Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, lider detașat în topul suporterilor din Europa! Nicio echipă nu a avut atâția oameni pe stadion

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 12/08/2022 la 11:29 GMT+3

FCSB a câștigat returul cu Dunajska Streda într-o atmosferă de vis. 40.457 de suporteri au fost pe Arena Națională, mai mult decât pe orice stadion unde s-a jucat joi seara în Conference League sau Europa League.

Radunovic, Sursă Foto: Facebook FCSB

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
FCSB este lider absolut într-un clasament al suporterilor prezenți pe stadion în meciurile de joi seara din Conference League și Europa League. Formația bucureșteană a fost susținută de 40.457 de oameni, aproape dublu față de oricare altă echipă care a evoluat aseară în Europa. Aportul fanilor i-a condus spre victorie pe elevii lui Nicolae Dică, iar acum sunt așteptați să umple stadionul în play-off-ul cu Viking.
Cu peste 40.000 de oameni aduși la stadion, FCSB a avut aproape dublul numărului adus de oricare altă echipă din Conference League, dar și din Europa League. Următoarea clasată în acest top este Konyaspor, din Turcia, care a strâns 22.723 de suporteri, iar pe locul 3 se clasează FC Twente, olandezii având 22.500 de fani în tribune. Deși a fost a doua în acest clasament, Konya a fost eliminată de Vaduz (Liechtenstein), într-una dintre cele mai mari surprize ale serii.
Craiova și CFR Cluj nu au stat rău nici ele în ceea ce privește asistența de pe stadion. Oltenii au fost încurajați de 15.079 de fani, care au condus echipa spre calificare, în timp ce ardelenii au strâns 6.700 de spectatori. Și la meciul lui Sepsi din Suedia a fost o asistență considerabilă, Djugarden fiind urmărită din tribune de 19.280 de oameni.
FCSB nu a fost lider din acest punct de vedere doar în Conference League, ci le-a depășit și pe echipele din Europa League. În această competiție, meciul cu cei mai muți spectatori în tribune a fost cel dintre Slovan Bratislava și Olympiakos, cu o asistență de 18.133 de oameni. Grecii s-au calificat dramatic, la penalty-uri, unde au câștigat cu 4-3.
Citește și:

Ștefan Târnovanu a fost dat pe spate de atmosfera din tribune

Portarul de la FCSB a făcut un nou meci mare și le-a mulțumit oamenilor pentru atmosfera senzațională, care i-a împins pe jucători spre victorie. Târnovanu a declarat că nu a mai jucat niciodată pe un asemenea stadion și se așteaptă ca în play-off suporterii să se mobilizeze din nou și să umple tribunele.
"Nu am mai simțit niciodată o atmosferă așa senzațională, este ceva unic și le mulțumesc din suflet că au fost alături de noi și sper să fie în continuare. Ne așteptăm să fie plin stadionul la meciul din play-off, îi așteptăm în continuare. Suntem Steaua, echipa cea mai bună și cea mai iubită din țară. Am început să și câștigăm și consider că de asta vin oamenii", a explicat goalkeeper-ul roș-albaștrilor, Ștefan Târnovanu.
Adrian Gula, antrenorul slovacilor, a lăudat și el suporterii FCSB-ului și a spus că a fost încântat să ia parte la o asemenea atmosferă.
"A fost o atmosferă într-adevăr frumoasă, vreau să felicit FCSB pentru spectatorii pe care îi are, a fost o atmosferă electrizantă, o atmosferă în care e frumos să joci fotbal. Dar chiar și în aceste condiții am ieșit cu capul sus. Trebuie să felicit echipa FCSB pentru calificare", a spus tehnicianul lui Dunajska, după meci.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo