Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, record impresionant în Conference League! La ce au fost lideri roș-albaștrii

Bianca Dumitru

Publicat 29/07/2022 la 23:19 GMT+3

FCSB a fost protagonista unui meci dramatic joi seară, în turul 2 preliminar al Conference League, când s-a impus cu 4-2 în fața celor de la FC Saburtalo Tbilisi, obținând calificarea în următoarea fază a competiției. La meciul de pe Arena Națională au fost prezenți peste 25.000 de suporteri.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB s-a calificat joi seară în turul 3 preliminar al Conference League, trecând cu scorul general de 4-3 de FC Saburtalo Tbilisi. După ce în tur a fost învinsă cu 1-0, vicecampioana României a oferit un spectacol total pe Arena Națională, impunându-se în retur cu 4-2.
La meciul de la București au asistat 25.228 de persoane, care au creat o atmosferă de zile mari. Aceasta a fost și cea mai mare asistență înregistrată în toate partidele care s-au disputat joi seară.
FCSB s-a remarcat, astfel, drept cea mai susținută echipă din această fază a Conference League. Trebuie menționat că deocamdată în competiție nu au intrat echipele din cele mai tari 5 campionate europene.
În turul 3 preliminar din Conference League, FCSB va da peste Dunajska Streda, echipă din Slovacia. Meciurile sunt programate pe 3 și 11 august, partida din retur urmând a avea loc la București.
Citește și:

FCSB - DUNAJSKA STREDA, ÎN TURUL 3 PRELIMINAR DIN CONFERENCE LEAGUE

Dunajska Streda este un fel de Sepsi a Slovaciei, în sensul în care există foarte multe influențe maghiare la formația din orașul în care 79,75% dintre locuitori sunt unguri. De altfel, în Slovacia Dunajska e văzută drept echipa minorității maghiare.
Clasată pe locul 4 în ultima ediție de campionat, Dunajska Streda are o istorie de 118 ani, dar nu a reușit să câștige vreun titlu, fie că a evoluat în Cehoslovacia, fie că a jucat în campionatul Slovaciei. În schimb, posibila viitoare adversară a FCSB-ului a câștigat o Cupă, în 1987, ajungând în alte două finale în această competiție, în 1992/93 și 1994/95.
Experiența la nivel de fotbal internațional e super-limitată, slovacii evoluând doar pentru a 8-a oară în preliminariile cupelor europene. Niciodată nu au ajuns în grupe, cel mai aproape fiind în sezonul 2020/21, când a fost surclasată de LASK Linz, 7-0 în deplasare.
Anul trecut, însă, a avut parte de două dispute mai echilibrate cu Partizan Belgrad, în turul secund preliminar al Conference League, sârbii impunându-se cu scorul general de 3-0.
Echipa este antrenată de Adrian Gula, fost la Viktoria Plzen și Wisla Cracovia, astfel că, din punct de vedere al băncii tehnice, slovacii sunt clar peste FCSB.
Lotul de jucător e unul destul de modest, toți fotbaliștii însumând 11 milioane de euro. Cel mai bine cotat e și căpitanul echipei, maghiarul Zsolt Kalmar, a cărui valoare atinge 800.000 de euro. El a fost în trecut la Leipzig, dar nu a reușit să se impună ca o soluție pentru primul 11, astfel că în 2019 a fost transferat definitiv de echipa slovacă.
Ca să ne facem o idee despre diferența de valoare dintre FCSB și, trebuie spus că roș-albaștrii au un lot cotat de transfermarkt la 33,65 milioane de euro. Cel mai valoros jucător al vicecampioanei din Liga 1 este Darius Olaru, care are o cotă de piață de 5,5 milioane de euro.
Maghiarii și slovacii sunt predominanți în lot, dar există și fotbaliști din Portugalia, Serbia, Muntenegru și chiar Germania (tânărul atacant Moumou). Ion Nicolăescu, un moldovean care a trecut în trecut pe la Zimbru Chișinău, a revenit în această vară la echipă, după ce sezonul trecut a avut o experiență nereușită în Israel.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo