apare o oarecare frustrare.
Dar suntem conștienți de valoarea lotului nostru, de valoarea jucătorilor pe care îi avem. Suntem încă în curs de formare a unei echipe și sper ca într-un final să reușim să organizăm jocul astfel încât să câștigăm măcar cum s-a întâmplat aseară”, a declarat Cristi Balaj, potrivit Playsport.
Citește și:

După un start timid, CFR redevine o forță

Chiar dacă nu a avut startul de sezon pe care l-ar fi așteptat, Dan Petrescu se pare că reușește să redreseze din mers echipa și să acumuleze puncte în stilul său caracteristic, cu un joc mai puțin plăcut ochiului.
Stilul de joc a fost și mărul discordiei dintre antrenor și patron, Neluțu Varga spunând în presă că este nemulțumit de randamentul de care dă dovadă echipa sa și că își dorește să vadă un fotbal ofensiv. Totodată, conducătorul campioanei României spunea că "bursucul" nu i-a oferit o rețetă financiară de succes, cu toate că CFR e campioană de 5 ani la rând și cu evoluții constante în grupele competițiilor europene.
Ulterior, se pare că Dan Petrescu a trecut peste acest scandal, și-a motivat jucătorii cum știe mai bine și a obținut un succes extrem de important în vederea calificării în primăvara europeană. Ba mai mult, ardelenii sunt la egalitate perfectă de puncte cu toate celelalte 3 contracandidate din grupa G a UEFA Europa Conference League, cu 3 etape rămase de disputat, iar în campionat pare să se redreseze și mai bine, echipa ocupând momentan locul 4, cu 21 de puncte, la 6 distanță de liderul Farul Constanța, însă cu două meciuri mai puțin disputate.

Dan Petrescu, entuziasmat de victoria din Cehia

Tehnicianul ardelenilor s-a arătat foarte bucuros la finalul partidei de pe terenul celor de la Slavia Praga, fiind extrem de mândru de performața reușită, spre deosebire de ultima perioadă pe care a traversat-o la CFR, cu mai multe conflicte cu patronul clubului. CFR Cluj a învins cu 1-0 și este în cărți pentru o eventuală calificare în șaisprezecimile competiției, sau, de ce nu, chiar în optimi, în cazul în care va reuși să termine grupa de UECL pe prima poziție.
"Nu îmi place să vorbesc de un anume jucător. Janga a marcat, Scuffet a apărat excelent, dar spiritul echipei a fost foarte bun. Băieţii au voie să guste o bere sau două azi după aşa o victorie, pentru că de mâine se uită. Eu nu o să beau bere, doar un ceai.
Eu am făcut multe lucruri bune la CFR, dar ştiţi situaţia cum e. La prima înfrângere o să se uite, asta e realitatea. Eu mă bucur de ce am făcut aici, sunt mulţumit de munca mea şi îmi văd de treabă în continuare. Sper să obţinem rezultate bune şi mai departe", a declarat Dan Petrescu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo