Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, pe cale de a fi din nou sancționată de UEFA! Amenda usturătoare pe care o riscă

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/08/2022 la 11:13 GMT+3

FCSB a câștigat returul cu Dunajska Streda din turul 3 preliminar al Conference League, reușind să aducă pe stadion peste 40.000 de suporteri. Cu toate acestea, clubul riscă să fie sancționat după un banner afișat de fanii bucureșteni.

Galerie FCSB, Foto: Facebook FCSB

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Observatorul UEFA al meciului cu slovacii de la Dunajska Streda a observat un steag ofensator afișat de galeria roș-albastră. Astfel, clubul poate fi sancționat din nou, după ce l-a acest meci galeria și-a ispășit deja o pedeapsă pentru alte fapte comise în turul 2, cu Saburtalo. Atunci, suporterii vicecampioanei au fost acuzați de scandări rasiste și la meciul cu Dunajska au avut închisă peluza unde stă de obicei galeria.
Acum, FCSB riscă mult mai mult. UEFA îi poate suspenda terenul și îi poate aplica o amendă de 200.000 de euro. Oficialii bucureștenii speră să nu se ia astfel de măsuri, mai ales pentru că suținerea fanilor este atât de importantă pentru echipă, dar și pentru încasările care ar uma să vină din vânzarea biletelor.
"În timpul acestui meci, suporterii FCSB au afișat un steag în primele 18 minute, după care a fost scos, la avertismentul meu", a scris observatorul UEFA în raportul său, relatează Gazeta Sporturilor.
Același simbol a fost sesizat și la meciul cu Saburtalo, fiind menționat și atunci în raportul FARE Risk Assessment (regulamentul care monitorizează semne și simboluri discriminatoare în fotbalul euroapean).
"În timpul meciului din Conference League cu Saburtalo, de la București, pe 28 iulie 2022, observatorii FARE au sesizat afișarea a două steaguri neo-naziste cu cruci celtice. Unul dintre acestea avea un individ mascat pe el, cu o cruce albă pe fond negru", sunt sesizările semnalate în acest raport.
FCSB se pregătește de dubla cu Viking (Norvegia) și speră să scape doar cu un avertisment, în condițiile în care suporterii i-au purtat pe jucători spre victorie în cele două jocuri disputate pe Arena Națională în preliminariile europene. Turul se joacă la București, astfel că o decizie a forului continental va fi luată în aceste zile.
Citește și:

FCSB a fost lider detașat în topul suporterilor din Conference League și Europa League

FCSB este lider absolut într-un clasament al suporterilor prezenți pe stadion în meciurile de joi seara din Conference League și Europa League. Formația bucureșteană a fost susținută de 40.457 de oameni, aproape dublu față de oricare altă echipă care a jucat joi în Europa. Aportul fanilor i-a condus spre victorie pe elevii lui Nicolae Dică, iar acum sunt așteptați să umple stadionul în play-off-ul cu Viking.
Cu peste 40.000 de oameni aduși la stadion, FCSB a avut aproape dublul numărului adus de oricare altă echipă din Conference League, dar și din Europa League. Următoarea clasată în acest top este Konyaspor, din Turcia, care a strâns 22.723 de suporteri, iar pe locul 3 se clasează FC Twente, olandezii având 22.500 de suporteri în spate. Deși a fost a doua în acest clasament, Konya a fost eliminată de Vaduz (Liechtenstein), într-una dintre cele mai mari surprize ale serii.
"Nu am mai simţit niciodată o atmosferă aşa senzaţională, este ceva unic şi le mulţumesc din suflet că au fost alături de noi şi sper să fie în continuare. Ne aşteptăm să fie plin stadionul la meciul din play-off, îi aşteptăm în continuare. Suntem Steaua (n.r. - FCSB), echipa cea mai bună şi cea mai iubită din ţară. Am început să şi câştigăm şi consider că de asta vin oamenii", a explicat goalkeeperul roș-albaștrilor, Ștefan Târnovanu.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo