Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul jucător care e dat afară de la FCSB, după dezastrul cu Silkeborg

Cristian Mihală

Actualizat 07/10/2022 la 14:17 GMT+3

Bogdan Rusu va fi primul jucător sacrificat de conducerea FCSB, după dezastrul cu Silkeborg, din grupele Conference League. În iarnă, urmează să se tragă linie pentru mai mulți fotbaliști ai vicecampioanei, iar vârful de 32 de ani este în fruntea listei indezirabililor.

Bogdan Rusu, în partida cu Hermannstadt

Credit imagine: Eurosport

FCSB a suferit una dintre cele mai rușinoase înfrângeri în cupele europene, fiind învinsă cu 5-0 de Silkeborg, formație care nu avea vreo victorie în ultimele sale zece meciuri din cupele europene (un egal şi nouă eşecuri).
Conducerea a anunțat deja că lucrurile nu vor rămâne așa și mai mulți jucători vor plăti cu locul în lot prestația dezastruoasă de aseară și sezonul slab, per ansamblu.
Primul fotbalist care își va face bagajele în iarnă și va părăsi FCSB va fi Bogdan Rusu, un fotbalist a cărui achiziție a mirat din momentul în care transferul a fost făcut. Fostul jucător de la Mioveni avea deja 32 de ani și doar în ultimul sezon arătase o formă foarte bună la nivel de primă ligă (a marcat 9 goluri în sezonul regulat și în play-out, pentru argeșeni).
Totuși, Rusu nu evoluase niciodată la un nivel ridicat, iar FCSB se anunța o pălărie prea mare. Așa a și fost, conducerea vorbind despre posibilitatea despărțirii de el încă de acum o lună. După meciul de ieri, în care atacantul a fost scos la pauză, nu mai există cale de întoarcere: Rusu a bifat, foarte probabil, ultimele minute în roşu şi albastru. În Superligă el oricum nu mai era o soluţie, evoluând în doar două partide pentru vicecampioană.

Bogdan Rusu, spre Mioveni

Destinaţia vârfului va fi tot Mioveni, pentru că el a apucat deja să evolueze în startul stagiunii pentru gruparea argeşeană. Ca atare, a jucat deja la două formaţii în acest sezon şi nu ar mai putea să îşi găsească un alt angajament, cel puţin la nivel de Europa.
"El (n.r. - Bogdan Rusu) nu mai poate juca decât la noi sau la FCSB. Acestea sunt singurele variante pentru el, dar până în iarnă nu se mai poate întâmpla nimic. Vă spun sincer, nu exclud o revenire a lui Bogdan Rusu la Mioveni! Trebuie, însă, să vedem cum se vor descurca cei doi atacanți pe care i-am luat recent. E vorba de albanezul Krasniqi și de Kabananga", a declarat Dumitru Olteanu, preşedintele lui Mioveni, pentru prosport.ro, acum 3 săptămâni.
200.000 de euro a plătit FCSB pentru transferul lui Rusu, în august, la acel moment clubul având mari probleme în avanposturi. Între timp, FCSB i-a transferat pe Compagno şi Miculescu, astfel că acum există multe soluţii ofensive pentru formaţia lui Dică.
Mioveni a făcut o adevărată afacere, în schimb, cu Rusu. A primit o sumă excelentă pentru nivelul ei pentru un fotbalist pe care îl luase gratis, în 2020, iar acum îl va repatria tot fără a investi vreun euro, după doar jumătate de an.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo