Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB a pierdut turul cu Viking, după un meci pe care l-a dominat copios! Calificarea e încă posibilă

Nicu Savin

Actualizat 18/08/2022 la 23:41 GMT+3

FCSB a pierdut contra norvegienilor de la Viking, scor 1-2, în prima manșă a play-off-ului Conference League. Echipa lui Dică a deschis repede scorul, dar oaspeții au întors rezultatul și au prima șansă la califciare.

Darius Olaru (FCSB - Viking)

Credit imagine: Eurosport

După ce Universitatea Craiova și CFR Cluj au remizat cu Hapoel Beer Sheva și NK Maribor, FCSB a pierdut prima manșă din play-off-ul Conference League. Într-o atmosferă superbă pe Arena Națională, echipa lui Dică a cedat cu 2-1 în fața norvegienilor de la Viking Stavanger, o echipă mult mai puternică decât părea la prima vedere.
FCSB a deschis repede scorul, Coman înscriind în minutul 3 după o fază la care Miculescu a lovit în prealabil bara. Bucuria "roș-albaștrilor" nu a durat decât două minute, deoarece Kabran l-a surprins pe Târnovanu cu un șut din marginea careului și a restabilit egalitatea.
După o ocazie a lui Coman și o bară a lui Edjiuma, oaspeții au lovit din nou în minutul 35. Bjorshol i-a adus pe norvegieni în avantaj după o fază fixă la care apărarea FCSB-ului a fost visătoare și nu a reușit să îndepărteze pericolul.

FCSB - Viking 1-2 | Echipa lui Dică a dominat degeaba

Până la pauză, Miculescu a mai ratat o ocazie uriașă, dar asaltul a continuat în partea a doua. Octavian Popescu, Edjouma sau Cordea au trecut pe rând pe lângă egalare. Dominația FCSB-ului a fost categorică, dar mingea parcă nu a vrut să intre în poartă și oaspeții au obținut o victorie nemeritată.
Statisticile vorbesc de la sine: FCSB a avut 22 de șuturi (10 pe poartă), față de 5 ale adversarilor (3 pe poartă), 9 cornere, față de unul singur al oaspeților, precum și o posesie superioară (56% vs 44%). Totuși, fotbalul se joacă pe goluri și la acet capitol jucătorii lui Dică au rămas datori.
În ciuda acestui eșec, FCSB are șanse în continuare de a ajunge în grupele Conference League. Pentru asta, vicecampioana va trebui să fie mai eficientă la returul de peste o săptămână, unde o așteaptă un adevărat infern. Scandinavii au un stadion de numai 17.555 de locuri, dar cu siguranță acesta va fi plin și fanii vor crea o atmosferă incendiară.
Până la partida retur, FCSB va avea de jucat și în etapa a 6-a în Superligă, unde vor întâlni pe FC Botoșani, duminică, de la ora 21:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo