UEFA a decis ca partida dintre FCSB și Viking să se joace cu ambele peluze închise

Nicu Savin

Actualizat 15/08/2022 la 20:25 GMT+3

FCSB va juca joi, contra lui Viking Stavanger, în manșa tur a play-off-ului Conference League, dar deocamdată nu e clar dacă echipa lui Nicolae Dică se va putea baza pe sprijinul fanilor. UEFA nu a luat încă o decizie, dar cei de la FCSB nu au pus deocamdată în vânzare bilete la meci, respectând astfel o cerere venită din partea forului european.

Fanii lui FCSB au creat o atmosferă fabuloasă

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | Conducerea FCSB a anunțat că partida cu Viking de pe Arena Națională din play-off-ul Conference League se va juca cu ambele peluze închise, din cauza steagului afișat de ultrași la partida cu Dunajska Streda. FCSB a scăpat astfel de o pedeapsă mult mai drastică din partea forului continental, deoarece a existat și riscul ca partida să se dispute cu porțile închise.
Pe lângă decizia de a închide cele două peluze, UEFA a mai amendat vicecampioana României cu 30.000 de euro pentru steagul afișat de suporteri. De asemenea, FCSB a primit o amendă suplimentară de 15.000 de euro, potrivit gsp.ro, din cauza altor incidente care au avut loc în tribune la partida de săptămâna trecută.
Știre inițială
FCSB este la un singur pas de grupele Conference League, iar entuziasmul este uriaș în rândul suporterilor. La meciul cu Dunajska Streda, din turul 3 preliminar, fanii "roș-albaștrilor" au luat cu asalt Arena Națională. În tribune au fost prezenți peste 40.000 de suporteri, la nici un al meci din turul 3 preliminar al Conference League nefiind o asistență mai mare.
În mod normal, fanii vor veni în număr la fel de mare și la meciul cu Viking Stavanger din play-off, asta dacă UEFA nu va lua o decizie radicală și va impune jucarea meciului cu porțile închise. Conform gsp.ro, forul european i-a sfătuit pe cei de la FCSB să nu pună bilete în vânzare până nu se va lua o hoărâre finală, iar clubul s-a conformat.
Motivul pentru care UEFA ar putea "tăia în carne vie" este legat de un steag afișat de ultrașii de la FCSB la meciul cu Dunajska Streda. Observatorul partidei a notat în raport că steagul respectiv poate fi intepretat ca un însemn nazist, deoarece prezeta capul unui ultras afișat pe o cruce albă pe fundal negru. Crucea celtică este considerat un însemn neonazist, iar UEFA este foarte dură când vine vorba despre astfel de lucruri.
Citește și:

FCSB - Viking s-ar putea juca fără spectatori

Pe lângă steagul respectiv, cei de la FCSB sunt în vizor și pentru că fanii au aruncat cu obiecte pirotehnice pe teren, dar și pentru că protocolul de siguranță nu a fost respectat, scările dintre sectoarele tribunelor fiind pline de oameni în timpul meciului.
Astfel, oficialii și fanii de la FCSB așteaptă cu sufletul la gură decizia UEFA. Marea problemă a celor de la FCSB este că fanii sunt recidiviști. La returul cu Saburtalo, suporterii au avut scandări rasiste, ceea ce a dus la o sancțiune importantă, și anume închiderea uneia dintre peluze la meciul cu Dunajska Streda.
E posibil ca Dică și jucătorii săi să piardă așadar un avantaj imens la meciul cu Viking, deoarece fanii au împins echipa de la spate în duelurile cu Saburtalo și Dunajska Streda. Există totuși speranță că oamenii cu putere de decizie de la UEFA vor fi îngăduitori și nu vor lua o măsură radicală din cauza unui caz izolat, deoarece un grup restrâns de fani au fluturat steagul respectiv și nu a fost o acțiune coregrafică organizată.
În cazul în care se va permite accesul spectatorilor la meciul de joi, se așteaptă să fie din nou peste 40.000 de oameni pe Arena Națională. Sistemul electronic de achiziționare al biletelor le va permite fanilor să și le procure în timp util, chiar dacă anunțul UEFA ar veni relativ târziu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo