Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răspunsul UEFA după ce FCSB a dat "atenții" brigăzii maghiare la meciul de Conference League, cu Viking

Cristian Mihală

Actualizat 31/08/2022 la 09:36 GMT+3

Cadourile pentru arbitri sunt permise! Antrenorul lui Viking a înțeles din răspunsul UEFA că "atențiile" pot fi considerate normale într-un meci de fotbal în Europa. "Nu am mai văzut așa ceva niciodată", a spus Morten Jonson.

FCSB a trecut de Viking și e în grupele Conference League

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Valentin Popescu
Gestul roș-albaștrilor de a oferi cadouri arbitrilor a fost privit cu suspiciune de către oficialii lui Viking, care au sesizat UEFA la finalul meciului încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea formației lui Nicolae Dică. Clubul norvegian a digerat greu înfrângerea suferită pe teren propriu, deoarece aceștia se credeau aproape calificați în grupele Conference League, după ce au învins FCSB în partida tur, pe Arena Națională, cu scorul de 2-1. Una dintre ultimele faze ale meciului din Norvegia - când formația bucureșteană a primit un penalty atunci cand Coman a fost faultat în careu - le-a întins nervii celor de la Viking, care au contestat cu vehemență lovitura de departajare, considerând că brigada maghiară ar fi fost influențată de pungile cu cadouri acordate de un oficial al FCSB pe holurile către vestiare.
"Au fost mici însemne ale clubului", a declarat Nicolae Dică într-o conferință de presă când a fost întrebat de jurnaliști despre această situație. Astfel de "atenții" fac parte din protocolul UEFA și nu reprezintă statutul de "mită". E vorba de obiecte promoționale - un magnet, un fular, un fanion - cu însemnele clubului care arată respectul vicecampionei României pentru brigada mahiară.

Jonsen Morten, antrenorul lui Viking: "Suntem derutați"!

FCSB nu a încălcat cu nimic regulamentul, iar acest lucru a fost confirmat de verdictul favorabil primit din partea oficialilor UEFA în urma sesizărilor lui Morten Jonson.
Antrenorul a fost derutat câteva zile, iar acum pare resemnat. "După cum ni s-a trasmis ulterior, este de fapt un gest obișnuit ca echipele să ofere cadouri - suveniruri sau fanioane - pentru arbitri. Dar nu am mai văzut așa ceva niciodată, de aceea suntem derutați. Nu vom mai face nimic de acum, asta e", a declarat Morten Jonson, potrivit TV2.
Regulamentul UEFA în privința cadourilor e clar. "Cadourile către oficiali trebuie să nu ridice suspiciuni că ar putea să le influențeze comportamentul sau că ar putea crea vreo obligație sau vreun conflict de interese. Numai cadourile simbolice sau de natură tradițională, conforme cu obiceiul local, pot fi oferite sau acceptate", se arată în regulamentul forului continental.
Reprezentanții echipei bucureștene își pot pregăti deja pungile cu daruri simbolice pentru arbitri în primul meci pe care echipa lui Dică îl va disputa în grupele Conference League, cu West Ham, în Anglia, pe 8 septembrie. Același lucru îl pot face și oficialii lui Viking de acum încolo, când vor mai avea șansa să joace în alte sezoane într-o competiție europeană.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo