Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, privată de un penalty clar cu Anderlecht! "Este o aberație a arbitrajului! Toți au văzut"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/09/2022 la 10:33 GMT+3

FCSB a remizat cu Anderlecht, dar jucătorilor lui Nicolae Dică nu li s-a acordat un penalty clar în prima repriză. Presa din Belgia a scris despre faza respectivă, jurnaliștii fiind conștienți că echipa lor a fost iertată de arbitru.

FCSB - Anderlecht 0-0

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
FCSB a obținut doar un egal în partida cu Anderlecht din grupele Conference League. Bucureștenii au făcut o primă repriză foarte bună, dar au scăzut ritmul în partea secundă, unde puteau să piardă meciul.
În prima parte, lui FCSB i s-a refuzat un penalty clar, văzut de tot stadion. Reluările au confirmat acest lucru, iar presa din Belgia nu s-a ferit să recunoască greșeala arbitrului. Portarul lui Anderlecht a scăpat mingea la o centrare, iar Dawa a fost pe fază și a reluat spre poartă. Doar că fundașul vicecampioanei a fost tras clar de către Van Combrugge, întreg stadionul reacționând vehement.
"Întâlnirea s-ar fi putut încheia diferit dacă s-ar fi desfășurat la un nivel european mai înalt. Dominată de bucureșteni, echipa lui Felice Mazzu s-a retras până în punctul în care jucătorii s-au găsit într-un mare dreptunghi. Și la o centrare inofensivă, Van Combrugge iese să intercepteze balonul. Problema e că îi dă drumul și se găsește la picioarele lui Dawa.
Însă când fotbalistul se pregătea să finalizeze acțiunea în poarta goală, portarul lui Anderlecht l-a ținut ca un wrestler în perioada bună de gât pentru a-l preveni din a șuta. Jucătorul se prăbușește și întregul stadion vede penalty (și cartonașul roșu ca atare), cu excepția arbitrului.
Un deznodământ pozitiv pentru Anderlecht, însă o aberație a arbitrajului când știm că VAR-ul nu este disponibil pentru faza grupelor în Conference League", au scris jurnaliștii de la lavenir.net
Citește și:

Nicolae Dică a fost deranjat și el de decizia centralului

Nicolae Dică a fost mulțumit de atitudinea echipei sale și de modul în care jucătorii au abordat meciul. Tehnicianul FCSB-ului a văzut și el faza penalty-ului și consideră că este a doua decizie greșită în defavoarea echipei românești, după lovitura de la 11 metri acordată celor de la West Ham, în prima etapă.
"În Anglia s-a dat penalty contra noastră şi nu a fost. Acum, nu ni se dă penalty clar. A fost un meci bun din partea noastră. Băieţii au dat totul, am încercat să câştigăm jocul. Ne-am creat ocazii, dar din păcate nu am putut să marcăm. Dar am avut o atitudine bună. Per total, cred că e un rezultat echitabil până la urmă. Ne jucăm şansa, vrem să rămânem în cărţi pentru locul 2. Toţi sunt gata să dea totul pe teren", a spus Dică, la ProArena.
Pentru FCSB urmează dubla cu danezii de la Silkeborg, dar echipa se va concentra pe campionat, după startul slab de sezon. Roș-albaștrii se deplasează la Universitatea Craiova în weekend, într-un meci din etapa a 11-a a Super Ligii.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo