Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVETEXT Conference League | Lazio a învins CFR Cluj cu 1-0 pe Stadio Olimpico

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/02/2023 la 23:57 GMT+2

Campioana României, CFR Cluj, revine în această seară în aventura europeană, pe care și-o continuă în Italia, pe terenul celor de la Lazio, în manșa tur a play-off-ului Conference League. Meciul de pe Olimpico este programat să înceapă la ora 22:00.

Ciprian Deac of CFR Cluj runs with the ball from Elseid Hysaj of SS Lazio during the UEFA Europa Conference League

Credit imagine: Getty Images

Fluier final! Lazio s-a impus cu 1-0 în partida cu CFR Cluj de pe Stadio Olimpico. Returul pentru un loc în optimile Conference League va avea loc săptămâna viitoare, în Gruia.
Min. 68: Lazzari a avut o nouă șansă bună pentru gazde, dar șutul său din interiorul careului a fost blocat de Burcă.
Min. 65: Lazio a avut șansa de a majora diferența în minutul 65. Vecino a deviat foarte bine cu capul dintr-un corner executat de Pedro, dar Camora a respins din fața porții lui Scuffet.
Min. 49: CFR Cluj are o primă ocazie importantă în repriza secundă. Centrarea lui Petrila l-a găsit foarte bine pe Yuri, dar acesta a trimis pe lângă poartă.
UPDATE | A început a doua repriză a partidei dintre Lazio și CFR Cluj.
Este pauză pe Stadio Olimpico. Lazio o conduce pe campioana României după primele 45 de minute cu 1-0.
Min. 45+3: Gol Lazio! Ciro Immobile a deschis scorul la ultima fază a primei reprize. Felipe Anderson l-a angajat superb din lovitură liberă, iar atacantul italian l-a învins pe Scuffet cu un voleu de excepție.
Min. 18: Krasniqi, jucătorul care a scos eliminarea lui Patric, a executat după trei minute lovitura liberă de la marginea careului. Șutul acestuia s-a dus peste poartă.
Min. 15: Cartonaș roșu Lazio! Krasniqi recuperează mingea și reușește să dribleze mai mulți adversari. În cele din urmă, jucătorul din Kosovo a fost faultat de Patric la marginea careului, iar arbitrul englez Craig Pawson i-a arătat cartonașul roșu fundașului celor de la Lazio.
Min. 8: Scuffet are prima intervenție importantă a partidei. Portarul italian a salvat campioana României în minutul 8, atunci când a respins foarte bine șutul lui Milinkovic Savic.
Min. 4: CFR Cluj a răspuns foarte bine și a pus probleme la poarta lui Maximiano. Șutul lui Krasniqi din afara careului a trecut însă pe lângă poartă.
Min. 3: Lazio are prima ocazie a partidei de pe Olimpico prin Vecino, dar șutul acestuia a trecut mult pe lângă poarta lui Scuffet.
UPDATE | A început partida dintre Lazio și CFR Cluj.
UPDATE | Echipele de start pentru duelul Lazio - CFR Cluj:
  • Lazio: Maximiano - Lazzari, Patric, Casale, Hysaj - Sergej Milinkovic Savic, Antonio, Vecino - Anderson, Immobile, Zaccagni;
  • CFR Cluj: Scuffet - Manea, Yuri, Burcă, Camora - Muhar, Boateng, Deac - Yeboah, Bîrligea, Krasniqi;

Articol scris de Maria Olteanu
Campioana României a ajuns miercuri seara la Roma, iar astăzi o va înfrunta pe Lazio, într-un duel european cu miza reprezentată de calificarea în optimile Europa Conference League.
Partida de pe Olimpico este programată de la ora 22:00 și va putea fi urmărită în format LIVETEXT pe Eurosport.ro.
Trupa lui Dan Petrescu nu traversează cel mai bun moment al acestui sezon, având două înfrângeri consecutive în SuperLigă, ambele în fața contracandidatelor la titlu, FCSB și Universitatea Craiova.
De partea cealaltă, Lazio trece printr-o perioadă similară, având două înfrângeri și două egaluri în ultimele patru meciuri jucate.
Conference League reprezintă un obiectiv secundar pentru ambele echipe, care sunt preocupate de rezultatele obținute în întrecerea internă: CFR vrea titlul în SuperLiga, iar Lazio o clasare în Top 4 în Serie A, care ar duce-o în grupele Champions League în sezonul viitor.
Chiar și așa, italienii pleacă favoriți înaintea dueului de joi seara, în timp ce tehnicianul campioanei României, Dan Petrescu, afirmă că doar un miracol ar face ca echipa sa să vină cu un rezultat pozitiv de la Roma.
CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj începe o nouă primăvară europeană, azi, la Lazio

CFR Cluj a obținut în toamna anului 2022 biletele pentru continuarea aventurii europene, reușind să se califice din nou în această fază după o pauză de trei ani, fiind totodată și singura echipă românească, din cele patru prezente la start, care a izbutit să treacă de faza grupelor unei competiții europene.
CFR Cluj a câștigat în luna mai a anului trecut cel de-al cincilea titlu consecutiv în campionatul României, fapt care a adus-o în primul tur preliminar al celei mai importante competiții europene. Ardelenii au fost însă eliminați din Champions League după primele două meciuri, așa că a ajuns în cel de-al doilea tur preliminar al Conference League, acolo unde au trecut cu 4-1 la general de cei de la Inter Escaldes. În turul al treilea, trupa lui Dan Petrescu a eliminat cu 1-0 formația Soligorsk, urmând ca în play-off-ul competiției să treacă în dublă manșă, cu același rezultat, de cei de la Maribor, pentru a obține biletele pentru grupele competiției.
Ulterior, CFR Cluj a fost distribuită în urma tragerii la sorți în grupa G, alături de Sivasspor, Slavia Praga și Ballkani.
Clujenii au avut parte de un început dificil, făcând remiză la Kosovo, scor 1-1, în primul meci, ca mai apoi să piardă pe teren propriu contra celor de la Sivasspor. Visul CFR-ului s-a reaprins însă odată cu cele două victorii obținute în dublă manșă în fața celor de la Slavia Praga, calificarea în faza următoare a competiției fiind mai accesibilă decât părea inițial. Feroviarii au avut șansa să se califice în primăvara europeană cu o etapă înainte de finalul grupei, însă rezultatul nefast din Turcia, din meciul cu Sivasspor, a menținut suspansul până la ultimul fluier al acestei faze.
CFR nu a mai făcut însă niciun pas greșit în meciul decisiv și s-a impus cu 1-0 în ultimul meci, obținând biletele pentru play-off-ul competiției, care se va consuma în dublă manșă, pe 16 februarie, la Roma, și, o săptămână mai târziu, pe 23 februarie, la Cluj Napoca.
De partea cealaltă, Lazio s-a clasat pe locul al treilea în Grupa F din Europa League. Patru echipe, Feyenoord, Midtjylland, Lazio și Sturm Graz, au încheiat cu același număr de puncte, 8, iar departajarea s-a făcut după următoarele criterii, așa că italienii au ajuns în faza 16-imilor de finală din Conference League.

Lazio - CFR Cluj nu este prima întâlnire din ultimii ani

Cele două formații s-au întâlnit ultima dată în sezonul 2019-2020, atunci când ardelenii, conduși tot de Dan Petrescu, au reușit o performanță istorică. La vremea respectivă, CFR a izbutit un rezultat notabil și a câștigat meciul de la Cluj, scor 2-1, urmând să piardă la limită pe Olimpico, scor 1-0.
Pe 19 septembrie 2019, în Gruia, campioana României, CFR Cluj, reușea să producă o nouă surpriză în grupele Europa League, întorcând scorul în fața italienilor de la Lazio, pe care ulterior i-au învins cu scorul 2-1.
Atunci, ca și acum, pe banca feroviarilor se afla Dan Petrescu, care a început meciul de la Cluj cu un prim 11 din care nu au lipsit, printre alții, Arlauskis, Camora, Deac sau Păun.
Acum, la trei ani distanță, în echipa CFR-ului au mai rămas doar patru fotbaliști de atunci: Andrei Burcă, Mario Camora, Mihai Bordeianu și Ciprian Deac, alături de tehnicianul Dan Petrescu.
Cum ar putea arăta cele două echipe la duelul de joi seara, programat pe Olimpico:
  • Lazio: Povedel; Marusic, Patric, Casale, Hysaj; Milinkovic-Savic, Cataldi, Alberto; Anderson, Immobile, Zaccagni
  • CFR Cluj: Scuffet; Manea, Matias, Burca, Camora; Boateng, Muhar, Cvek; Petrila, Yeboah, Deac

BRIGADĂ DIN ANGLIA LA MECIUL CFR-ULUI DE LA LAZIO

Potrivit site-ului UEFA, duelul de pe Olimpico va fi condus de Craig Pawson. Acesta va fi ajutat la cele două linii de asistenții Lee Betts şi Ian Hussin. Al patrulea oficial al jocului de la Roma a fost numit tot un englez, Robert Jones.
În camera VAR se va afla australianul Jarred Gavan Gillett, în timp ce arbitru asistent video va fi englezul Constantine Hatzidakis.
Observator pentru arbitri a fost nominalizat danezul Jorn West Larsen, iar delegat UEFA va fi sârbul Jovan Surbatovic.
Nu este pentru prima dată când centralul Craig Pawson va arbitra o echipă românească angrenată în cupele europene. Acesta a condus și duelul din urmă cu aproape 8 ani, de pe 6 august 2015, atunci când ASA Târgu Mureș a câștigat cu scorul 2-1 pe terenul formaţiei franceze AS Saint-Etienne, în manşa secundă a turului III preliminar din Europa League. Formația ardeleană a fost atunci eliminată, după ce pierduse primul joc cu 0-3.
În plus, englezul Craig Pawson a fost numit arbitru asistent adiţional pe data de 11 decembrie 2014, în meciul pierdut de Steaua București în fața celor de la Dinamo Kiev, scor 0-2, într-o partidă jucată contând pentru Grupa J din Europa League, pe Arena Națională.

DAN PETRESCU, REALIST ÎNAINTE DE LAZIO - CFR CLUJ

Dan Petrescu a prefațat partida cu Lazio în cadrul unei conferințe de presă și a anunțat că doar un miracol ar face ca echipa sa să obțină un rezultat pozitiv din această confruntare.
În altă ordine de idei, Petrescu a anunțat că obiectivul echipei rămâne câștigarea campionatului în România, însă, chiar și așa, va alinia cea mai bună partitură la meciul de joi seara.
"Am mai întâlnit Lazio, în grupe (n.r. în sezonul 2019/2020). Erau alți jucători la CFR, iar ei aveau alt sistem de joc, cu Inzaghi. Atunci a fost un miracol (n.r. să câștige la Cluj) și așa ar fi și acum, dacă am scoate un rezultat pozitiv. În fotbal, cel mai important meci este următorul.
E un adversar net superior, din toate punctele de vedere. Este o diferență mare între lotul lor și al nostru. Vom încerca să facem o minune. Ca să câștigăm mâine sau că să scoatem un rezultat pozitiv, avem nevoie de multe lucruri să se întample. Organizare, sacrificiu, noroc și portarul nostru să fie într-o formă fantastică.
Sunt conștient că ar fi ceva fantastic, dar știu că vom suferi în campionat, pentru că aici vom pierde multă energie. Principalul obiectiv este câștigarea campionatului. Sper ca jucătorii să aibă motivație, să fie bine fizic. Fotbaliștii de atac ai lui Lazio sunt foarte rapizi, trebuie să fim atenți.
Posibil să schimb toată echipa de la meciul cu Lazio. De aia avem atâția jucători și de aceea îi plătim, să demonstreze că merită să fie la CFR. Sunt sigur că Sarri va juca 4-3-3, așa cum a jucat toată cariera, dar nu știu ce jucători va folosi", a declarat Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare jocului cu Lazio.

Maurizio Sarri a lăudat un jucător al românilor înainte de Lazio - CFR Cluj

Maurizio Sarri a susținut miercuri conferința de presă premergătoare meciului de pe Olimpico. Antrenorul biancoceleștilor a confirmat că întrecerea internă este prioritară, dar că Lazio va trata cu cea mai mare seriozitate Conference League.
"Când vorbim despre Europa nu trebuie să vorbim atât de mult. Competițiile europene trebuie respectate și luate în serios. Sunt mereu meciuri serioase și importante. Campionatul este o prioritate pentru că ne poate oferi mai multe venituri decât Conference League. Dar din punct de vedere sportiv ne interesează Conference League. Nu voi face alegeri în raport cu competiția, ci cu oboseala jucătorilor", a spus Sarri, citat de Lazio News.
"Este inutil să ne gândim la numele unei echipe în această fază. La nivel european apar competiții strânse, la limită din punct de vedere fizic. A aborda o dublă manșă crezând că va fi simplu este ceva superficial, care costă scump. Am văzut ultimele meciuri ale Clujului, au fost condiționate de vreme. Teren înghețat, zăpadă, vânt. Au doi-trei jucători de nivel ridica, inclusiv puternicul Krasniqi. Unii mi s-au părut puternici și pregătiți pentru orice", a adăugat Sarri.
Program manșă tur - Conference League, 16 februarie
  • FK Bodø/Glimt - Lech Poznań (19:45)
  • Braga - Fiorentina (19:45)
  • Qarabag - Gent (19:45)
  • Trabzonspor - FC Basel (19:45)
  • AEK Larnaca - Dnipro-1 (22:00)
  • Lazio - CFR Cluj (22:00)
  • Ludogorets - Anderlecht (22:00)
  • Sheriff Tiraspol - Partizan Belgrad (22:00)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo