Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, doar egal cu Anderlecht pe Arena Națională! Roș-albaștrii sunt pe locul 3 în grupa B

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/09/2022 la 00:04 GMT+3

FCSB s-a întâlnit cu Anderlecht în etapa a doua a grupelor Conference League. Prima repriză a fost dominată de bucureșteni, dar echipa antrenată de Nicolae Dică a suferit în partea secundă. Arbitrul nu a văzut două faze de penalty, câte una pentru fiecare echipă.

FCSB - Anderlecht, în Conference League

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
FCSB și Anderlecht s-au întâlnit pe Arena Națională într-o partidă foarte importantă pentru determinarea principalei candidate la locul 2 în grupa B. Meciul a început tare, într-o atmsoferă foarte frumoasă făcută de către suporterii vicecampioanei.
Prima repriză a fost dominată de către FCSB, însă fără ocazii foarte mari din partea vicecampioanei României. Cele două echipe au jucat cu frică, fără a-și asuma riscuri prea mari în prima parte.
Prima fază de poartă a avut loc în minutul 11, dar Târnovanu a intervenit cu siguranță la un atac al lui Anderlecht. FCSB a fost periculoasă abia în minutul 20. David Miculescu a forțat obținerea unui penalty, dar a luat galben pentru simulare. La faza ce a urmat, Malcom Edjouma s-a folosit de forța sa și a pătruns până în apropierea careului, trimițând un șut puternic.
În minutul 29 a avut loc cea mai controversată fază a primei părți. Van Crombrugge, portarul belgienilor, a scăpat mingea după o centrare, iar Dawa a reușit să reia spre poarta goală, chiar dacă a fost ținut și s-a cerut penalty. Balonul a fost interceptat de defensiva adversă, iar arbitrul a considerat că jocul poate continua.
Până la pauză, cele două echipe au mai avut câte o ocazie bună de a marca. Târnovanu a scos încă o dată, iar la cealaltă poartă, Edjouma a trimis un șut de la aproximativ 25 de metri, puțin pe lângă. S-a intrat cu scor alb la cabine, iar FCSB a început în atac și a doua repriză.
Citește și:

FCSB e pe locul 3 în grupa B, dar speră la calificare

Compagno a fost introdus în startul reprizei secunde pentru a profita de centrările trimise de jucătorii din benzile roș-albaștrilor. Chiar dacă au presat, bucureștenii puteau încasa un gol la șutul lui Rafaelo, dar Târnovanu a prins din a doua încercare.
Târnovanu a mai salvat-o în două rânduri pe FCSB până în minutul 70. Prima dată la șutul lui Rafaelo, iar a doua oară la o fază bună a lui Anderlecht, finalizată cu un șut puternic de danezul Arnstad.
În minutul 78, FCSB a avut cea mai amre ocazie a meciului. Darius Olaru a trimis o pasă lungă, din apropierea propriului careu, iar Andrei Cordea a scăpat singur spre poarta lui Anderlecht. Jucătorul roș-albaștrilor a șutat pe lângă, după ce ajunsese până în centrul careului advers. Esposito a pătruns în careul roș-albaștrilor pe final și intervenția asupra lui nu a fost una foarte corectă, însă arbitrul ne-a iertat de acordarea unui penalty.
FCSB a încheiat greu meciul, dar scorul de 0-0 a fost mulțumitor pentru ambele formații. Roș-albaștrii sunt pe locul 3 în grupa B, dar au avantajul unei duble cu Silkeborg, în timp ce Anderlecht o întâlnește în următoarele două etape pe West Ham. Englezii au câștigat cu 3-2în fața lui Silkeborg în această seară.
Clasamentul grupei B după două etape:
  • 1. West Ham - 6 puncte
  • 2. Anderlecht - 4 puncte
  • 3. FCSB - 1 punct
  • 4. Silkeborg - 0 puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo