Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacție dură după eșecul celor de la FCSB în Georgia! "Să nu mai iasă niciunul în stradă de rușinea asta"

Bianca Dumitru

Actualizat 21/07/2022 la 22:25 GMT+3

FCSB a debutat cu stângul în sezonul 2022/23 al Conference League. Roș-albaștrii au fost învinși în deplasarea cu FC Saburtalo Tbilisi, scor 1-0, rezultatul fiind unul dezamăgitor. Helmut Duckadam a comentat prestația jucătorilor lui Toni Petrea.

FCSB

Credit imagine: facebook

FCSB are un start foarte slab de sezon. După ce a remizat în prima etapă din SuperLigă cu nou-promovata "U" Cluj, scor 1-1, echipa lui Toni Petrea a pierdut prima manșă a dublei cu FC Saburtalo Tbilisi, din turul doi preliminar al Conference League.
Georgienii s-au impus cu 1-0 grație golului marcat de Nonikashvili în minutul 40, cu un șut din afara careului. Gazdele ar fi putut să-și mărească avantajul, singurul care i-a oprit fiind Târnovanu, care a avut câteva intervenții foarte bune.
Așadar, FCSB are de remontat un handicap de un gol în returul de peste o săptămână, dar va trebui să practice un joc mult mai bun dacă vrea să acceadă în faza următoare a competiției europene.
După înfrângerea din Georgia, Helmut Duckadam a avut o reacție dură la adresa vicecampioanei României. Fostul mare portar român a criticat evoluția jucătorilor lui Toni Petrea, spunând că nu se aștepta ca FCSB să fie dominată de o echipă de calibrul celor de la Saburtalo.
"Nu m-am așteptat niciodată ca FCSB-ul, cu jucătorii atât de lăudați, să fie dominată. O echipă condusă în Georgia la pauză și adversarii să aibă patru ocazii foarte, foarte mari... O rușine.
Dacă aș fi în situația să iau o decizie, i-aș băga direct în cantonament la Berceni, să nu mai iasă niciunul în stradă de rușinea asta și să stea acolo până la retur.
Ce am văzut în seara asta... nu mi-am putut imagina că o echipă din Georgia poate să joace și subjuge o echipă ca FCSB, nu-mi pot explica", a declarat Helmut Duckadam la DigiSport.
Citește și:

CINE E FC SABURTALO, ADVERSARA FCSB-ULUI ÎN CONFERENCE LEAGUE

FC Saburtalo Tbilisi e o formație înființată acum 22 de ani. Porecliți "vulturii roșii", elevii lui Lasha Nozadze au terminat campionatul pe locul 4 și au o formație cu un singur internațional: Benedik Mioc (un mijlocaș croat). În rest, posibila adversară a FCSB-ului se bazează exclusiv pe georgieni, cei mai mulți dintre ei fiind extrem de tineri.
De altfel, FC Saburtalo a devenit un etalon în Georgia pentru Academia sa, una dintre cele mai moderne din țară. Aceasta este produsul lui Manolo Hierro, fost jucător la Barcelona, Malaga, Valladolid sau Betis, care în 2016 a fost cooptat în structurile clubului.
Întregul lot al lui FC Saburtalo are o valoare de doar 4,9 milioane de euro, cel mai bine cotat jucător fiind Iuri Tabatadze (un mijlocaș stânga de 22 de ani, cu o cotă de 450.000 de euro).
În toată istoria recentă, formația din Georgia a adus un singur jucător pe bani (Jaba Dvali), de la Dacia Chișinău. În rest, s-a bazat pe fotbaliști aflați la final de contract sau pe tineri promovați din propria Academie.
Meciul retur dintre FCSB și Saburtalo Tbilisi este programat joia viitoare, de la ora 20:30, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo