Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, o nouă înfrângere în Conference League! CFR Cluj a obținut victoria pentru primăvara europeană

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 03/11/2022 la 23:58 GMT+2

Cele două reprezentante ale fotbalului românesc își încheie azi campania din grupele UEFA Europa Conference League, doar CFR Cluj păstrând șanse să prindă locul 2 în grupă și o calificare în play-off-ul competiției.

FCSB - West Ham

Credit imagine: Getty Images

FCSB 0-3 West Ham

Min. 90+3: Fluier final pe Arena Națională. FCSB a suferit o nouă înfrângere în grupele Conference League și a încheiat această fază a competiției cu doar două puncte, acesta fiind cel mai slab parcurs al roș-albaștrilor în grupele unei cupe europene, în ultimii 19 ani.
Min. 90: Radunovic a primit mingea după un corner, dar nu a reușit să-l învingă pe portarul oaspeților din câțiva metri.
Min. 88: Lanzini a trimit un șut bun de la marginea careului, dar Târnovanu s-a opus golului.
Min. 76: Scarles a primit mingea în careu și a șutat la colțul lung, dar balonul a trecut pe lângă bară.
Min. 70: Ogbonna a șutat din unghi, dar Târnovanu a respins în plasa laterală.
Min. 67: Radaslavescu a încercat un nou șut la poarta oaspeților, dar goalkeeper-ul englezilor a prins mingea.
Min. 65: GOL West Ham! Fornals a reușit dubla după o respingere greșită a lui Târnovanu.
Min. 62: Radaslavescu a fost găsit de Stoica într-o poziție perfectă, dar șutul său a trecut pe lângă poartă.
Min. 58: Coufal a încercat să marcheze cu un șut putenic din careu, dar Târnovanu a intervenit foarte bine.
Min. 56: GOL West Ham! Mubama a dublat avantajul oaspeților, înscriind cu capul.
Min. 46: S-a reluat meciul de la București.
Min. 45: Pauză pe Arena Națională. După primele 45 de minute, englezii conduc cu 0-1.
Min. 40: GOL West Ham! Fornals a deschis scorul, cu un șut din interiorul careului.
Min. 35: Downes a primit mingea de la Fornals și a șutat din prima, dar Târnovanu a respins din nou balonul.
Min. 22: Mubama a primit mingea în fața porții și a șutat, dar Târnovanu a intervenit perfect.
Min. 4: Fornals l-a pus la încercare pe Târnovanu, dar goalkeeper-ul roș-albaștrilor și-a păstrat poarta intactă.
Min. 3: Compagno a fost într-o poziție bună de a înscrie, după o greșeală a lui Coufal, dar nu a apucat să șuteze, fiind blocat de un adversar.
Min. 1: A început meciul.
Echipele de start:
FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Bouhenna, Radunovic - Dulca, Edjouma, Oaidă - Cordea, Compagno, Oct. Popescu
Rezerve: Vlad, Crețu, Coman, Stoica, Dumiter, Boboc, Olaru, Radaslavescu, Rusu
West Ham: Areola - Coufal, Johnson, Ogbonna, Aguerg - Lanzini, Coventry, Downes, Scarles - Mubamba, Fornals
Rezerve: Hegyi, Randolph - Appiah, Ashby, Casey, Clayton, Forbes, Orford, Potts, Simon-Swyer
UPDATE | CFR Cluj a obținut în această seară a treia victorie din grupele Conference League, scor 1-0, și s-a calificat în 16-imile Conference League, fiind pe locul 2 în grupa G, cu 10 puncte, cu unul mai puțin decât Sivasspor, care a încheiat faza grupelor pe prima poziție.
Echipa lui Dan Petrescu a revenit, astfel, după 3 sezoane în primăvara europeană, continuând să fie singura reprezentantă a României la acest nivel din ultimii 5 ani.
UPDATE | FCSB și-a anunțat primul 11 pentru meciul cu West Ham: Târnovanu - Pantea, Dawa, Bouhenna, Radunovic - Dulca, Edjouma, Oaidă - Cordea, Compagno, Oct. Popescu. Rezerve: Vlad, Crețu, Coman, Stoica, Dumiter, Boboc, Olaru, Radaslavescu, Rusu

CFR Cluj 1-0 FC Ballkani

Min. 90+5: Fluier final pe stadionul campioanei României, care se califică în primăvara europeană!
Min. 71: Kuc a încercat să egaleze cu un șut puternic de la 18 metri, dar Scuffet a respins mingea în corner.
Min. 60: Burcă a trimis mingea cu capul spre poarta oaspeților, după o lovitură liberă executată de Deac, dar balonul a fost respins de portar.
Min. 46: S-a reluat meciul de la Cluj-Napoca.
Min. 45+2: Pauză în Gruia. CFR Cluj intră la cabine cu avantaj minim pe tabelă.
Min. 35: Deac a ratat din nou de la 11 metri, portarul celor de la Ballkani parându-i șutul.
Min. 33: Ciprian Deac a ratat de la punctul cu var, dar penalty-ul va fi repetat din cauză că jucătorii oaspeților au pătruns în careu.
Min. 32: CFR Cluj a primit o lovitură de la 11 metri.
Min. 17: GOOOL CFR Cluj! Boateng a deschis scorul aproape de pe linia porții, după ce a primit o minge respinsă greșit.
Min. 15: Muhar a trimis mingea cu capul pe lângă bară, după o lovitură de la colțul terenului.
Min. 14: Yeboah a ajuns din nou într-o poziție bună, în centrul careului, dar șutul său spre colțul lung a fost deviat în corner.
Min. 13: Berisha a primit balonul în careu, dar a șutat peste poartă.
Min. 3: Yeboah a avut prima ocazie a meciului, dar șutul său a fost slab.
Min. 1: A început meciul de la Cluj-Napoca.
Echipele de start:
CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Burcă, Braun – Deac, Boateng, Muhar, Roger – Yeboah, Malele.
Rezerve: Bălgrădean, Gal – Brucic, Billong, Petrila, Hammershoj-Mistrati, Hoban, Janga, Kolinger, Bordeianu, Cvek.
Ballkani: Frasheri – Thaqi, Dellova, Jashanica, Potoku – Zyba, Emerllahu, Kuc – Berisha, Rrahmani, Korenica.
Rezerve: Balaj, Ljuljanovic – Zarubica, Gripshi, Sinani, Shala, Kapra, Dulaj, Tusha, Bekteshi, Lucas.

Articol inițial scris de Tibi Munteanu
O nouă seară în Europa pentru reprezentantele fotbalului românesc, care poate fi chiar și ultima din acest sezon competițional, cel puțin în cazul vicecampioanei. FCSB primește vizita londonezilor de la West Ham United pe Arena Națională, într-un meci mai mult amical, singura miză fiind banii și coeficientul UEFA, iar campioana României, CFR Cluj, joacă o adevărată finală în Gruia, unde se va confrunta cu kosovarii de la FC Ballkani.

FCSB - West Ham, meciul fără obiectiv

FCSB va juca în această seară pentru ultima dată în Europa în sezonul 2022/23, pentru că a fost eliminată din punct de vedere matematic după remiza pe care a obținut-o în deplasare la Anderlecht în etapa precedentă. La București vine cea mai bine cotată echipă din grupe și una dintre cele mai bine cotate ale competiției, West Ham, David Moyes bazându-se pe un lot estimat la 471,9 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt.
Londonezii sunt deja câștigători ai grupei B, însă nu vor lăsa garda jos în partida de pe Arena Națională, mai ales pentru că vin după un eșec în Premier League și vor să-și ridice moralul. West Ham e pe 13 din 20 în clasamentul primei ligi engleze, cu doar 14 puncte acumulate și golaveraj negativ, 11 cu 13. Totuși, în cea de-a 3-a competiție europeană elevii lui Moyes au mers ceas, cu victorii pe linie și cu golaveraj +6. În total, britanicii au marcat 10 goluri și au primit 4, unul dintre acestea încă din prima etapă, când Andrei Cordea l-a învins pe Alphonse Areola.
Roș-albaștrii au avut parte și de părți bune în această campanie europeană, cele 60 de minute în care au jucat excelent pe London Stadium, cele două dueluri cu Anderlecht, în care a fost aproape de fiecare dată să obțină victorii, dar și prestația individuală a anumitor jucători. Valentin Crețu s-a făcut remarcat în etapele 4 și 5 fiind în topul deposedărilor, însă în deplasarea de la Bruxelles a ieșit la rampă și Ștefan Târnovanu, care a avut cele mai multe intervenții dintre toți cei 16 portari care au fost pe teren joia trecută în UEFA Europa Conference League.
Pentru FCSB singurul obiectiv este de a părăsi competiția ținând capul sus, cu toate că cele două eșecuri consecutive cu Silkeborg vor rămâne în amintirea tuturor fanilor echipei ca fiind printre cele mai mari umilințe pe care le-a suportat clubul. Bineînțeles, mai există și miza financiară, pentru că fiecare punct sau victorie în plus rotunjește veniturile echipei, însă formația pe care o întâlnesc astăzi bucureștenii este cea mai în formă din competiție, cu 5 victorii din tot atâtea meciuri. Automat, singurul obiectiv al englezilor este să termine grupa cu maximum de puncte.
Citește și:

Succesul este esențial pentru CFR Cluj

CFR Cluj atacă terminarea grupei pe poziția secundă, fiind la propria mână pentru a prinde locul care duce în play-off-ul competiției. Dan Petrescu trebuie să își schimbe strategia și să joace pe cartea atacului partida din această seară, pentru a duce din nou echipa în primăvara europeană. Adversarul este cel mai la îndemână din grupă, FC Ballkani, însă meciul din Kosovo s-a terminat la egalitate, scor 1-1, un meci care a fost dominat statistic de către clujeni, însă în care s-au văzut conduși și au izbutit să egaleze în prelungirile partidei. Dacă vor juca cu aceeași determinare, ardelenii au toate șansele să obțină victoria atât de necesară, chiar dacă le va lipsi un om de bază, Mario Camora, care a suferit o intervenție chirurgicală săptămâna trecută.
Clujenii nu sunt într-o formă prea bună, pentru că au pierdut joia trecută la scor de neprezentare în Turcia cu Sivasspor, dar și în campionat pe terenul celor de la Rapid București, plus că formația din Kosovo a beneficiat de amânarea etapei din campionat și au avut o perioadă mai lungă în care să pregătească meciul. Bookmakerii o văd pe campioana României drept favorită, iar faptul că aceasta va juca în fața propriilor suporteri un meci decisiv nu poate decât să fie un avantaj și un dezavantaj pentru Ballkani.
În celălalt meci al grupei G se confruntă Slavia Praga și liderul grupei, Sivasspor, însă în situația în care cehii vor obține cele 3 puncte, campioana României trebuie să obțină exact același lucru în duelul cu Ballkani, pentru a fi sigură de participarea în primăvara europeană.

Programul complet al ultimei etape din Conference League

Cu situația tranșată în unele grupe, dar în continuare rămasă deschisă mai multor scenarii în altele, ultimele 16 meciuri din faza grupelor UEFA Europa Conference League se joacă astăzi, două de la ora 17:30, 8 de la 19:45 și alte 6 de la 22:00, după cum urmează:
17:30
  • Istanbul Basaksehir - Hearts
  • RFS - Fiorentina
19:45
  • AZ Alkmaar - Dnipro-1
  • Apollon Limassol - Vaduz
  • CFR Cluj - FC Ballkani
  • Djurgarden - Shamrock Rovers
  • Gent - Molde
  • Pyunik - FC Basel
  • Slavia Praga - Sivasspor
  • Zalgiris - Slovan Bratislava
22:00
  • FCSB - West Ham
  • Hapoel Be'er Sheva - Austria Viena
  • FC Koln - Nice
  • Lech Poznan - Villarreal
  • Partizan Belgrad - Slovacko
  • Silkeborg - Anderlecht
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport ( și ).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo