Articol scris de Dani Morar
Calificați fără prea mari emoții în play-off-ul Conference League, unde vor da peste norvegienii de la Viking, cei de la FCSB vor să mai aducă întăriri în lotul lui Nicolae Dică. Marius Ștefănescu este principala țintă a conducerii, însă doar în cazul unei calificări în grupe. Al doilea nume de pe lista roș-albaștrilor este Pavol Șafranko, jucător de care s-a mai vorbit în această vară.
Dacă ar fi adus acum, Ștefănescu nu ar avea drept de joc în play-off-ul Conference League deoarece a evoluat deja în aceste preliminarii pentru cei de la Sepsi Sf. Gheorghe. Astfel, această mutare depinde foarte mult de rezultatul dublei manșe dintre FCSB și Viking. În cazul unei eliminări, transferul poate pica datorită prețului mare cerut de șefii lui Sepsi.
UEFA Europa Conference League
Cum arată lotul lui Dică pentru meciul cu Silkeborg! FCSB, fără Compagno, Tamm sau Omrani
ACUM 4 ORE
Atilla Hadnagy, directorul sportiv de la Sepsi, a spus că vicecampioana și-a manifestat deja interesul pentru Ștefănescu, dar suma de 500.000 de euro oferită în schimbul jucătorului este prea mică. Nu doar Sepsi, ci toate echipele care au jucători care sunt în vizorul FCSB încearcă să profite de situația financiară bună a roș-albaștrilor și să obțină o sumă cât mai mare în schimbul acestora.
"Steaua nu ne-a întrebat direct, dar s-au interesat prin niște agenți de preț. A existat așa, câte o întrebare. Suntem deschiși, dar nu pentru orice sumă. 500.000 de euro cu siguranță nu este suma corectă", a precizat Atilla Hadnagy, pentru GSP.
În ceea ce-l privește pe Pavol Șafranko, fotbalistul, care este cotat la 800.000 de euro conform transfermarkt.com, a evoluat la Sepsi între 2019 și 2021. În sezonul trecut a jucat în Africa de Sud, unde a reușit să înscrie de 9 ori în 28 de partide.
Un alt nume de pe lista celor de la FCSB este Andrea Compagno, pentru care conducerea de la FCSB a făcut deja o ofertă de 500.000 de euro. Atacantul nu va fi lăsat atât de ușor să plece de la FC U Craiova, astfel că suma ar putea crește. Șefii din Bănie ar vrea să îl păstreze pe italian pentru calitățile sale și pentru a forța o calificare în play-off-ul SuperLigii.
Citește și:

FCSB mai are în vizor doi jucători

Conducerea vicecampioanei a declarat că este în discuții pentru transferul a încă doi jucători, dintre care unul ar putea fi anunțat astăzi, iar unul până la finalul săptămânii.
Deși mulți s-au dus cu gândul la Ișfan de la FC Argeș, se pare că atacantul nu mai reprezintă o atracție pentru vicecampioană după transferul lui David Miculescu, de la UTA. Cum cei doi sunt de profil asemănător, aducerea lui Alexandru Ișfan nu își mai are rostul. Miculescu s-a integrat foarte bine la echipă și a reușit să înscrie primul gol în partida cu CS Mioveni, din campionat.
Din informațiile pe care le-a mai prezentat conducerea, se pare că unul dintre jucători evoluează în SuperLiga României, iar celălalt poate veni din străinătate.
FCSB stă foarte bine din punct de vedere financiar. Florin Tănase a fost vândut pentru 3 milioane de euro, iar pentru calificarea în play-off-ul Conference League în conturile roș-albaștrilor vor fi virați 750.000 de euro. O eventuală calificare în grupe le poate aduce alte peste 3 milioane de euro, ceea ce ar însemna încasări record.
Romanian Liga I
Omrani, un transfer neinspirat al FCSB-ului?! "Îi ia locul unui alt atacant mai tânăr, mai dotat"
ACUM 5 ORE
Romanian Liga I
FCSB lasă acasă 7 titulari pentru deplasarea cu Silkeborg! Danezii sunt mai încrezători ca niciodată
ACUM O ZI