Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Echipele românești, tot mai aproape de grupele Conference League! Suma pe care o vor încasa dacă trec de play-off

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/08/2022 la 11:17 GMT+3

CFR Cluj, Universitatea Craiova și FCSB și-au continuat, aseară, drumul spre grupele Conference League. Dacă vor trece și de play-off-ul competiției, sumele mari de bani vor începe să intre în conturile echipelor noastre.

CFR Cluj - Soligorsk

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ioniță
Cele trei echipe românești calificate în play-off-ul Conference League au câștigat, până acum, 750.000 de euro. Dacă vor trece de play-off, la această sumă se va adăuga bonusul de calificare în grupe, în valoare de 2,94 de milioane de euro.
De asemenea, fiecare victorie din grupe le aduce un bonus de 500.000 de euro, iar remiza este recompensată cu 166.000 de euro. Cluburile mai pot încasa alte sume prin vânzarea biletelor.
Sepsi, singura echipa românească eliminată în turul 3 preliminar al Conference League, după înfrângerea în fața suedezilor de la Djurgardens, scor general 2-6, va primi doar 550.000 de euro.
În cazul unei eliminări din play-off, CFR Cluj ar primi mai mulți bani decât FCSB sau Craiova. Asta pentru că UEFA oferă un bonus mai mare pentru echipele eliminate pe ruta campioanelor. Bonusul este în valoare de 250.000 de euro.
Premiile din UEFA Conference League:
  • calificare în grupe: 2,94 milioane de euro
  • victorie în grupe: 500.000 de euro
  • egalul în grupe: 166.000 de euro
  • primul loc în grupă: 650.000 de euro
  • locul 2 în grupă: 300.000 de euro
  • calificare în optimi: 600.000 de euro
  • calificare în sferturi: 1 milion de euro
  • calificare în semifinale: 2 milioane de euro
  • calificare în finală: 3 milioane de euro
  • campioana: 2 milioane de euro
Citește și:

CFR, FCSB și Craiova au adversari accesibili în play-off, cel puțin pe hârtie

Echipele românești care au rămas în cursa pentru grupele Conference League nu vor avea parte de adversari dificili în play-off. CFR Cluj va juca cu NK Maribor, campioana Sloveniei.
Aceasta a fost eliminată din preliminariile Champions League de Sheriff Tiraspol, iar în preliminariile Europa League a pierdut în fața celor de la HJK Helsinki. Primul meci al dublei din play-off-ul Conference League va avea loc în Slovenia, iar returul la Cluj.
FCSB va întâlni formația norvegiană Viking Stavanger, care le-a eliminat, până acum, pe Sparta Praga și Sligo Rovers. Echipa lui Nicolae Dică va juca primul meci acasă, pe 18 august, returul urmând să se joace în Norvegia, pe 25 august.
Universitatea Craiova va juca împotriva lui Hapoel Beer Sheva, echipă din Israel. Aceasta i-a eliminat în turul al 2-lea pe cei de la Dinamo Minsk, iar în turul 3 pe cei de la Lugano. Oltenii vor juca primul meci acasă, pe 18 august, iar manșa secundă se va disputa în deplasare, pe 25 august.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo