Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nicolae Dică dă vina pe ghinion după eșecul FCSB-ului cu Viking: "Numai mie mi se poate întâmpla"

Nicu Savin

Publicat 19/08/2022 la 00:15 GMT+3

FCSB a pierdut cu 2-1 contra celor de la Viking Stavanager, în manșa tur a play-off-ului Conference League. La final, Nicolae Dică a dat vina pe ghinion pentru eșecul suferit și a declarat că nimic nu e jucat, iar echipa sa poate obține calificarea.

Nicolae Dică (FCSB)

Credit imagine: facebook

FCSB a suferit o înfrângere neașteptată în fața norvegienilor de la Viking Stavanger, în prima manșă a play-off-ului Conference League. Echipa lui Dică a deschis scorul repede, prin Coman care a marcat în minutul 3 după o fază la care Miculescu lovise în prealabil bara.
Bucuria "roș-albaștrilor" nu a durat decât două minute, deoarece Kabran l-a surprins pe Târnovanu cu un șut din marginea careului și a restabilit egalitatea. FCSB a continuat să atace, dar tot oaspeții au fost cei care au marcat. Bjorshol i-a adus pe norvegieni în avantaj în minutul 35, după o fază fixă la care apărarea FCSB-ului a fost visătoare și nu a reușit să îndepărteze pericolul. Repriza a 2-a a fost un adevărat asalt la poarta scandinavilor, dar mingea parcă nu a vrut să intre în poartă și s-a terminat 1-2.

Dică se consideră ghinionist, după FCSB - Viking 0-1

Rezultatul este unul dezamăgitor și frustrant în același timp pentru cei de la FCSB. La conferința de presă de după meci, Nicolae Dică a dat vina pe ghinion, subliniind că echipa sa a dominat partida și a ratat ocazii mari, în timp ce adversarii au reușit să marcheze la singurele ocazii, și acelea apărute după faze care nu anunțau nimic. Totuși, antrenorul vicecampioanei nu dezarmează și a spus că speră în continuare la calificare.
"Suntem dezamăgiți cu toții, nu trebuia să pierdem acest meci. Am început foarte bine, am deschis scorul, dar am primit un gol foarte rapid și încă unul din lovitură liberă. Cam atât au jucat ei în această seară, noi am încercat, dar nu am reușit să marcăm mai multe goluri. Cred că numai eu pot să iau două goluri la singurele ocazii ale adversarilor. Noi construim, legăm 20 de pase, punem presiune, iar adversarul trimite o minge lungă și ajunge să marcheze. Portarul lor a prins și el o zi mare.
Eu cred, orice se întâmpla în această seară, știam că vom avea un retur greu. Avem o șansă mai mică decât ei, dar cred în calificare. Am pierdut un joc, urmează al doilea, vom încerca să facem totul ca să ne calificăm. Sper să ne creăm la fel de multe ocazii, dar să și marcăm mai mult", a spus Dică la conferința de presă. .
La partida retur, Dică nu se va putea baza pe Daris Olaru, care a văzut un cartonaș galben în prelungiri și va fi suspendat. Antrenorul a anunțat că mijlocașul va fi pedepsit: "Va plăti pentru acest lucru. Nu știu cum era până acum, dar de când am venit eu se dau amenzi pentru astfel de gesturi".
Statisticile îi dau dreptate lui Nicolae Dică. FCSB a avut 22 de șuturi (10 pe poartă), față de 5 ale adversarilor (3 pe poartă), 9 cornere, față de unul singur al oaspeților, precum și o posesie superioară (56% vs 44%). Totuși, fotbalul se joacă pe goluri și la acet capitol jucătorii lui Dică au rămas datori.
În ciuda acestui eșec, FCSB are șanse în continuare de a ajunge în grupele Conference League. Pentru asta, vicecampioana va trebui să fie mai eficientă la returul de peste o săptămână, unde o așteaptă un adevărat infern. Scandinavii au un stadion de numai 17.555 de locuri, dar cu siguranță acesta va fi plin și fanii vor crea o atmosferă incendiară.
Până la partida retur, FCSB va avea de jucat și în etapa a 6-a în Superligă, unde vor întâlni pe FC Botoșani, duminică, de la ora 21:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo