Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Costel Gâlcă a prefațat jocul FCSB-ului cu Silkeborg. Câte bilete și-au luat fanii români în Danemarca

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/10/2022 la 14:51 GMT+3

Constantin Gâlcă nu o vede favorită pe FCSB în partida de joi seară cu Silkeborg, acuzând probleme de omogenitate în lotul lui Nicolae Dică și consideră că terenul echipei din Danemarca le poate da bătăi de cap românilor. FCSB e părăsită și de fani în deplasarea din Danemarca, fiind vândute doar 312 bilete din cele 768 valabile.

Costel Gâlcă

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Ultimul antrenor cu care FCSB a luat titlul de campioană, Constantin Gâlcă, a prefațat jocul de joi dintre Silkeborg și FCSB, cunoscând foarte bine campionatul danez. Fostul internațional a expus problemele cu care se vor confrunta băieții lui Nicolae Dică, sugerând că inclusiv terenul danezilor le poate da mari bătăi de cap roș-albaștrilor.

"FCSB are lot numeros, dar nu atât de valoros"

Trecut prin Danemarca, unde a antrenat Vejle, Costel Gâlcă nu a da piept cu Silkeborg decât în partide amicale, pentru că cele două echipe nu s-au aflat în același eșalon al fotbalului danez în perioada în care a activat românul, din martie 2019 până în iunie 2021. Într-un interviu acordat pentru Sport.ro, fostul component al "Generației de Aur" a expus problemele peste care poate da vicecampioana României.
"Silkeborg este o echipă dinamică, are un antrenor foarte bun, Kent Nielsen. Am jucat cu Steaua contra lui când era la Aalborg, e un antrenor care a construit această echipă dinamică, cu un teren sintetic de foarte bună calitate, foarte rapid. E o echipă foarte bună pe tranziție.
Cu sigurață, terenul le va face probleme celor de la FCSB, e un teren foarte rapid. Silkeborg are o poziționare foarte bună, e o echipă lucrată, cu un antrenor care e de trei ani la ei.
Nu știu care e cauza pentru rezultatele din campionat ale lui FCSB. Au venit mulți jucători noi. Trebuie să se adapteze la stilul de joc și au nevoie de timp. Atât antrenorul, cât și ei. În fotbal e posibil orice, dar sper și cred că vor intra în play-off. Au un lot numeros, dar nu cred că atât de valoros. Din punctul meu de vedere, aveau un lot mai valoros când a început campionatul decât acum", a declarat Gâlcă.

Gâlcă acuză omogenitatea

De asemenea, Costel Gâlcă e de părere că omogenitatea poate fi una dintre principalele cauze pentru care FCSB nu se regăsește și are o formă slabă în startul acestui sezon. Roș-albaștrii sunt abia pe locul 13 în Superliga României, cu 11 puncte în 10 etape și golaveraj negativ, 14 cu 17 și nici în Europa nu sunt într-o poziție favorabilă, la prima participare în grupe după o pauză de 5 ani. După două etape, FCSB e pe locul 3 cu un singur punct, singura echipă mai slab clasată este chiar adversara de joi seară, Silkeborg.
"Nu au început bun în campionat, sunt mulți jucători noi, durează până se acomodează. Încă nu au omogenitate în echipă și e ceva normal. Cred că vor avea un meci foarte greu cu Silkeborg. Chiar dacă danezii sunt pe ultimul loc, eu zic că e o echipă bună, care produce fotbal și este periculoasă dacă îi lași spații. Eu sper să câștige FCSB, dar va fi foarte greu pentru că Silkeborg e o echipă destul de bună fizic, tehnic și ca idee de joc", a mai spus ultimul antrenor care a cucerit titlul cu FCSB.
Totodată, cum FCSB a anunțat că se concentrează mai mult pe campionat decât pe meciurile din UEFA Europa Conference League, Nicolae Dică nu se va baza în deplasarea din Danemarca pe mai mulți fotbaliști precum Darius Olaru, Joonas Tamm, Florinel Coman, Risto Radunovic, Andrei Cordea, Malcom Edjouma sau Andrea Compagno, alături de Billel Omrani și Boban Nikolov, cei doi jucători proaspăt sosiți și care nu se află pe lista UEFA. Astfel, ceea ce pare la prima vedere cea mai simplă deplasare, la Silkeborg, s-ar putea să se transforme într-una dintre cele mai dificile.
Citește și:

312 fani ai FCSB-ului şi-au achiziţionat bilet pentru partida cu Silkeborg

Dacă la Londra, cu West Ham, FCSB a avut parte de o susţinere numeroasă, şi ca urmare a faptului că sunt foarte mulţi români stabiliţi în capitala Angliei, de această dată lucrurile nu vor mai sta la fel.
Din cele 768 de bilete primite de roş-albaştri, fanii au achiziţionat doar 312, cu o zi înainte de meci. Danemarca este o destinaţie mai costisitoare, astfel că românii probabil nu vor umple sectorul destinat lor.
Stadionul are o capacitate de 10.000 de locuri, doar 6000 fiind pe scaune şi, în acest moment, mai există tichete doar la VIP. Interesul mare a fost dublat şi de un preţ foarte mic al biletelor, fanii FCSB-ului trebuind să scoată din buzunar doar 66 de lei pentru un tichet.
49747 de locuitori are Silkeborg, astfel că, presupunând că nu vin danezi din alte zone la meciul de joi, 1 din 5 locuitori vor va vedea pe viu confruntarea din Europa League de joi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo