Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică are pretenții mari înainte de returul din Conference League! Ce așteptări are antrenorul celor de la FCSB

Bianca Dumitru

Actualizat 10/08/2022 la 13:32 GMT+3

FCSB se pregătește pentru returul cu Dunajska Streda, din turul 3 preliminar al Conference League. Înaintea partidei, Nicolae Dică a vorbit despre așteptările pe care le are de la duelul care va avea loc pe Arena Națională.

Nicolae Dică (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB va primi joi seară vizita celor de la Dunajska Streda, pentru manșa secundă a turului 3 preliminar din Conference League. Duelul este decisiv pentru calificarea în play-off-ul competiției, săptămâna trecută roș-albaștrii nereușind să se impună decât cu 0-1.
Înaintea partidei de pe Arena Națională, Nicolae Dică a prefațat duelul, vorbind despre așteptările pe care le are de la jucătorii săi. Antrenorul celor de la FCSB a spus și ce a remarcat la adversarii din Slovacia și a punctat importanța calificării în faza următoare a Conference League.
"Ne așteaptă o partidă mult mai grea decât în meciul tur, pentru că i-am simțit că sunt o echipă bună, puternică, cu jucători de calitate de la mijlocul terenului în sus. E o echipă care joacă un fotbal ofensiv, agresiv. Noi trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru, cred că trebuie să facem un joc defensiv foarte bun pentru a scoate un rezultat pozitiv.
E clar că jucătorii trebuie să respecte ce am lucrat tactic la antrenamente. Trebuie să avem atitudine, cum am avut în majoritatea jocurilor de când am revenit la echipă. Și unitate, pentru că asta îmi doresc la echipa mea. Doar împreună putem scoate rezultate pozitive.
Meciul de mâine este foarte important pentru toată lumea. Contează foarte mult acest lucru, pentru că vin bani din Europa, putem să asigurăm bugetul pentru un an de zile. Apoi ne vom concentra pe campionat.
Nu îmi e frică de adversar, pentru că știu că am pregătit foarte bine jocul, jucătorii au fost concentrați la antrenamente. Am încredere în băieții mei și cu siguranță o să facem o treabă bună", a declarat Nicolae Dică, la conferința de presă.
Meciul dintre FCSB și Dunajska Streda este programat joi seară, de la ora 20:30, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Citește și:

FCSB A RĂMAS FĂRĂ OVIDIU POPESCU PÂNĂ ÎN 2023

FCSB se confruntă în startul acestui sezon cu accidentările unor jucători importanți, probleme care îi dau mari bătăi de cap antrenorului. Dacă Florinel Coman și-a revenit "miraculos" și ar putea intra pe teren chiar la returul cu Dunajska Streda, sezonul pare unul compromis pentru Ovidiu Popescu.
Fundașul dreapta s-a accidentat în duelul cu CS Mioveni, chiar la faza la care formația argeșeană a deschis scorul. Din păcate, temerile oficialilor s-au adeverit, iar jucătorul de 28 de ani a suferit o accidentare care-l va ține departe de teren până în 2023.
Conform GSP, RMN-ul efectuat zilele trecute a confirmat că grefa aplicată la o accidentare mai veche s-a rupt, ceea ce înseamnă că actuala leziune este mai gravă decât cea propriu-zisă. Concret, Popescu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate în 2018, care l-a ținut pe tușă câteva luni bune.
Același lucru se va întâmpla și acum. fotbalistul urmând a fi operat din nou în zilele următoare. Popescu ar putea reveni pe teren abia prin februarie-martie 2023, dar după o pauză atât de lungă e greu de crezut că va juca prea mult, mai ales că în perioada respectivă vor avea loc cele mai importante meciuri ale sezonului. Astfel, această stagiune este aproape terminată pentru fotbalist, iar pentru Dică acest lucru este crunt.
Ovidiu Popescu este un jucător polivalent, care poate juca aproape pe orice post în defensivă și la mijlocul terenului, deci pierderea sa este una considerabilă. Evident, vicecampioana României are timp suficient să aducă un alt jucător până la finalul perioadei de mercato, astfel încât Dică să fie acoperit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo