Universitatea Craiova este una dintre cele 3 echipe românești care vor juca pentru calificarea în grupele Conference League. Oltenii au reușit să întoarcă înfrângerea cu 0-1 din tur, câștigând cu 3-0, pe teren propriu, în fața Zoryei Lugansk, în turul 3 preliminar al competiției.
După meci, noul antrenor al echipei din Bănie a analizat prestația jucătorilor săi, lăudându-le forma fizică în care se află. Mirel Rădoi, care a debutat într-o manieră perfectă la Craiova, a ținut să amintească de contribuția adusă de fostul staff tehnic al formației, condus de Laszlo Balint.
În plus, fostul selecționer a vorbit și despre următorul duel din Europa al Universității Craiova, spunând că se așteaptă la un duel dificil contra celor de la Hapoel Beer Sheva.
Liga Națiunilor UEFA
Rădoi îl susține pe Edi Iordănescu la națională, după ce România a retrogradat în Liga Naţiunilor
ACUM 15 ORE
"Suntem toți fericiți. Îi felicit pe băieți. Multă lume s-a îndoit de ei. Aș continua cu felicitările și pentru Balint și staff-ul lui. Chiar dacă s-au spus multe lucruri, multe dintre ele nu sunt adevărate. Echipa nu a stat chiar slab din punct de vedere fizic. Atmosfera a fost senzațională.
Nu aveam multe soluții tactice, dacă încercam să adoptăm alt sistem. După analizele noastre, singura soluție era să jucăm 3-4-1-2. Acesta a ieșit cel mai bun sistem pe calitățile lor. Ne-a ieșit bine. Probabil, dacă nu reușeam să ne calificăm, lumea zicea că evaluările noastre au fost greșite.
Dacă începeam să îi lăsăm să joace, ei au calitate și dinamică bună. Am zis să încercăm să mergem om pe om. Dacă nu recuperam mingea, prima noastră intenție era să facem fault tactic, altfel puteau crea superioritate în orice zonă.
Au fost și zone în care Koljic nu știa exact ce trebuie să facă. Nu am avut mult timp la dispoziție. Ieri am făcut un antrenament de 85 de minute, în loc de cel programat de 70 de minute. Le-am zis că până nu văd că sunt pregătiți, îi voi chinui.
Echipa adversă nu a mai făcut presing. Le-am trimis un bilet să construim în patru, plus portarul. Era o schimbare de sistem, dar doar pe faza de inițiere. Avem trei jucători care atacă foarte bine la prima bară, Silva, Papp și Koljic.
Citește și:
Din punctul meu de vedere, clubul e foarte bine pregătit și avem soluții. Avem 20 și ceva de jucători. Toată lumea e prezentă atunci când apelăm la ei.
Ne-a ajutat foarte mult tribuna. Tot stadionul ne-a împins de la spate. Și ieri ne-au susținut după antrenamentul oficial și au spus că ne vor aplauda după meci orice ar fi. Le-am spus să joace din plăcere. Le-am zis să nu se mai gândească la greșeli, pentru că toată lumea greșește.
Eram convins 90% că Hapoel Beer Sheva este calificată. E o echipă bună, diferită. Nu ratează multe ocazii. Trebuie să fim atenți.
Mă bucur că sunt trei echipe calificate. Ușor, ușor putem reclădi ceva și să ajutăm echipa națională. Ne pune în dificultatea situația în care ne aflam și la antrenamente. E un vestiar ușor, am văzut și antrenamentele vechi, nu au fost probleme de disciplină", a declarat Mirel Rădoi.
Duelurile dintre Universitatea Craiova și Hapoel Beer Sheva, din play-off-ul Conference League, sunt programate pe 18 și 25 august, prima manșă urmând a avea loc în România, iar returul în Israel.
Romanian Liga I
Pierdere importantă pentru Rădoi! Universitatea Craiova a rămas fără un titular la duelul cu FCSB
14/09/2022 LA 16:57
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, supărat pe toată lumea după eșecul cu CFR Cluj: "Prefer să pierd decât să câștig așa"
12/09/2022 LA 05:40