În 2013, Louis Perry, un tânăr din Marea Britanie, se muta în Gibraltar, după ce bunicii săi au cumpărat un local care se numește Bruno's Bar & Restaurant. În vârstă de 18 ani la vremea respectivă, Perry dorea să continue ceea ce făcea și la Portsmouth până să se mute în Gibraltar: să joace fotbal.
Din nefericire pentru acesta, Gibraltarul nu oferea prea multe soluții în ceea ce privește fotbalul. Perry nu putea să își găsească o echipă, așa că a decis să își înființeze el una. Perry a mers la federația din Gibraltar, acolo unde a fost nevoit să plătească 500 de lire pentru a crea echipa, bani pe care i-a obținut de la bunici, asta după ce i-a convins să sponsorizeze echipa.
Mick Embleton, care nu avea deloc experiență, devenea atunci antrenorul echipei, el fiind un client obișnuit al localului. Mare fan al celor de la Newcastle, Embleton a avut o singură condiție: Magpies (Coțofenele), așa cum este cunoscută echipa din nordul Angliei, să facă parte din numele noii echipe. Așa a luat naștere FC Bruno's Magpies, conform Sport.ro.
UEFA Europa Conference League
Reacție dură după rezultatele slabe din Conference League: "Vom ajunge să jucăm cu ospătarii?"
ACUM 12 ORE
https://i.eurosport.com/2021/03/23/3016535.jpg
Citește și:

FCB Magpies a jucat primul său meci în cupele europene

Începând cu anul 2013, echipa a jucat în divizia secundă, obținând promovarea în prima divizie în anul 2019, asta după ce la echipă a venit și un fost vicepreședinte de la Watford, Haig Oundjian. Fost patinator, Oundjian a devenit principalul investitor al echipei.
Lucrurile au mers din ce în ce mai bine, iar Magpies au încheiat sezonul trecut pe locul 4. De asemenea, ei au ajuns și în finala Rock Cup, iar în noul sezon, ei au debutat în cupele europene, un lucru care părea imposibil în urmă cu câțiva ani.
Magpies a jucat în primul tur preliminar din UEFA Conference League contra nord-irlandezilor de la Crusasders. Primul meci s-a disputat în Gibraltar, iar Magpies s-a impus cu 2-1. În cazul în care vor reuși să treacă de Crusaders după returul de săptămâna viitoare, Mapies o va întâlni pe Basel.
În acest moment, antrenorul echipei este Nathan Rooney, un englez care a antrenat în ligile inferioare din Anglia. Magpies are în componența sa jucători din mai multe țări precum Anglia, Spania, Mexic, Ghana, Brazilia sau Argentina, dar și 9 jucători din Gibraltar, care au alte locuri de muncă atunci când nu se află pe terenul de fotbal. În ceea ce privește străinii, aceștia sunt profesioniști.
Louis Perry, tânărul care a înființat echipa, este și acum proprietarul localului respectiv, care este locul de întâlnire al jucătorilor și fanilor după fiecare partidă:
"Cumva, dacă vom reuși să ne calificăm mai departe, vom merge în Elveția și vom juca cu Basel. Este ridicol", spunea Louis Perry, pentru RTE.
Partida retur dintre Crusaders și Magpies va avea loc pe 14 iulie.
UEFA Europa Conference League
Sepsi a pierdut clar cu Djurgarden și play-off este o misiune imposibilă pentru echipa lui Bergodi
04/08/2022 LA 20:16
UEFA Europa Conference League
Laurențiu Reghecampf, aproape de a ajunge cu Neftci Baku în play-off-ul Conference League
04/08/2022 LA 19:46