Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB și Sepsi și-au aflat adversarele din turul doi preliminar al Conference League

Nicu Savin

Actualizat 14/07/2022 la 23:59 GMT+3

FCSB și Sepsi Sf. Gheorghe erau singurele echipe românești care nu-și cunoșteau adversarele din turul doi preliminar al Conference League. Cele două echipe au aflat în această seară ce formații vor întâlni în startul aventurii lor europene din acest sezon. Vicecampioana va întâlni formația georgiană FC Saburtalo Tbilisi, iar câștigătoarea Cupei României va da piept cu Olimpija Ljubljana.

FCSB

Credit imagine: facebook

CFR Cluj a fost eliminată în primul tur preliminar al Champions League, astfel că echipa campioană va juca în Conference League, fiind a 4-a reprezentantă a României în această competiție, după FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sf.Gheorghe.
Ardelenii vor juca în turul doi preliminar contra andorezilor de la Inter Club d'Escaldes. Craiova își știa și ea de mult prima adversară din Europa, care va fi KF Vllaznia Shkoder, câștigătoarea Cupei Albaniei în sezonul trecut.
FCSB și Sepsi au trebuit să aștepte până în această seară pentru a afla exact pe cine vor întâlni în startul aventurii europene. Astfel, vicecampiona va da piept cu georgienii de la FC Saburtalo Tbilisi, care au trecut dramatic în primul tur preliminar de FK Partizani. După ce au câștigat în Georgia cu 1-0, albanezii au pierdut acasă cu același scor și meciul a intrat în prelungiri. În reprizele suplimentare nu s-a mai marcat și s-a ajuns la penalty-uri, acolo unde georgienii au câștigat cu 5-4.
Sepsi Sfântu Gheorghe, câștigătoarea Cupei și a Supercupei României, va întâlni formația slovenă Olimpija Ljubljana, care a câștigat după prelungiri dubla cu Differdange 03. Atât în turul din Slovenia, cât și în returul din Luxemburg scorul a fost 1-1, dar slovenii au profitta de superioritatea numerică (gazdele au jucat în 20 din minutul 84) și au obținut calificarea cu un gol marcat în minutul 112 de croatul Goran Milovic.
Partidele tur din turul doi preliminar al Conference League vor avea loc pe 21 iunie. FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi vor juca meciurile retur pe 28 iunie, iar CFR Cluj pe 26 iunie. Ca urmare a acestei decizii, ardelenii vor fi nevoiți să-și amâne meciul cu U Craiova 1948 din etapa a 2-a a Superligii.

Cine e FC Saburtalo, adversara celor de la FCSB

FC Saburtalo Tbilisi e o formație înființată acum 22 de ani. Porecliți "vulturii roșii", elevii lui Lasha Nozadze au terminat campionatul pe locul 4 și au o formație cu un singur internațional: Benedik Mioc (un mijlocaș croat). În rest, posibila adversară a FCSB-ului se bazează exclusiv pe georgieni, cei mai mulți dintre ei fiind extrem de tineri.
De altfel, FC Saburtalo a devenit un etalon în Georgia pentru Academia sa, una dintre cele mai moderne din țară. Aceasta este produsul lui Manolo Hierro, fost jucător la Barcelona, Malaga, Valladolid sau Betis, care în 2016 a fost cooptat în structurile clubului.
Întregul lot al lui FC Saburtalo are o valoare de doar 4,9 milioane de euro, cel mai bine cotat jucător fiind Iuri Tabatadze (mijlocaș stânga de 22 de ani - 450000 de euro).
În toată istoria recentă, formația din Georgia a adus un singur jucător pe bani (Jaba Dvali), de la Dacia Chișinău. În rest, s-a bazat pe fotbaliști aflați la final de contract sau pe tineri promovați din propria Academie.

Cine este Olimpija Ljubljana, adversara celor de la Sepsi în Conference League

Sepsi va avea un duel dificil cu Olimpija Ljubljana, echipă care a terminat sezonul 2021/22 pe locul 3 în clasamentul din campionatul Sloveniei. Clubul, fondat în 2005, are o valoare de piață de 11,6 milioane de euro, apropiată de cea a covăsnenilor, care sunt cotați de site-ul transfermarkt.com la 11,93 de milioane de euro.
Cei mai bine cotați jucători din echipa slovenilor sunt mijlocașii Timi Max Elsnik și Neven Djurasek, ale căror cote de piață sunt de 1 milion de euro.
De cealaltă parte, cel mai valoros fotbalist din lotul lui Cristiano Bergodi este Roland Niczuly, portarul care este cotat la 1,2 milioane de euro, urmat de Marius Ștefănescu, care are o valoare de piață de 900.000 de euro.
Olimpija Ljubljana, care are în palmares 6 titluri de campioană și 7 Cupe ale Sloveniei, are în lot 14 jucători străini, iar media de vârstă a echipei este de 25,4 ani.
În ceea ce o privește pe Sepsi, media de vârstă a echipei este de 25,6 ani, în lot fiind 10 jucători din afara României.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo